divendres, 29 de maig del 2015

Denís Coch, sang grana

Denís Coch es va formar com a futbolista a les categories inferiors del Gimnàstic de Tarragona. El salt al filial, la Pobla de Mafumet, li va permetre créixer com a futbolista. Tres temporades a Ascó, coronades amb un ascens a Tercera Divisió i un any elèctric el curs posterior, li van tornar a obrir les portes del filial grana, l'equip que avui capitaneja cap a Segona B.
Denís Coch lidera la Pobla aquesta temporada // CF Pobla de Mafumet
Després de tres temporades a l'Ascó, aquest curs han iniciat la teva segona etapa a la Pobla. Has tornat a casa?

Sí. Ja hi havia estat tres anys abans de marxar a Ascó, i aquí et sents com a casa. És el filial del Nàstic, on he jugat tota la meva carrera esportiva, i el tracte és immillorable. A més, el meu pare va ser també jugador del Nàstic.

El teu pare [Santi Coch] va ser jugador i capità del Nàstic. Tu ara ets el capità del filial de l'equip grana. És el primer cop a la història que es dóna el cas en què pare i fill han estat capitans del primer equip i el filial.

Quan vaig parlar amb l'Emilio, el director esportiu del Nàstic, ell tenia la idea de dur algun jugador que ja tingués experiència a la Tercera Divisió. De fet, sóc el jugador més veterà de l'equip i, potser per això, els companys em van fer capità. És un rol que no havia pogut exercir en la primera etapa. Ha estat una experiència molt bona per a mi i l'he portat de la millor forma possible.

Com es viu en un equip que aspira a tot, i segueix aspirant a l'ascens, que el jugador amb més experiència tingui només 26 anys?

Al cap i a la fi és un filial i, com et dic, l'Emilio volia muntar un equip jove però amb una certa experiència a Tercera Divisió. La meva barreja de veterania, entre cometes, i joventut m'ha dut a ser capità d'un equip com aquest. Som un equip molt competitiu i és difícil que ens facin gols.

La Pobla, tot i ser un equip filial, podem dir que té entitat pròpia?

El fet de no portar l'escut del Nàstic no implica res. La Pobla té molt clar que la idea és formar jugadors pel Nàstic i segueix aquest camí. Sense deixar de banda competir, intenta fer les coses el millor possible i treure jugadors pel primer equip. Potser el Nàstic no se n'ha beneficiat encara com li agradaria, però gent jove que ha passat per aquí ha acabat jugant a primera divisió.

Com duu la plantilla les convocatòries que el Nàstic fa, amb comptagotes, de jugadors de la Pobla?

En el meu cas, com que ja tinc 26 anys, no puc jugar amb el primer equip, però sí que hi ha jugadors que han anat intercalant entrenaments amb el primer equip i això és un plus. Saps que si fas les coses bé pots fer un salt de qualitat en la teva carrera esportiva. Jugar en un filial et dóna aquestes oportunitats.

Denís Coch se sent com a casa seva a la Pobla // Alex Gallardo - GallardoPhoto.com
Fa quatre cursos vas canviar la Pobla per l'Ascó. Has passat tres temporades a la Ribera d'Ebre i has tornat. Ha canviat gaire el club que t'has trobat respecte al que tu vas deixar?

Realment no. Potser en el que més ha canviat és en la professionalitat que li han donat des de la direcció i en el saber fer. Tant l'Emilio com el Martin estan treballant molt bé enguany. L'entrenador ha estat professional i internacional, i l'Emilio tres quarts del mateix. Els darrers anys la Pobla s'ha anat fent professional. Entrenem als matins, gairebé cada dia. Això s'assimila al professionalisme.

Us sentiu professionals?

Home, juguem a Tercera Divisió que és una categoria amateur, però des del Nàstic i la Pobla intentem aproximar-ho tot el màxim possible al professionalisme.

Com a futbolista, què n'has extret de la teva estada a Ascó? Ha estat el teu únic equip sense vinculació al Gimnàstic de Tarragona.

L'Ascó és un club potent a Tercera Divisió. Té un pressupost que d'altres equips no poden tenir, però també compta amb el handicap de la distància. Jo sempre he dit que l'Ascó és un club similar a la Pobla, però sense aquesta faceta de professionalisme. A més, han tingut la sort de comptar el Miguel [Rubio], que està fent una feina espectacular. Van acabar l'any líders i són ara a punt de pujar a Segona B.

L'Ascó va ser campió, la Pobla subcampiona. Com s'explica que aquest binomi tarragoní hagi dominat el campionat enguany?

L'Ascó ja va fer un bon projecte l'any passat, però aquesta temporada han estat espectaculars. Vam estar un punt amunt, un punt avall amb ells constantment, però al final es van quedar el títol. Van fallar menys. Però crec que tot és un resum de la bona feina que s'està fent al Camp de Tarragona. El Morell també és a punt de pujar a Tercera i d'altres clubs del territori estan superant categories. Això vol dir que aquí hi ha molt bons jugadors i que s'està treballant molt bé.

Denís Coch va defensar durant tres cursos la samarreta de l'Ascó // Àngel Garreta
Abandonem Tarragona i pensem en el present: el play-off. Dissabte vau empatar a zero a Tuilla. Quina valoració en fas del resultat?

El Tuilla competeix molt bé al seu camp. És un terreny de joc molt petit que no s'adapta gaire al nostre estil de joc, però vam competir molt bé i ens vam amotllar al camp. Ara juguem a casa, en un camp on estem acostumats a jugar i practicar el nostre joc. Tot això ens pot ajudar a guanyar el partit.

A l'anada us havíeu de basar en imatges i dades que rebíeu, però ara que us hi heu enfrontat n'heu extret coses noves?

És clar. Abans només havíem sentit noms, com el del davanter, que havia fet 20 gols. Però en competicions d'aquest tipus t'has de fixar molt més en la teva feina i en el que has fet durant tot l'any. El Tuilla és un equip agressiu i sortirà a guanyar l'eliminatòria, però nosaltres també.

En els darrers tres duels, incloent-hi el de Tuilla, no heu pogut guanyar. Creus que heu de fer algun canvi de xip de cara a la tornada?

No ho crec. A Terrassa potser vam tenir mala sort, podríem haver guanyat. I en el partit amb el Figueres ells s'hi jugaven molt, nosaltres ja pensàvem en el play-off i el míster va donar descans a alguns jugadors. I, com et dic, a Tuilla vam competir bé i, tot i que ens va faltar el gol, si l'equip segueix en aquesta línia, a més al nostre camp, crec que podrem tirar endavant l'eliminatòria.

Més enllà de superar les tres rondes, aconseguir l'ascens dependrà sempre de l'ascens del Nàstic. Hi creieu?

Sí, sí. I tant. Jo he tingut la sort de poder entrenar amb ells algun dia i els he vist quasi cada cap de setmana. El Nàstic pràcticament té l'obligació de pujar a Segona Divisió i té moltes opcions. A més, diumenge, amb el camp ple, es crearà una situació d'aquelles d'ara o mai. Segur que el Nàstic pujarà i deixarà el camí lliure a la Pobla.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada