divendres, 22 de maig del 2015

Fem balanç, capítol 4: Rubí

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 4 repassem el curs del Rubí, que ha acabat la temporada a la zona mitjana alta, en un final un punt agredolç. L'equip va estar 25 jornades consecutives en places de privilegi, unes quantes jornades al lideratge... i al final cedia en la lluita pel play-off per assolir una nova continuïtat a la categoria. Els rubinencs han acabat vuitens, amb 54 punts. Escriu sobre la temporada del Rubí en Jaime Blanco, periodista que ha cobert la temporada dels vallesans per a Rubí Informa i que n'ha fet el seguiment fotogràfic, que es pot revisar al seu canal de Flickr.


Foto: Àngel Garreta - CEEuropa.cat


Maleït 2015
Un article de Jaime Blanco / @JBlanco1992

Era enguany quan la UE Rubí es confirmava com un seriós aspirant al play-off. Era aquesta la temporada en què un grup de jugadors joves i amb gana estaven cridats a consolidar-se i a dir moltes coses a la sempre competitiva Tercera Divisió. Però un curs futbolístic és molt llarg i sempre hi ha lloc per a sensacions de tot tipus. La tornada de les vacances de Nadal va ser el punt d'inflexió en un equip cridat a treure's l'espina de la temporada passada, i entre els números de la segona volta, els problemes extraesportius i la resurrecció d'equips com el Prat, el Figueres o el Terrassa, van allunyar els de Julià Garcia de la preuada promoció d'ascens a Segona B. Una llàstima, ja que s'ho mereixien.


S'ho mereixien perquè després de patir baixes sensibles a l'estiu la directiva va conformar un equip que mantenia el nivell competitiu. I l'equip va respondre a les expectatives. El debut a casa a finals d'agost es va saldar amb un contundent 3-0 contra un Figueres que, per reforços, també apuntava a promoció. No va perdre fins la jornada 9 (3-1 contra el Gavà) i els números de la primera meitat de temporada eren espectaculars: nou victòries, nou empats i una única derrota. 36 de 57 punts possibles i equip temible com a visitant. Els afalacs de propis i aliens se succeïen contínuament i tothom ja situava al Rubí com a equip per a fer play-off.


Boris Garrós, 10 gols a la primera meitat de curs // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

Impagaments, arbitratges i sortides
Però tot es va venir avall en reincorporar-se a la feina el gener. El club ja arrossegava problemes econòmics al novembre, i fruit d'això jugadors importants com Miguel Ramos o Roger Martínez sortien de Can Rosés. Carlos Esteban també marxava, però en el seu cas per incompatibilitat laboral. I poc abans de tancar el mercat el màxim golejador, Boris Garrós, canviava Rubí per l'Hospitalet i deixava al club sense marge de temps per incorporar un nou davanter.

Van arribar Imanol Castilla, Álex Fernández i Guillermo Torres, i l'equip va mantenir el nivell competitiu. Amb tot, no va ser el mateix de la primera volta. La sort que va acompanyar-los en dies com els de l'Europa a casa o l'Ascó fora (gols als darrers minuts que donaven dues victòries importants) els va girar l'esquena a la segona volta. I és que la baixa de Garrós es va notar, ja que l'equip, més que fallar, acabava menys jugades d'atac. A més, una sèrie d'arbitratges molt estranys a Vilatenim, al Sagnier i a casa contra el Gavà minvaven les aspiracions dels de Julià Garcia. Els rivals directes l'atrapaven i en el moment en què va caure del play-off ja no va tornar a entrar. Les possibilitats es van mantenir fins la jornada 37, però un mal final com a visitant, amb quatre derrotes seguides, van ensorrar-les del tot.


Foto: Jaime Blanco

Al final el Rubí acaba la temporada en vuitena posició amb 54 punts. Després d'un 2014 il·lusionant, el 2015 ha estat força complicat quant a resultats i en l'àmbit econòmic. Als jugadors se'ls deuen totes les mensualitats des de gener i la rapidesa a solucionar el problema determinarà la continuïtat d'un bon gruix de la plantilla. Ara mateix és aviat per saber qui es quedarà i qui no, però Julià Garcia ja va dir després de l'últim partit contra el Terrassa que ofertes "no els faltaran". En l'apartat personal, a més, ha estat un any apassionant per a mi. El fet de canviar la cabina de ràdio i els auriculars pel peu de camp i la càmera de fotos m'ha permès ser més a prop dels nois i conèixer-los millor. Vagi des d'aquí un agraïment per totes les facilitats que m'han donat a l'hora de treballar.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada