"L'Ascó, campió; el Martinenc consuma el descens"
La plantilla de l'Ascó va celebrar el títol al vestidor de Cerdanyola // Iris Solà - FC Ascó

Masnou 2-3 Vilafranca (Edu Domingo i Yuki Koizumi / Santi Triguero -3, 1p-)
Castelldefels 2-1 Palamós (Javi Calvo -2- / Sergi Arimany)
Figueres 1-0 Prat (Marc Serramitja)
Terrassa 1-1 Pobla de Mafumet (Sergio Montero / Abel Rita -p-)
Vilassar de Mar 2-1 Rubí (Ramon Borrell i Jordi Sánchez / David López)
Martinenc 2-4 Europa (Fernando Velillas i Elhadji Bandeh / Roberto Camacho, Alberto Padilla -2- i Javi Lara)
Manlleu 1-2 Peralada (Manel Sala / Sergi Romero i Josep Archilla 'Archi' -pp-)
Santfeliuenc 2-0 Muntanyesa (David Toro i Éric Pacheco)
Cerdanyola 0-4 Ascó (Asier Eizaguirre, Iván Taranilla -2- i Albert Virgili)
Sabadell B 3-3 Gavà (Joan Noguera, David Jiménez i Manel Martínez / Rubén Cruz 'Rubi' i Mario Roque -2-)

CLASSIFICACIÓ

Aquesta és la classificació després de la J37, quan queda una jornada. La 17a posició és per ara de possible descens compensat. Un descens que quedaria anul·lat si puja un català de Tercera a Segona B:

Gols: 35
Resultats: 4 victòries locals, 2 empats i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca), 20 // Veure llistat complet

L'anàlisi dels dilluns [per Roger Sánchez]
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents
Un onze per a la història // Iris Solà - FC Ascó

• Campions! El FC Ascó és el nou campió del grup català de Tercera. Els asconencs disputaran la ronda de campions al play-off d'ascens a Segona B, i optaran a pujar a una sola eliminatòria, amb opció de repesca (cap a la segona ronda) si cau en la ronda de campions.

• 14 jornades. Els asconencs tancaran la lliga havent estat 14 setmanes a la primera posició. Es van col·locar líders per últim cop a la J34, i ja no han abandonat la primera plaça, en una lluita cos a cos amb la Pobla de Mafumet: els dos equips tarragonins s'han repartit el lideratge de la categoria des de la J17.

• Campió d'hivern i d'estiu. Amb el títol l'Ascó s'uneix al grup de campions de lliga que havien estat abans campions d'hivern. Quatre dels últims sis campions del grup català de Tercera eren líders al final de la primera volta (Hospi 09/10, Llagostera 10/11, Olot 12/13 i ara els verds). Des de la dècada dels vuitanta, la dada s'apropa al 50% de confirmacions: 15 dels últims 31 campions de lliga a Tercera havien estat abans campions d'hivern. Ho vam repassar a l'acabar la primera volta, en aquest article.
Els jugadors de l'Ascó confirmaven el títol per ràdio, amb l'empat de la Pobla // Iris Solà - FC Ascó

• Segon confirmat. Amb la victòria de l'Europa, a la Pobla de Mafumet li feia falta sumar i ho aconseguia amb l'empat a Terrassa. Els pobletans aniran al play-off com a segons, i per tant disputaran la primera ronda amb el factor camp favorable, amb la tornada a casa.

• Escalada. Serà el tercer play-off per a la Pobla en els últims cinc cursos... i haurà millorat la posició final dels dos anteriors. El curs 2010/2011 l'equip, llavors dirigit per Kiko Ramírez, acabava tercer; i un any després, també amb Ramírez a la banqueta, accedia a la promoció com a quart. Ara millora un lloc la seva millor posició històrica. Un eventual ascens esportiu dels pobletans (si superen les tres eliminatòries de play-off) només es confirmaria si el Nàstic pugés a Segona Divisió. Els tarragonins disputaran la ronda de campions en l'ascens a la categoria de plata.

• Tercer confirmat. L'Europa vencia al Guinardó i com que la Pobla sumava els graciencs confirmaven que aniran al play-off com a tercers. Per tant, el factor camp se sortejarà dilluns vinent, juntament amb el primer rival. És el tercer play-off consecutiu per als escapulats i en tots tres hi ha accedit com a tercer.

• I el quart? Serà el gran al·licient per a l'última cita del curs. La derrota del Prat contra el Figueres i el fet que el Vilafranca guanyava i el Terrassa sumava deixen els quatre equips amb opció d'endur-se l'últim bitllet per al play-off a l'última cita del curs. Els pratencs tindran la posició preferent: tenen dos punts més que els altres tres equips (58 punts vs 56); amb un triomf contra el Castelldefels assegurarien la plaça preferent, però els mariners necessitaran el triomf, sí o sí, per salvar-se.

• Figueres. Els empordanesos no han dit encara l'última paraula. Tot i que el Prat es manté amb dos punts més, els figuerencs tenen un as sota la màniga ja que tenen guanyats tots els goal average entre equips implicats per la quarta plaça. Tots? No, un llogaret gal resisteix al domini gairebé romà dels d'Eduardo Vílchez: el Vilafranca té guanyat el goal average directe amb el Figueres. Però atenció a la resta de casos, ja que, com deia Manolo Gol a Twitter, els empordanesos guanyen en tots els casos de triples o quàdruples empats que es puguin donar; a més, té guanyat el goal average directe amb el Prat i el Terrassa. Més a baix repassem les opcions dels figuerencs.
Bon aspecte de Vilatenim al duel crucial entre Figueres i Prat // UEFigueres.cat

• Vilafranca. Els penedesencs capgiraven un 2-1 (al descans) al Masnou i sumaven tres punts que allarguen el somni. Els penedesencs són a dos punts del play-off i tenen guanyat el goal average contra el Prat i el Figueres; ara bé, com dèiem al punt anterior, en un triple o quàdruple empat el beneficiat seria el Figueres. Més a baix repassem les opcions dels penedesencs.
El Vilafranca segueix creient-hi // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

• Terrassa. Els jugadors es plantaven al primer minut del partit contra la Pobla de Mafumet, en protesta per la difícil situació que viuen, i novament competien amb garanties, arrencant un empat contra el segon classificat. Els de David Pirri arriben a l'última jornada amb opcions de quarta plaça, si bé tenen perdut l'average contra Prat i Figueres, i guanyat contra el Vilafranca. Més a baix repassem les opcions dels egarencs.
Plantada dels jugadors del Terrassa al primer minut de partit // Juanma Medina

• Comptes globals per al quart lloc. Hi ha quatre equips implicats en la lluita per la quarta plaça (Prat, Figueres, Vilafranca i Terrassa) que jugaran quatre partits diferents la setmana vinent (Prat-Castelldefels, Pobla de Mafumet-Figueres, Vilafranca-Sabadell B i Rubí-Terrassa). Són, per tant, 81 combinacions de resultats que donen les resolucions següents: el Prat seria quart en un 58'02% d'opcions (47 combinacions); el Figueres, en un 19'75% (16 combinacions); el Vilafranca en un 14'81% (12 combinacions) i el Terrassa en un 7'41% (6 combinacions).

• Continuïtat. Han confirmat en aquesta penúltima jornada que seguiran a la categoria el Rubí (ja no opta al play-off), la Muntanyesa, Masnou i Sabadell B, que s'afegeixen a Cerdanyola, Palamós i Sant Andreu (descendit de Segona B) com a equips ja confirmats per a la Tercera 2015/2016.
El Sabadell B assolia la permanència // CESabadell.cat

• 16a plaça. La jornada a Segona B (també la penúltima) deixava el Cornellà en plaça de promoció de descens. Els verds es jugaran la continuïtat a l'última jornada. Poden salvar-se, disputar la promoció de permanència o baixar a Tercera directament. Això fa que, per ara, la 16a plaça a Tercera pugui acabar sent de possible descens compensat. Per tant, no podem donar per salvats els equips que encara opten a ser setzens.

• Compensat 1. A la 16a plaça hi ha ara el Santfeliuenc, però també opten a acabar-hi el Peralada i el Gavà. Acabaria sent plaça de descens a Primera Catalana només si acabés baixant el Cornellà i cap català de Tercera ascendís a Segona B.

• Compensat 2. La 17a plaça sí que és, ja segur, de possible descens compensat (pel descens del Sant Andreu a Tercera). L'ocupa ara el Manlleu, però hi poden caure també el Gavà, el Santfeliuenc o el Castelldefels, si surt del descens directe.

• Descens. El Martinenc perdia a casa contra l'Europa (2-4). Una derrota implicava descens per als del Guinardó, que per tant confirmaven el retorn a Primera Catalana un any després d'assolir el campionat del grup 2 i l'ascens. Són el segon equip que baixa a Primera Catalana després del cuer Vilassar de Mar.
Alegria i decepció al derbi barceloní del Guinardó // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Última incògnita. L'antepenúltima plaça, última de descens directe, se la jugaran el Castelldefels (que l'ocupa ara mateix) i el Manlleu. Per als grocs totes les opcions de salvació passan per guanyar al camp del Prat, que es juga la quarta plaça. A més, els caldrà que el Manlleu perdi a Nou Barris. Si el Manlleu empatés al camp de la Monta, el Castelldefels només se salvaria si guanyés... de cinc gols o més de diferència.

• 35 gols. La penúltima va ser la segona jornada més golejadora del curs. Hi ha molt en joc, i de fet dos partits van igualar el registre de duels amb més dianes del curs, el Sabadell B 3-3 Gavà i el Martinenc 2-4 Europa. Només tres equips (Prat, Muntanyesa i Cerdanyola) es quedaven sense marcar, i les golejades de l'Ascó i l'Europa decantaven la balança a favor dels gols dels equips visitants, 16 a 19.

• Igualtat. Quatre victòries locals a la jornada... i quatre victòries visitants, totes de pes: de campionat per a l'Ascó, d'assegurar el tercer lloc per a l'Europa, de (gairebé) permanència per al Peralada i de mantenir opcions per al quart lloc per al Vilafranca.

• Hat-trick. El màxim golejador del grup català de Tercera, Santi Triguero (Vilafranca) anotava un triplet de gols al camp del Masnou, que eleven a 20 gols la marca de Triguero aquest curs. És el sisè hat-trick que es marca aquest curs a Tercera. Els anteriors: Iván Peralta (Santfeliuenc, J3), Elhadji Bandeh (Martinenc, J12), Manel Sala (Manlleu, J13), Pedro García (Muntanyesa, J21) i Sergi Arimany (Palamós, J34).
Santi Triguero, sisè futbolista que anota un triplet aquest curs // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

• Capgirant. El Masnou dominava el duel al descans, gràcies als gols d'Edu Domingo i de Yuki (2-1), però dos gols més de Triguero (ja havia marcat el primer) als últims 16 minuts donaven una victòria que manté la fe per al Vilafranca.
El Masnou s'avançava dos cops al marcador // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

• Permanència. Ja l'havia assolit la setmana passada, però aquí no vam acabar de tenir clars els càlculs. El Masnou seguirà un curs més a Tercera. En una temporada en què ha arribat a estar en zona de play-off (11 jornades, arribant a ser segon a la J12), els maresmencs es van sobreposar a una mala dinàmica al tram central i han assolit una continuïtat tranquil·la.
Miguel López seguia el partit des de la graderia // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

• Comptes per al Vilafranca. Per ser equip de play-off i allargar un curs brillant, al Vilafranca li faria falta guanyar contra el Sabadell B diumenge vinent i esperar els possibles empats a punts. Té el goal average a favor amb Prat i Figueres, però, com hem comentat abans, en un empat entre tres o quatre equips, sortiria beneficiat el Figueres. Per tant, si guanyés, al Vilafranca li caldria que el Prat perdés i no guanyés el Terrassa, per exemple; o que el Prat empatés però llavors no guanyés tampoc el Figueres.

• Triomf d'esperança. El Castelldefels feia els deures per arribar a l'última jornada amb opcions, i ara buscarà el més difícil encara: guanyar al Sagnier i esperar la derrota del Manlleu.
El Castelldefels aspira a eludir el descens directe // Alex Gallardo - UE Castelldefels

• Doblet d'un ex. Dos gols abans del descans apropaven la victòria marinera. Doblet de Javi Calvo, exjugador del Palamós, per situar el 2 a 0 al minut 40.

• Sergi Arimany. A la represa, una falta servida per Alberto Manga suposava el 17è gol del curs per al davanter del Palamós, que s'avançava a la defensa local.
Triomf per la mínima del Castelldefels contra el Palamós // Alex Gallardo - UE Castelldefels

• Comptes per al Castelldefels. Per eludir el descens directe i caure en la plaça de possible descens compensat (el màxim a què aspiren els mariners) als de Miki Carrillo els cal guanyar al Sagnier i esperar la derrota del Manlleu al camp de la Muntanyesa (exequip del tècnic del Castelldefels). Com dèiem abans, un empat del Manlleu només serviria al Castelldefels per salvar-se si els del Baix Llobregat si guanyen de cinc gols o més al camp del Prat.

• Marc Serramitja. El vuitè gol del curs del polivalent futbolista gironí donava un triomf de mèrit al Figueres, que superava el Prat i arriba a l'última jornada amb opcions de ser quart i accedir al play-off d'ascens a Segona B.

• Comptes per al Prat. És lògicament qui millor ho té per acabar quart, ja que ja és quart ara per ara. Ho serà directament si guanya contra el Castelldefels al Sagnier, tenint en compte que els grocs busquen eludir el descens directe. Si empaten, als pratencs els farà falta que no guanyin ni Vilafranca ni Figueres. I si perden, necessitaran que no guanyin ni Figueres, ni Vilafranca ni Terrassa.
Prat i Figueres, duel per la quarta plaça // UEFigueres.cat

• Comptes per al Figueres. Els figuerencs tenen l'avantatge de sortir afavorits en qualsevol triple o quàdruple empat amb els altres equips implicats per al quart lloc (Prat, Terrassa i Vilafranca). Només cauen en el goal average directe amb el Vilafranca. Per tant, els caldria guanyar a la Pobla de Mafumet i esperar que el Prat no guanyés i que no es produís un empat a punts només amb el Vilafranca al quart lloc, en què llavors els penedesencs acabarien quart.

• Plantada. Els jugadors del Terrassa començaven el partit contra la Pobla de Mafumet amb un minut d'aturada, units al mig del camp, com a protesta per la difícil situació que viu l'equip.

• Punt de mèrit. Els vallesans empataven contra el segon classificat i conserven opcions de ser al play-off d'ascens per segon any consecutiu.

• Abel Rita. Amb el gol de penal, el novè del curs per al jugador de la Pobla, els tarragonins sumaven un punt que els assegurava la segona plaça. Rita és, amb Álvaro Fernández, el màxim golejador de l'equip.

• Actitud. Amb el xiulet final, les reaccions dels jugadors de la Pobla eren més típiques de perdre una final o una lliga que no pas de ser ja equip classificat per al play-off. Els pobletans lluitaven fins al xiulet final per obtenir un triomf que els donés opcions de títol per a l'última jornada.

• Comptes per al Terrassa. Els egarencs són el candidat amb menys probabilitats (matemàtiques) d'acabar quart. Dos condicionants clars: el Prat ha de perdre i els vallesans han de guanyar. A més, el Figueres no hauria de guanyar.

• Comiat amb triomf. El cuer i ja descendit Vilassar de Mar tancava la lliga a casa amb victòria (2-1) contra el Rubí.

• Comiat al play-off. Amb la derrota, el Rubí (immersos també els jugadors en problemes d'impagaments) oblida les opcions de disputar el play-off i assegura la continuïtat dels vallesans a Tercera.

• Jordi Sánchez. El davanter del Vilassar de Mar, que arribava a mitja temporada procedent del Masnou, anotava el 6è gol del curs per als blanc-i-vermells.
Ambient al Municipal del Guinardó per rebre l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Derbi de contrastos. El Martinenc perdia a casa contra l'Europa (2-4) i confirmava el descens a Primera Catalana. L'Europa guanyava al Guinardó contra el Martinenc (2-4) i confirmava la tercera plaça final. Derbi de dues cares al Guinardó.
Servei de falta en què Velillas anotava l'1-0 // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Velillas i Elhadji. Per al Martinenc no faltaven a la cita amb el gol els dos màxims anotadors de l'equip: de falta Fernando Velillas marcava el seu 11è gol; i Elhadji Bandeh anotava a la represa el seu 15è gol del curs, igualant el seu millor (i únic en temporada completa) registre a la categoria, que ja va assolir amb el Júpiter 2012/2013.

• Alberto Padilla. Doblet de cap del jugador de l'Europa, que suma 4 gols a la lliga, i tots ells a domicili: a Nou Barris, a les Grases i ara, al Guinardó.
Doblet d'Alberto Padilla per a l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

• Visitant. L'Europa s'ha assegurat tancar la lliga com el millor equip visitant del curs. És l'únic conjunt que ha arribat a les 10 victòries fora de casa, 35 punts de 57 possibles per als escapulats a domicili.

• El Peralada s'endú el duel dramàtic. Capgiraven els empordanesos el gol inicial del Manlleu i eludeixen el descens directe. Els de Nacho Castro buscaran ara deslliurar-se del possible descens compensat.

• Manel Sala. El davanter del Manlleu obria el marcador amb el seu 17è gol del curs, que el manté com el segon màxim anotador del grup, juntament amb Sergi Arimany.

• Desgràcia. El gol del triomf per al Peralada se l'anotava en pròpia porteria Archi, del Manlleu. Jugada desgraciada per als osonencs.

• Comptes per al Manlleu. El Manlleu eludirà el descens directe (podria caure igualment en possible descens compensat) si NO perd a Nou Barris, amb una excepció: si empata podria baixar a Primera Catalana si el Castelldefels guanyés de 5 gols o més al Prat.
Celebracions dels jugadors del Santfeliuenc amb l'afició // Jaime Pérez Gallardo

• 11 minuts de bogeria. El Santfeliuenc eludia el descens directe amb un triomf contra la Muntanyesa (2-0) amb els gols precipitats als últims onze minuts de partit.
David Toro celebra el primer gol del Santfe // Jaime Pérez Gallardo

• David Toro. El gol que significava l'1 a 0, al minut 79, desfermava la bogeria a Sant Feliu de Llobregat, confirmada amb la diana d'Éric Pacheco, en l'última acció del partit, que assegurava el triomf i evitar quedar entre els tres últims.
Més celebracions del Santfe, al vestidor // Jaime Pérez Gallardo

• Golejada i títol. L'Ascó s'imposava amb molta claredat (0-4) a Cerdanyola. Un triomf que, unit a l'empat de la Pobla, donava el títol als de Miguel Rubio.

• Asier Eizaguirre. Un gran gol de falta del davanter basc, el 15è del curs, obria la llauna al minut 13, i els verds confirmaven la victòria als últims minuts.
15 gols suma Asier // Iris Solà - FC Ascó

• Classe de Taranilla. Un doblet d'Iván Taranilla i el gol d'Albert Virgili tancaven la golejada. Molta classe al 0 a 4 de Taranilla, amb una definició excel·lent.

• Empat boig. El Sabadell B i el Gavà protagonitzaven un partit boig: 2 a 0 d'inici per al Sabadell, remuntada del Gavà amb el 2 a 3 (amb dos gols en un minut) i empat a tres final al minut 94

• Salvació sí i no. El punt dóna la permanència al Sabadell B però deixa el Gavà encara amb opcions de ser 16è o 17è, i per tant, podent caure en possible descens compensat.
Sabadell B, salvat; Gavà, encara no // CESabadell.cat

• Gols de l'ex. Els dos primers gols vallesans els marcaven exjugadors del Gavà: Joan Noguera, amb un gran xut creuat, i David Jiménez, màxim golejador del filial arlequinat (10 gols), amb el 2 a 0.

• Mario Roque. L'exjugador de l'Hospitalet es retrobava amb el gol... amb un doblet en un minut (76 i 77) que significava el 2 a 3 provisional.

• Manel Martínez. El Pepín Valls de Castellar del Vallès esclatava amb l'empat a tres final, de Manel Martínez, 4 gols aquest curs, que certificava la continuïtat a la categoria.

• Més gols en un partit. Els marcadors del Sabadell B-Gavà (3-3) i del Martinenc-Europa (2-4) se sumen als partits amb més gols del curs, sis. Són ja 11 duels amb sis dianes aquest curs.

• Moviments als Golejadors. El triplet de Santi Triguero (Vilafranca) el situa amb tres gols de marge al davant del llistat de golejadors, amb 20 gols fins ara. Marcaven els seus dos principals perseguidors, Manel Sala (Manlleu) i Sergi Arimany (Palamós), que arriben a les 17 dianes enguany. Ja sumen 15 gols els davanters Elhadji Bandeh (Martinenc) i Asier Eizaguirre (Ascó). Onze gols suma ja Fernando Velillas (Martinenc) i arriben als dobles dígits Albert Virgili (Ascó) i David Jiménez (Sabadell B). Destaquen també el novè gol d'Abel Rita (Pobla Mafumet) i el vuitè de Marc Serramitja (Figueres).
Yuki Koizumi anotava el seu segon gol del curs amb el Masnou // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

• Gols destacats. Ens quedem amb aquests: el primer de Santi Triguero (Vilafranca), el segon de Javi Calvo (Palamós), Ramon Borrell (Vilassar de Mar), Fernando Velillas (Martinenc), el primer d'Alberto Padilla (Europa), Asier Eizaguirre, Albert Virgili i el segon d'Iván Taranilla (Ascó), Joan Noguera (Sabadell B) i els dos de Mario Roque (Gavà).

• 910 gols. La jornada augmenta la mitjana. Són ara 24'59 gols per jornada, 2'46 per partit. Respecte el curs passat són dades lleugerament superiors, un +0'11% de variació.

• Victòries locals 43% | Empats 27% | Victòries visitants 29%

• Respecte el curs passat, els triomfs locals augmenten (+4'58%), augmenten els empats (+3'06%); i baixen els triomfs visitants (-8'40%).

• Millor local. No jugava a casa, però es manté com el millor local l'Ascó, amb 42 punts de 54 possibles.

• Millor visitant. L'Europa s'ha assegurat acabar el curs com a millor fora de casa, amb 35 punts de 57 possibles, un total de 10 victòries.

• Camp on es veuen més gols. El Municipal del Guinardó barceloní, després dels 6 gols del derbi, amplia registre com el camp on més gols s'han vist aquest curs, 62 en 19 partits, 3'26 gols per partit de mitjana. El Xevi Ramon de Vilassar de Mar és el camp on menys dianes s'han vist aquest curs. Són 36 en 19 partits, 1'89 gols per partit de mitjana.

• Menys golejador: Vilassar de Mar (28) | Més golejat: Martinenc (68)

• Rendibilitat. Torna a ser al capdavant del registre la Pobla de Mafumet, que amb 53 gols ha sumat 68 punts. Són 1'30 punts per gol marcat de mitjana.

• Màxim golejador: Ascó (61) | Menys golejat: Pobla de Mafumet (28)

Hem passat pel... Martinenc-Europa [text de Carles Garcia]

L'Europa ha tornat a guanyar un derbi barceloní en lliga més de 2 anys després // Àngel Garreta - CEEuropa.cat
El quilòmetre i mig de distància que separa el Nou Sardenya del Municipal del Guinardó avui també fa de frontera entre dos estats d'ànim completament oposats. L'Europa ha superat amb solvència un Martinenc que no ha tirat la tovallola fins al quart gol escapulat. Una diana de Padilla que sentenciava el partit i als diables vermells.

El Guinardó s'ha vestit de derbi. El club necessitava la seva gent i, més o menys, s'hi han presentat. Tot i el bon ambient, als locals els ha costat ben bé 20 minuts alliberar-se dels nervis i llegir el joc proposat per l'Europa, que ha atacat amb constància. Un xut potent de Nils desviat per Carulla al minut 6 ha estat l'ocasió més destacada del partit abans del primer gol. Al minut 22 Vivó ha penetrat dins l'àrea visitant per avisar el seu ex equip que no tindria pietat, però el seu cop de cap ha marxat fregant el pal. Tres minuts més tard arribava l'hora de Velillas. El davanter local ha picat una falta magistral que no ha donat opció a Leva. Era l'1-0 i es desfermava l'alegria al Guinardó.

Aquesta diana ha despertat el Martinenc, que ho ha seguit intentant, però també ha donat una segona empenta als de Gràcia, que hi han insistit encara més. Just abans de l'empat Alberto ha repetit l'acció de Nils del minut 6, i el seu xut, tot i ser molt potent, ha acabat desviat per Carulla. Corria el minut 41 i l'escenari a Tercera Divisió era completament diferent. El Castelldefels guanyava, el Peralada perdia i el Santfeliuenc empatava a zero amb la Muntanyesa. Un xiulet final en aquesta situació hauria obert la lluita pel descens a més bandes amb un duel fratricida a l'Empordà entre Peralada i Martinenc. La història, però, com és habitual en aquest tipus de jornades, ha canviat totalment. L'Europa empatava el partit al minut 42 amb un gol de Camacho, en una segona jugada després d'un córner. El marcador podria haver estat diferent abans del descans si la falta servida per Padilla al minut 45 no hagués anat a petar al pal.

A la represa, els escapulats han sortit com un tret i, al minut 46, Padilla capgirava el marcador amb un gol de cap des de l'interior de l'àrea. El Martinenc començava a semblar sentenciat, però els diables vermells no s'han rendit i, al minut 53, Velillas ha vist desmarcat el seu company Serrano, qui l'ha servit en darrera instància per Elhadji per a què el davanter afusellés Rafa Leva amb un xut potent que tornava l'empat al marcador. Era el 2-2 i l'afició local ha esclatat en un atac d'eufòria. Per desventura pel Martinenc, l'Europa avui ha saltat al camp amb la marxa de play-off posada i la igualada ha durat tan sols 13 minuts. Al minut 65 Javi Lara ha rebut una passada a l'espai que s'ha acabat convertint en un u contra u amb Carulla, batut amb facilitat pel mig escapulat.

El 2-3 no era senyal de res i tots els presents al camp ho sabíem. El partit ha estat una bogeria total que ens ha agafat per sorpresa. Un derbi dels que costarà oblidar. El derbi que volíem veure tots. Però tot partit boig té el seu final i Padilla ha decidit sentenciar-lo. Al minut 73, el mig ha colpejat la pilota després d'un córner servit per Javi Lara i ha enviat el Martinenc directament a Primera Catalana. Amb el 2-4 el joc s'ha anat refredant i no hi ha hagut més història.

Al final, victòria escapulada que certifica la tercera plaça. L'Europa no pot ser segon ni quart. Acabarà la lliga en tercera posició passi el que passi la setmana vinent. El Martinenc, per contra, ha quedat sentenciat a les places de descens. 37 jornades ha durat l'aventura dels barcelonins a la categoria. Un equip que ha animat el curs i que ha deixat el seu camp com l'escenari en què més gols s'han vist aquesta temporada.