dilluns, 18 de maig del 2015

'Play-off' | Múrcia, Astúries, Extremadura i Sòria esperen els catalans

Els quatre equips del grup català de Tercera que disputaran el play-off d'ascens a Segona B coneixeran aquesta tarda els seus rivals a les primeres eliminatòries, i a la ronda de campions en el cas de l'Ascó. Ascó-Jumilla, Tuilla-Pobla de Mafumet, Europa-Jerez i Figueres-Numancia B són els primers duels en el camí cap a la categoria de bronze.


Foto: rfef.es

Així han quedat les eliminatòries que afecten als equips catalans que busquen l'ascens a Segona B:

RONDA DE CAMPIONS
(qui la superi puja; qui perd, repescat a 2a ronda)
Ascó-Jumilla

PRIMERA ELIMINATÒRIA
Europa-Jerez
Tuilla-Pobla de Mafumet
Figueres-Numancia B


La delegació de la Pobla de Mafumet // CF Pobla de Mafumet

Destacar el factor camp, negatiu en el cas dels dos catalans que se l'havien de sortejar (Ascó i Europa), a més de per al Figueres, que ja sabia que disputaria la tornada fora de Catalunya. Només la Pobla de Mafumet es jugarà l'accés a la segona ronda, el 30 o 31 de maig, al seu camp.


Els rivals



El Jumilla, campió murcià // FCJumilla.com

Sabia l'Ascó que li tocaria un altre campió de grup, i ha estat finalment el Jumilla murcià, que s'ha coronat al grup 13. Es va proclamar campió a la penúltima jornada, i de fet a l'última cita del curs perdia a casa contra l'Águilas, que ha acabat quart (0-2). Etamané és el seu màxim golejador (15 dianes) i el seu porter, José Antonio Rojo, ha estat el menys golejat del grup, 27 gols encaixats en 33 partits. Cinquena participació dels murcians en un play-off d'ascens a Segona B (fos el Jumilla CF pretèrit o l'actual FC Jumilla). A les quatre participacions anteriors (1995, 1997, 2010 i 2013) van assolir l'ascens a la categoria de bronze només en una, el 2010. Només van estar a Segona B un curs, el 2010/2011. Jumilla té l'equip de futbol sala a l'elit estatal, competint a Primera Divisió. Un bon web per seguir el futbol murcià és trecera.com.


El Tuilla celebrava així l'accés al play-off // futbolasturiano.es

La Pobla de Mafumet viatjarà a Astúries per enfrontar-se al Tuilla, quart classificat al grup 2, després de cedir en la lluita per la tercera plaça contra l'Oviedo B. Del camp dels asturians, El Candín, tothom destaca les reduïdes dimensions. José Villanueva 'Villa' és el seu màxim golejador (20 dianes), segon màxim anotador del grup. El porter, José Peláez, també ha estat el segon menys golejat al grup 2, 0'76 gols per partit de mitjana. Els asturians han tancat la lliga encadenant nou partits sense perdre. Fundat el 1952, el Tuilla mai ha jugat a Segona B, si bé aquesta és la seva quarta participació en una fase d'ascens. Són quatre play-off a Segona B en els últims cinc anys (2011, 2012, 2013 i 2015), només hi van faltar el curs passat. Un habitual de les últimes cites que es creuarà amb uns pobletans que hi arriben per tercer cop en cinc anys. Un bon web per seguir el futbol asturià és futbolasturiano.es.


El Jerez extremeny, rival de l'Europa // Frente Templario

Viatjarà més de mil quilòmetres per disputar el duel decisiu de la primera eliminatòria l'Europa. El rival, un altre habitual dels play-off d'ascens a Segona B. El Jerez extremeny (de Jerez de los Caballeros, Badajoz), tercer al grup 14, és al Top 10 d'equips amb més participacions al play-off d'ascens a Segona B, des que aquest es disputa, des del 1991. Serà la tretzena participació dels extremenys, que van assolir l'ascens a Segona B el 1998. El curs passat havien tornat a la fase d'ascens després d'un parell d'anys d'absència, però aquesta serà la seva quarta participació a les últimes sis temporades (2010, 2011, 2014 i 2015). Ha acabat tercer en un grup molt esglaonat, amb Mèrida conquerint el títol amb marge sobre Extremadura, i espai també entre els d'Almendralejo i el Jerez. José María Chávez 'Chema' (16 dianes) és el màxim golejador de l'equip, i el porter Alex Gragera ha estat el menys golejat del grup: 17 gols en contra en 37 partits. Si per una cosa destaquen les xifres del Jerez és pels pocs gols encaixats: tan sols 18 en tota la lliga. L'equip va gaudir de la Segona B durant set anys, entre 1998 i 2005, però ara han encadenat 10 temporades a Tercera i busquen el retorn a la categoria de bronze.


El Numancia B de Juan Carlos Moreno, rival del Figueres // heraldodesoria.es

Al Figueres li toca creuar-se amb un equip entrenat per un català. El Numancia B està dirigit pel pratenc Juan Carlos Moreno, exfutbolista que va jugar al FC Barcelona de l'última etapa de Johan Cruyff. El filial sorià s'assegurava a la penúltima jornada la segona plaça final, tenint en compte que el campió del grup castellanolleonès, l'Arandina, s'havia proclamat vencedor setmanes abans. Juga els seus partits a la Ciutat Esportiva del CD Numancia, la Francisco Rubio. El cap de setmana en què rebrà el Figueres (30 o 31 de maig) el primer equip juga a Alcorcón en partit de lliga de Segona Divisió, i per tant Los Pajaritos, cèlebre camp del conjunt sorià, podria estar disponible si el club ho desitgés. Amb tot, després del sorteig el compte del club ha dit que el partit es disputarà a la Ciutat Esportiva. El Numancia B ha estat el màxim golejador (65) i el menys golejat (28) del grup 8 de Tercera. Pablo Valcarce, amb 17 gols, és el seu principal realitzador, i Guillermo Vallejo ha estat el segon porter menys golejat del grup, amb 24 gols rebuts en 34 duels. Serà tot just la segona participació del Numancia B al play-off d'ascens a Segona B. El 2007 es va estrenar en una fase d'ascens, després d'acabar la lliga tercer, però no va assolir l'objectiu de ser a la categoria de bronze.

Horaris
Els clubs s'han de posar d'acord ara en els horaris per disputar els partits d'anada i tornada. Per ara només l'Ascó ha comunicat un principi d'acord. Quedarien així les dates:

ANADA

DISSABTE, 23 DE MAIG
18h Tuilla-Pobla de Mafumet
20h Ascó-Jumilla
20'30h Figueres-Numancia B

DIUMENGE, 24 DE MAIG
18h Europa-Jerez


TORNADA
DISSABTE, 30 DE MAIG
18h Pobla de Mafumet-Tuilla

DIUMENGE, 31 DE MAIG
19h Jumilla-Ascó

Per definir (30 o 31 de maig):
Jerez-Europa i Numancia B-Figueres


L'altre play-off
Al play-off d'ascens a Segona, en què hi ha involucrats dos catalans, el Nàstic de Tarragona disputarà l'eliminatòria de campions contra l'Osca, amb la tornada al Nou Estadi. El Reus, tercer, s'enfrontarà a un altre tercer, el Racing de Ferrol, amb la tornada a casa dels roig-i-negres.

Una fase d'ascens de la qual estarà pendent especialment la Pobla de Mafumet. Només un ascens del Nàstic a Segona possibilitaria l'ascens esportiu dels pobletans a Segona B, si superen les tres rondes del play-off.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada