dilluns, 15 de maig del 2017

Resultats J38

El Terrassa arriba al play-off tercer, el Manlleu baixa i els no compensats impliquen Castelldefels, La Jonquera i Montañesa


El Terrassa celebrava l'accés al play-off a Cerdanyola // Juanma Medina - Terrassa FC

Aquests són els resultats de la J38, l'última del curs:

DISSABTE, 13 DE MAIG

Vilassar de Mar 2-1 Palamós (Roberto Camacho -2- / Roberto Camacho -pp-)

DIUMENGE, 14 DE MAIG

Cerdanyola 0-2 Terrassa (Manu Raíllo -p- i Nils Puchades)
Pobla de Mafumet 2-1 Sant Andreu (Javi Avilés i Marc Vadillo / Luismi Gracia)
Manlleu 4-3 Olot (Manu d'Andrea, Cristian Martinez, Aleix Trulls i Jordi Aumatell / Sergio Álvarez, Uri Santos i Dembo Batchilly)
Europa 4-0 Sabadell B (Dani Pujol -3- i Fran Bea)
Santfeliuenc 0-1 La Jonquera (Sergi Murga)
Júpiter 1-4 Peralada (Alex Prat / Cesc Clotet, Javi Sánchez i Ernest Forgas -2-)
Ascó 1-0 Vilafranca (Sergi Masqué)
Castelldefels 3-0 Montañesa (Sergi Moreno -2- i David Bauli)
Figueres 1-2 Granollers (Xavi Ferrón / Jaume Serra i Carlos Cano)

CLASSIFICACIÓ FINAL

Aquesta és la classificació final de la temporada 2016/2017 al grup català de Tercera, pendent només dels descensos no compensats. La 15a, 16a i 17a plaça són de descens no compensat. Per seguir sent de Tercera, al Castelldefels li caldrà un ascens de Tercera a Segona B; a la Jonquera, dos ascensos; i a la Montañesa, tres.




Gols: 32
Resultats: 6 victòries locals i 4 victòries visitants
Màxim golejador: Marc Mas (Olot), 30 | Llistat complet


L'anàlisi dels dilluns
Dades, noms propis, fotos, vídeos i àudios que ens deixa la jornada



  • Final. La lliga al grup català de Tercera acaba amb alegria plena per al Terrassa, que obté l'últim bitllet per al play-off, i amb decepció per al Manlleu, que baixa a Primera Catalana després de 10 anys seguits a la categoria. Al record, els play-off disputats el 2012 i el 2013.

  • Purgatori. El Castelldefels, que superava la Montañesa, acaba 15è, i obre el descens no compensat. Als mariners els caldrà un ascens català de Tercera a Segona B per continuar a la categoria. La Jonquera, tot i vèncer a Les Grases, és 16a i necessitarà dos ascensos i la part més complicada és per a la Monta, a qui li caldrien tres ascensos catalans a Segona B per mantenir-se a Tercera.

  • Salvacions. El Santfeliuenc i l'Europa, implicats també a la lluita per esquivar el descens no compensat, obtenien la permanència de diferent manera: amb derrota (però bona combinació de resultats) per als blanc-i-blaus i amb golejada final per als escapulats.

  • Temps de play-off. Canvien immediatament el xip l'Olot, el Peralada, el Terrassa i el Vilafranca. Aquest dilluns a la tarda (17h) coneixeran els seus rivals en l'estrena del play-off d'ascens a Segona B, que comença el proper cap de setmana. L'Olot s'enfrontarà a un altre campió de grup (factor camp a sortejar) amb opció de pujar a una sola ronda; el Peralada jugarà contra un quart, amb l'anada fora i la tornada a casa; el Terrassa jugarà contra un altre tercer (factor camp a sortejar); i el Vilafranca jugarà contra un segon de grup, amb l'anada a casa i la tornada a domicili. Aquests són TOTS els equips que hi haurà al bombo del sorteig:

Font: tercera.cat
  • Comiats. El triomf estèril dle Manlleu acabava tancant una etapa de 10 anys dels manlleuencs a la categoria. El descens ja anunciat també significava el final d'una etapa al Júpiter i al Sabadell B, que abandonen la categoria i iniciaran nous projectes a Primera Catalana: els d'aquesta J38 també eren els últims partits de Juanjo García a la banqueta gris-i-grana i d'Ignasi Senabre com a tècnic del filial arlequinat.

  • Gols! La temporada (poc anotadora) es tanca amb la jornada més golejadora del curs, amb 32 dianes. Són les mateixes que es van marcar a l'última cita de la temporada passada. Només cinc equips es quedaven sense marcar i dominaven els gols locals, 18 a 14.

  • Cap empat. La lliga també s'ha tancat amb 6 victòries locals i 4 de visitants, sense cap igualada, un fet que ja s'havia produït a la J23.

  • Nou descens. Un pis per sobre, a Segona B, l'última jornada ens deixava un nou descens català cap a Tercera. L'Hospitalet perd la categoria després de set temporades seguides (hi va ascendir per últim cop el 2010) i torna a Tercera, categoria en què ha estat campió tres cops en aquest segle (el 2005, el 2009 i el 2010). 

  • 13 equips. Per al curs 2017/2018 tenim ja confirmats 12 equips participants, que surten de les 10 continuïtats assegurades (Sant Andreu, Ascó, Pobla Mafumet, Granollers, Figueres, Vilassar de Mar, Palamós, Europa, Santfeliuenc i Cerdanyola) i dels 3 equips descendits de Segona B (L'Hospitalet, Espanyol B i Prat). S'hi uniran, en principi, 3 equips de Primera Catalana (serien més només si hi hagués ple d'ascensos catalans cap a Segona B, 4 de 4) i les altres 4 places aniran en funció de què passi al play-off d'ascens i, per tant, de com acabin els equips que són ara per ara en descens no compensat.

  • Marc Mas. El davanter de l'Olot tanca la lliga regular com a màxim golejador, amb 30 dianes. El silenc buscarà ara ampliar registres a la fase d'ascens.

Partit a partit
  • Play-off. El Terrassa s'imposa al camp del Cerdanyola (0-2) i no només confirma l'accés al play-off, sinó que hi arriba com a tercer classificat. Els vallesans tornen a un play-off d'ascens a Segona B tres anys després de l'última experiència (2014), quan hi van entrar com a quarts i van caure contra el Linares Deportivo a la primera eliminatòria.

  • Davant. Els gols de Manu Raíllo de penal (9è del curs per a l'andalús) i de Nils Puchades en un llançament de falta indirecte (4a diana del de Sant Pol aquest curs) certificaven una nova victòria del Terrassa, que tanca la lliga regular enratxat, havent sumat 22 punts dels últims 24 possibles.
Raíllo i Nils posaven els gols d'una matinal de glòria // Juanma Medina - Terrassa FC

  • Darrere. Les xifres defensives del Terrassa són espectaculars: acaba la lliga com l'equip menys golejat (26 dianes en contra)... i acumula ja 767 minuts de joc sense encaixar!! El bon paper del porter José Ortega va ser una altra de les claus del darrer triomf del curs.

  • 8 jornades. El Terrassa ha acabat la lliga tercer; una temporada en què ha estat 8 jornades en play-off, quatre com a tercer i quatre com a quart. Va ser-hi quatre cops a les sis primeres jornades... i va tornar-hi a entrar a la J35, per quedar-s'hi.

  • Sorteig. Ara els egarencs esperen rival al play-off. Serà un tercer classificat de qualsevol dels altres 17 grups de Tercera. A l'En joc ràdio de La Xarxa entrevistaven Agustín Vacas, entrenador del Terrassa.
  • Permanència. El Cerdanyola, que ja estava salvat, tanca el curs com a 14è, amb 45 punts. Continuarà a Tercera amb el tècnic que fa una dècada que dirigeix els vallesans, Toni Carrillo, al capdavant.

  • Quart, finalment. La derrota del Vilafranca a Ascó (1-0), unida al triomf del Terrassa, deixa els penedesencs quarts, com fa un any. Esperen rival al play-off. Serà un segon classificat de qualsevol dels altres 17 grups, i l'anada la disputaran a casa, i la tornada, a domicili.

  • 3 de 4. El Vilafranca tanca la lliga amb la tercera derrota als últims quatre partits i canvia el xip: arriba el play-off.

  • Sergi Masqué. L'autor del gol guanyador de l'Ascó sumava la seva 4a diana del curs. Els asconencs tanquen la temporada sisens, i amb la continuïtat anunciada del tècnic, Santi Castillejo.

  • Sense miracle. El Sant Andreu ho tenia complicat (li calien dues golejades d'escàndol, una a favor i una contra el Terrassa) i cap de les dues es produïa. Luismi Gracia (4t gol del curs) obria el marcador... però la Pobla Mafumet acabava remuntant (2-1).

  • Estrena. Els dos golejadors pobletans, Javi Avilés i Marc Vadillo, obrien el seu compte anotador en la darrera jornada del curs, i donaven el triomf a la Pobla Mafumet, que tanca el curs setena.
La Pobla tancava el curs amb victòria // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

  • Rei de l'empat. La Pobla Mafumet tanca el curs amb 19 empats, igualades al 50% dels partits, igualant els rècords establerts abans pel Manlleu 2010/2011 i la Gramenet 2012/2013. Un 20è empat hauria estat una estrena històrica.

  • De mèrit. Tot i no entrar al play-off, la temporada del Sant Andreu és més que meritòria. Acaba el curs cinquè, continuarà a Tercera i amb la renovació ja anunciada del tècnic, Mikel Azparren, i el seu cos tècnic.
El Sant Andreu tanca la lliga cinquè // Judit Andreu - UESantAndreu.cat

  • Salvats. L'Europa goleja el Sabadell B (4-0) i esvaeix qualsevol opció de carambola rocambolesca. Els graciencs continuaran a Tercera un curs més.

  • Dani Pujol. Triplet del futbolista europeista (4 dianes aquest curs) per tancar el curs, dos al primer temps i un a la represa). Un xut de falta magistral de Fran Bea tancava el duel.
Triplet de Dani Pujol per a l'Europa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Segurs. Tot i una temporada erràtica, l'Europa ha acabat treient profit del bon treball defensiu. Amb el duel d'aquesta J38, ha deixat la porteria a zero en 8 dels 9 últims partits de lliga. Els graciencs acaben el curs dotzens; el tècnic Joan Esteva continuarà el curs vinent.
L'Europa celebra la permanència // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Comiat. El Sabadell B tanca una etapa de tres temporades a Tercera Divisió, després de l'històric ascens de 2014. Els vallesans competiran el curs vinent a Primera Catalana, amb nou tècnic. Ignasi Senabre deixa la banqueta arlequinada.

  • Cara i creu. El Castelldefels supera la Montañesa (3-0) en un duel que acaba marcant les dues cares dels descensos no compensats: els mariners queden al purgatori, a un sol ascens de salvar-se, i als barcelonins els cal un paper excel·lent dels catalans al play-off per obtenir la permanència.
El Castelldefels queda pendent d'un ascens per obtenir la permanència // @UECastelldefels

  • Sergi Moreno. Arribat al mercat d'hivern (com Jordi Cano i David Bauli, també protagonistes en aquesta última jornda), el davanter anotava un doblet en quatre minuts, a l'equador del primer temps, i començava a donar tranquil·litat al Castelldefels. Moreno ha sumat 7 gols amb els grocs.

  • Insistència i final. La Montañesa apujava línies a la represa, gaudia d'opcions (gol anul·lat inclòs)... però al minut 91, David Bauli tancava la victòria del Castelldefels amb el 3 a 0, el seu 3r gol del curs, primer amb els mariners (els anteriors eren amb el Júpiter).

  • Factor Canyars. Quatre victòries seguides a casa (inclosos els triomfs contra Peralada i Vilafranca, equips de play-off), han acabat significant la 15a plaça final per al Castelldefels, que ara espera un ascens català de Tercera a Segona B per confirmar la permanència a la categoria.

  • Desfets. La Montañesa tanca la temporada amb 5 derrotes als últims 6 partits i acaba dissetena. Li calen tres ascensos catalans de Tercera a Segona B per obtenir la permanència. Els barcelonins són a Tercera des del 2010.

  • Duel dramàtic. A l'En joc ràdio, de La Xarxa, cobrien el partit, i recollien protagonistes d'una i altra banda, amb alegria i decepció mitjanament contingudes.
  • A esperar. La victòria de La Jonquera al camp del Santfeliuenc (0-1) deixa els empordanesos a l'espera de dos ascensos catalans cap a Segona B per confirmar la permanència.
La Jonquera acaba el curs amb victòria i suspens per la permanència // Jaime PG - Santfeliuenc FC

  • Sergi Murga. El gol de Murga al 91 (el primer que marca aquest curs) donava els tres punts a La Jonquera, que hauria caigut en descens directe en cas de derrota.

  • Estrena. Amb tot, curs meritori dels jonquerencs, que debutaven a Tercera i tanquen el curs amb la 16a plaça i amb una empenta final destacada: 10 punts sumats dels últims 12, amb un sol gol encaixat en els darrers quatre partits. 

  • A per la cinquena. Permanència plena per al Santfeliuenc, que un curs més fa una temporada destacada i que el curs vinent obrirà la cinquena temporada de la seva història a Tercera. ELs blanc-i-blaus acaben la lliga tretzens.
Foto de la família del Santfeliuenc FC // Jaime PG - Santfeliuenc FC

  • Descens. El Manlleu tomba el campió Olot en un final de partit boig (4-3), però els triomfs de la Jonquera i el Castelldefels els certifiquen el descens a Primera Catalana, després de deu anys a Tercera (hi van ascendir per últim cop el 2007).

  • Partit boig. L'Olot se situava amb dos gols de marge en dues fases del duel (0-2 al descans, dianes de Sergio Álvarez, 14a del curs, i Uri Santos, 2a; i 1-3 al minut 75, amb el gol de Dembo Batchilly (6è de la temporada), després que Manu d'Andrea hagués retallat distàncies per al Manlleu.
Passadís del Manlleu al campió Olot // Ràdio Olot Esports

  • Tres gols en un instant. En menys de deu minuts, el Manlleu anotava tres gols, els de Cristian Martínez, al refús d'un penal llançat per Canal i rebutjat per Albert Quinatas; i les dianes d'Aleix Trulls i Jordi Aumatell. Els manlleuencs guanyaven... però els rivals també.

  • Decepció. El descens tanca un curs molt irregular dels osonencs, especialment fluix, quant a resultats, a domicili: els quadribarrats han estat l'equip que menys ha sumat fora de casa, tan sols 10 punts. A l'En joc ràdio de La Xarxa entrevistaven el president manlleuenc, Eduard Marginet:
  • Esperant. Per al campió Olot, que rebia el passadís per part del Manlleu, toca ara esperar rival: s'enfrontarà a un altre campió de Tercera amb l'opció d'obtenir l'ascens superant una sola ronda... optant a repesca si cau a l'eliminatòria de campions.

  • Res en joc, capítol 1. El Vilassar de Mar tanca el curs amb triomf contra el Palamós (2-1). Els maresmencs, que eren en descens al final de la primer volta, acaben el curs amb 50 punts, permanència més que meritòria. També bon paper aquest curs dels palamosins, onzens, i que obren nova etapa: marxa el tècnic dels últims tres anys, Joan Mármol.
Debutaven amb el Peralada els juvenils Oriol Macau i Bernat Batlle // CF Peralada

  • Res en joc, capítol 2. El Peralada prepara l'inici del play-off amb victòria al camp del descendit Júpiter (1-4). Partit de diversos detalls: celebració del gol d'Alex Prat per als jupiteristes dedicada al tècnic, Juanjo García, que deixa la banqueta barcelonina... i bons gols dels empordanesos, de Cesc Clotet, Javi Sánchez... i amb doblet d'Ernest Forgas: dos gols de cap, un a centrada des de la dreta, l'altre des de l'esquerra. Forgas suma 6 dianes amb els xampanyers.
El Figueres-Granollers tancava la lliga a Tercera // Félix Sancho

  • Res en joc, capítol 3. En l'últim partit de la lliga, el Granollers s'imposava a Figueres (1-2) gràcies als gols matiners de Jaume Serra i de Carlos Cano, que tanca la lliga amb 13 dianes. Xavi Ferrón, del Figueres, anotava l'últim gol de la temporada a Tercera, el seu desè aquesta temporada. Els vallesans acaben vuitens, els figuerencs, novens. Incertesa a la banqueta vallesana (la continuïtat del tècnic, Albert Cámara, no està confirmada) i més certeses a la de la Unió (Chicho es perfila com a entrenador un curs més). 


Repàs general
  • Moviments als Golejadors. Els últims moviments destacats, registrats a la J38, han situat Sergio Álvarez (Olot) al top-5, amb 14 dianes; i Carlos Cano (Granollers) ha arribat als 13. Doble dígit per a Xavi Ferrón (Figueres), 10 dianes i autor de l'últim gol de la lliga. Manuel Raíllo (Terrassa) ja en duu 9 i Roberto Camacho (Vilassar de Mar), tanca el curs amb 8. Un total de 7 futbolistes han obert el seu compte golejador en aquesta J38.

  • Gols destacats. Ens quedem amb els de Nils Puchades (Terrassa), Dembo Batchilly (Olot) i Fran Bea (Europa). [No hem vist imatges encara del Figueres-Granollers].

  • 864 gols. Els 32 gols de la J38 han fet apujar mínimament la mitjana anotadora. Es tanca aquest curs als 2'27 gols per partit de mitjana, molt inferior als del curs passat (2'67 a final de curs). En total s'han marcat 150 gols menys que els anotats el curs passat (1014), una variació del -14'79%.

  • Millor local: Peralada (47 de 57, 82'46% dels punts) | Pitjor local: Sabadell B (13 de 57, 22'81%)

  • Millor visitant: Olot (34 de 57, 59'65%) | Pitjor visitant: Manlleu (10 de 57, 17'54%)

  • Victòries locals 46% | Empats 30% | Victòries visitants 25%

  • Respecte el curs passat, han pujat tres punts els triomfs locals (43% a finals del curs passat) i els empats (27% a la 15/16); hi ha un descens clar, sis punts, de les victòries visitants, que el curs passat es van produir al 31% dels partits.

  • Màxim golejador: Olot (73) | Menys golejat: Terrassa (26)

  • Menys golejador: La Jonquera (19) | Més golejat: Sabadell B (63)

  • Rendibilitat. Tanca el curs sent l'equip més rendible quant a gols anotats La Jonquera. Per cada gol marcat ha sumat 2'21 punts de mitjana: 19 gols, 42 punts per als empordanesos.

  • Camp on es veuen més gols. El Municipal d'Olot és al capdavant de la dada (encara s'hi jugarà, mínim, un partit de play-off), amb 3'11 gols per partit de mitjana. S'hi han vist 59 gols en 19 duels. En canvi, Les Forques és el camp que ha vist menys gols: un per partit de mitjana (19 dianes en 19 partits).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada