dimecres, 31 de maig del 2017

Fem balanç, capítol 4: Vilassar de Mar

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 4 repassem el curs del Vilassar de Mar, que ha tancat l'any amb una confirmació de la permanència es-pec-ta-cu-lar, tenint en compte que va tancar la primera volta en descens. Els maresmencs acabaven la lliga desens, amb 50 punts. Escriu sobre la temporada del Vilassar de Mar el periodista Pep Vidal, que ha seguit l'actualitat de l'equip a Vilassar Ràdio; Vidal és l'anterior cap de premsa del Masnou, un apassionat del futbol català en general i del maresmenc, en particular.


Foto: Àngel Garreta - CEEuropa.cat

De baix a dalt
Un article de Pep Vidal / @MasnouBlog

La Unió Esportiva Vilassar de Mar ha assolit una salvació plàcida la temporada del retorn a Tercera. Després d'un breu pas per Primera Catalana, el conjunt vilassarenc s'ha tornat a fer un lloc a la categoria i mentre continuïn Francesc Xavier Ramon de president i Manel Moya a la banqueta, sembla que no el perdrà. La conjunció entre directiva, cos tècnic i jugadors, constatada a les bones en un gran final de curs però també a les males quan res no sortia a la primera volta, ha estat i ha de seguir sent la base sobre la qual es construeix tot.


Fa poc més d'un any i mig, quan Moya va rebre la trucada de 'Vevi', el Vilassar venia d'una temporada desastrosa en la qual ni tan sols va poder somiar amb la permanència. Però com Moya ens reitera gairebé cada setmana a Vilassar Ràdio, el Vilassar és casa seva i mai li podrà dir que no. Amb una trajectòria similar a l'actual, anant clarament de menys a més, els vilassarencs van aconseguir el campionat i el retorn per la via ràpida a Tercera. Enguany, l'equip ha tornat a complir amb escreix els objectius superant qualsevol expectativa. La desena posició final significa la tercera millor classificació de la història del club. 


No obstant, l'inici no va ser gens fàcil. Els vilassarencs van pagar el fet de ser nouvinguts a la categoria i fins a la jornada 10 no van ser capaços de guanyar un sol partit. La reacció es va fer esperar unes setmanes més, tot i que els maresmencs mostraven maneres, dominaven els partits, mereixien més... Però érem ja al desembre, els resultats no arribaven i la salvació començava allunyar-se. La paciència que es va tenir llavors en tots els estaments del club, tan als despatxos com a la banqueta i a la gespa, va permetre la remuntada. L'últim partit abans de Nadal, a Palamós, va ser el punt d'inflexió. Després de l'enèsima derrota a casa (l'equip va sumar 4 punts de 27 al Xevi Ramon a la primera volta), immersos en una sequera de gol preocupant, el 3-5 al camp del degà va ser el clau on agafar-se.



Segona volta espectacular dels maresmencs // UE Vilassar de Mar

Una ratxa de quatre victòries consecutives va treure l'equip del pou al gener i el va catapultar, ja fins al final, a la zona còmoda. A partir de llavors, el Vilassar s'ha mostrat com un equip excepcionalment sòlid, capaç de fer-li la guitza a tots els rivals de la lliga en una segona volta que es recordarà sempre. Sota l'indestructible paraigües dels experimentats Imanol, Peque o Blanchart, Viale, Valderas i Camacho s'han tornat a convertir en referents de la categoria. A més, s'han destapat debutants com Iván Rodríguez i Soufi, apostes personals del tècnic que han enlluernat en el seu primer any a Tercera; i s'ha aconseguit recuperar per al futbol català un Pau Senent que ha deixat detalls de superior. 


En conjunt, un equip que s'ha anat fent a si mateix a mesura que han anat passant les jornades i que ha sabut adaptar-se al que s'ha anat trobant al llarg del curs. La continuïtat sembla que serà la recepta i l'ambició l'ingredient principal del que ja s'està cuinant per al pròxim curs. Manel Moya seguirà sent el xef i la intenció de millorar el que s'ha aconseguit enguany per mantenir el Vilassar a l'elit del futbol català com a indiscutible referent de la comarca del Maresme.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada