Aquests són els resultats de la tornada de la 1a ronda del play-off d'ascens a Segona B:

PRIMERA ELIMINATÒRIA, TORNADA | RONDA DE CAMPIONS, TORNADA

Peralada 2-0 Móstoles (David Corominas 'Coro' i Ernest Forgas -p-)
Unión Adarve 1-0 Vilafranca (Juanma)
Olot 1-1 Sporting B (Marc Mas / Claudio)

El sorteig de la segona eliminatòria serà aquest dilluns, 29 de maig

Apunts de play-off

• Dia gran. L'Olot celebra, un any després del descens, el retorn a Segona B després de l'empat davant l'Sporting de Gijón B (1-1).

• Baixa-puja. No passava des del 2009 que un equip ascendia a Segona B el curs després d'haver-ne baixat. Llavors ho va aconseguir l'Espanyol B (sent campió del grup català de Tercera, també).

• Patiment. L'Sporting B va sortir intensíssim, es va avançar amb el gol de Claudio, que empatava l'eliminatòria, va enviar un xut al travesser... la primera part dels asturians va deixar una mica estabornit l'Olot.
Un onze per a la història // Cristian Garcia

• Línies amunt. Un servei de falta de Tito Malagón, primer, i un xut creuat d'Uri Santos (a assistència de Lluís Micaló) que sortia fora per ben poc animaven l'Olot abans del descans.

• Canvi de ritme. A la represa l'Olot entrava més al partit. Una opció de Dembo precedia el minut màgic.

• Minut 77. Una centrada des de la dreta no la desaprofitava el matador, Marc Mas, per anotar el gol de l'ascens. Bogeria al Municipal.
Marc Mas, després d'un gol històric // Cristian Garcia

• Més patiment. L'Olot gestionava prou bé la tensió i el cronòmetre, tot i que als minuts finals (especialment a l'afegit) un parell d'arribades dels asturians creaven una tensió extrema.

• Final! Al minut 97, a les 19.54h, acabava el partit i es confirmava un ascens molt treballat, que dona als olotins l'objectiu per al qual han lluitat (amb èxit final) tot aquest curs.
Invasió de camp i celebracions a la gespa // Cristian Garcia

• Celebracions. A la gespa, primer, al vestidor, després, i a l'Ajuntament, finalment. Els jugadors i l'afició de l'Olot celebraven l'ascens com és merescut.

• Anuncis. Al consistori olotí el capità Abel Solé anunciava el seu comiat dels terrenys de joc. Solé és el jugador que ha vestit la samarreta de l'Olot en més partits.

• 31 gols. Registre espectacular de Marc Mas aquest curs, amb 30 gols en lliga i un al play-off. Iguala l'espectacular registre d'un altre davanter de l'Olot, Carlos Martínez, en l'anterior campionat i ascens dels olotins, el curs 2012/2013.

• Gairebé 3.000. Espectacular entrada al camp olotí, amb 2.903 espectadors (dades oficials del club). Ambientàs i marea vermella per retornar a la categoria de bronze.

• Nou triomf. El Peralada torna a superar el Móstoles (2-0) i accedeix a la segona eliminatòria del play-off, en l'estrena de l'equip en una fase d'ascens.
El Peralada ja és de segona eliminatòria // CF Peralada

• Gianni Cassaro. El porter del Peralada sostenia l'equip especialment al primer temps, lluïnt-se davant les arribades del conjunt madrileny. El partit tindria un final amarg per a Gianni, que era expulsat a l'afegit i es perdrà l'estrena del segon assalt.
Partidàs de Gianni Cassaro a la porteria dels empordanesos // Nuri Marguí

• Coro és la vida (II). Si a l'anada anotava el gol guanyador, a la tornada David Corominas 'Coro' creava, en paret amb Ernest Forgas, un gran gol per obrir el marcador ja a la segona part. El maresmenc marxava per velocitat i donava més tranquil·litat a l'equip, amb el seu 16è gol del curs (14+2).
Coro obria la llauna de nou // Nuri Marguí

• Onze metres. A l'afegit, i de penal, Ernest Forgas tancava la victòria del conjunt xampanyer, que supera ronda per un global de 3-0 i que espera rival a la segona eliminatòria. És el 7è gol de Forgas amb el Peralada, equip al qual va arribar al mercat d'hivern.

• Rival. Per la composició del bombo en aquesta segona eliminatòria, és molt possible que al Peralada li toqui un altre segon de grup. Així estarà configurat el bombo:
    • 9 campions repescats (entre els quals l'Sporting B)
    • 14 segons classificats (amb el Peralada o la Unión Adarve, botxí del Vilafranca)
    • 9 tercers classificats (amb l'Ontinyent, botxí del Terrassa)
    • 4 quarts classificats
El Peralada espera ara rival // Nuri Marguí

• Els creuaments. Els 9 campions repescats s'enfrontaran als 4 quarts i a 5 tercers... per tant, quedaran 4 tercers i els 14 segons que s'enfrontaran entre ells: quatre duels de tercer vs. segon (factor camp per als segons) i cinc duels de segons entre ells (amb el factor camp a sortejar).

• Jerez

• Cop dur. El Terrassa cau a casa contra l'Ontinyent (0-1) i s'acomiada del play-off d'ascens com el 2014, caient a la primera eliminatòria, aquest cop per un global d'1-2 (llavors va ser de 0-1).
El Terrassa queia a casa i veu com s'acaba el somni // Juanma Medina - Terrassa FC

• Ambientàs. Molt públic a l'Estadi Olímpic de Terrassa (s'havien retirat 1.700 entrades anticipades), amb molt d'ambient i el vermell predominant a la graderia.

• De penal. El gol decisiu per a l'Ontinyent l'aconseguia el conjunt valencià igual que va anotar el de l'anada. De penal, en aquest cas al minut 60, obra d'Alberto.

• Maleïts travessers. El Terrassa disposava d'opcions boníssimes, com els xuts al travesser de Joan Grasa i Fernando Velillas, però no aconseguia el gol que li hauria donat la pròrroga (o que l'hauria avançat si s'hagués marcat abans de la diana visitant).
L'afició homenatjava els jugadors tot i la derrota // Juanma Medina - Terrassa FC

• Un any més. Els vallesans continuaran a Tercera. Serà la vuitena temporada seguida del Terrassa a Tercera, des que va descendir de Segona B, el 2010. El curs es tanca amb un bon balanç per als vallesans, que en principi estaran al grup de grans candidats per a la 17/18.
Els jugadors del Vilafranca agraïen el suport a l'afició desplaçada // FC Vilafranca

• Comiat amarg. Un gol de la Unión Adarve al minut 65 acaba sentenciant el Vilafranca a Madrid (1-0), tot i una cruel polèmica arbitral amb gol anul·lat als penedesencs al minut 96.
  • De córner. A la sortida d'un córner, Juanma marcava el gol guanyador per als madrilenys, que conservaven l'avantatge no sense patir.
  • Empenta final. Un seguit d'opcions finals mantenien el Vilafranca amb vida fins a l'últim instant. Al minut 96, la jugada polèmica...
Derrota amarga del Vilafranca a Madrid // FC Vilafranca

• Gol anul·lat. Un gol de cap de David Fontanils (autor del gol guanyador a l'anada) era anul·lat per fora de joc. El Vilafranca publicava a Twitter les imatges de l'acció.

• Nou curs històric. El Vilafranca tanca la temporada caient al play-off per un global de 2-2 (víctima del valor doble dels gols visitants) i havent repetit la gesta d'acabar quart a Tercera (el seu sostre històric) per segon any seguit.

Danys/Premis col·laterals
  • Permanència. L'ascens de l'Olot fa que es cancel·li la primera plaça de descens no compensat, que ocupava el Castelldefels. El conjunt mariner continuarà una temporada més a Tercera. De fet, fa unes setmanes va anunciar la continuïtat del tècnic, Miki Carrillo.

• Descens. Les eliminacions del Terrassa i el Vilafranca fan que només es pugui optar a un màxim de dos ascensos (el de l'Olot i el possible del Peralada). La tercera plaça de descens no compensat, per tant, no es compensarà (no hi haurà tres ascensos), fet que confirma el descens de la Montañesa a Primera Catalana.

• Pendent. Només un equip queda ara en descens no compensat, La Jonquera. Un ascens del Peralada a Segona B, el 24 o 25 de juny, els donaria la permanència a Tercera. Si els peraladencs cauen del play-off, a la 2a o a la 3a eliminatòria, els jonquerencs descendiran a Primera Catalana.

• Ben tornat! En paral·lel als play-off, aquest diumenge es tancava la lliga a Primera Catalana (el gruix de la lliga, ja que hi ha tres partits suspesos arran de la mort sobtada d'Emili Vicente, entrenador de l'Andorra). La part alta del grup 2 s'ha decidit i el Santboià, campió, ha aconseguit l'ascens. El conjunt vermell torna a Tercera tres anys després d'acomiadar-se'n (el maig del 2014, en una cruel última jornada a Gavà). El Reus B Cambrils, segon de grup, jugarà la promoció d'ascens contra el segon del grup 1, que es decidirà diumenge vinent (hi opten Horta, Sants i Andorra, que també es juguen el campionat). La promoció es disputarà el 10-11 i 17-18 de juny.