dilluns, 15 de maig del 2017

Camí dels 'play-off': Possibles rivals dels quatre catalans

Amb tots els grups de Tercera tancats i el sorteig a tocar [se celebra aquesta tarda a la Ciutat Esportiva de la RFEF, a Las Rozas (17h)] els quatre catalans de play-off ja saben quins són els 17 possibles rivals en la primera eliminatòria de promoció d'ascens a Segona B. Una eliminatòria que, en el cas de l'Olot, podria ser única si aconsegueix superar-la.

Font: tercera.cat

Eliminatòria del campions: UE Olot

L'Olot és, a priori, l'equip amb més possibilitats per assolir l'ascens. D'entrada, l'equip de Ramon Maria Calderé en faria prou superant la primera ronda. Un enfrontament a doble partit amb el campió d'un altre grup que garanteix pel vencedor l'ascens directe. A banda del gran avantatge d'ascendir en una sola eliminatòria, l'enfrontament entre campions té un altre punt a favor: el perdedor té dret de repesca i, lluny de quedar eliminat de la lluita per l'ascens, saltarà directament a la segona ronda amb els 27 vencedors de la primera fase (segons, tercers i quarts classificats a la lliga regular).

Fa quatre temporades (2012/2013), l'Olot ja va jugar aquesta eliminatòria. Va caure amb l'Elx Il·licità (1-0 | 2-2) en primera ronda i va haver de superar les dues posteriors per ascendir a Segona B. Els olotins, que van arrencar el play-off entrenats per Julio Bañuelos i el van acabar amb Alex Terma al capdavant (i amb Eduardo Vílchez de suport), es van desfer del Mairena (Andalusia) en segona ronda (1-1 | 4-1) i de l'Arandina (Castella i Lleó) en la tercera eliminatòria (3-2 | 5-1)

Aquests són els possibles rivals de l'Olot en el sorteig d'aquesta tarda


Lluny de conèixer encara les virtuts i els punts forts i febles de cada equip, en aquest llistat destaca la gran quantitat d'equips filials. No necessàriament superiors a la resta, però sí amb un suport diferent al darrere. 

Sense ser indicatiu de res (cada grups és diferent i els nivell del bloc de 20 equips no és igual, ni tan sols similar, en les 18 lligues de Tercera paral·leles), destaquen els noms del Calahorra (95 punts) o de Las Palmas Atlético del vell conegut del grup cinquè, Manolo Márquez, amb 94 punts. Els dos conjunts que més punts han fet al final de la competició. Una estadística que de poc serveix en un play-off, com la dels únics campions que no han arribat als 80 punts: Betis B (78), Alavés B (74) i Atlético B (73). Campions de tres dels grups on la permanència ha anat més cara.

Primera eliminatòria (de 3)

Segons contra Quarts: CF Peralada

El Peralada jugarà, per primer cop en la seva història, un play-off d'ascens a Segona B. Al conjunt de l'Alt Empordà li ha provat la seva afiliació amb el Girona que, a més d'engreixar el nombre d'equips filials en la promoció d'ascens, ha valgut també per tancar el millor curs de la seva història, amb record de punts i en la posició final. Una segona plaça que garanteix el factor camp favorable, com a mínim, en la primera eliminatòria.

Aquests són els possibles rivals del Peralada en el sorteig d'aquesta tarda



Tots ells han quedat quarts en les seves respectives competicions. Dels 17 possibles rivals, 10 segellaven la seva participació en la promoció d'ascens en l'última jornada. Els d'Arnau Sala i Xavi Punsí, en canvi, la tancaven en la J32, a sis pel final del curs.

Com en el cas dels campions, poc en sabem encara d'aquests 17 equips. Però ens quedem amb el Castellón, per proximitat temporal. L'equip orellut queia la temporada passada (després de ser tercer al seu grup), en l'eliminatòria definitiva contra el Gavà... en la tanda de penals (6-5, després d'empatar a 2 tant a Castàlia com a La Bòbila).

De tots els quarts, només el Móstoles, amb 63 punts, hauria quedat fora del play-off si la puntuació hagués estat la del grup cinquè. Curiosament, el quart amb menys punts comparteix grup amb el campió amb menys punts. Un possible símptoma de la igualtat al grup madrileny (quelcom que no els atorga més ni menys nivell).

Tercers contra Tercers: Terrassa FC

També torna al play-off, tot i que sense passar per cap ascens intermedi, el Terrassa. L'equip egarenc, que ja va disputar la promoció fa tres temporades, ha aconseguit millorar la qualitat del seu bitllet. El curs 2013/2014 els vallesans van tancar l'any quarts, tot i classificar-se també en l'última jornada. Aquella temporada, amb Miki Carrillo a la banqueta, els egarencs queien en la primera ronda contra el Linares (Andalusia) (0-1 | 0-0). La Tercera plaça farà que el factor camp sigui totalment aleatori, ja que el Terrassa s'enfrontarà al tercer d'un altre grup.

Aquests són els possibles rivals del Terrassa en el sorteig d'aquesta tarda


Només dos tercers d'altres grups han sumat menys punts que l'equip entrenat per Agustín Vacas. Un altre cop, el representant del grup madrileny és qui té l'anotació més baixa: Alcobendas Esport (63). El segueix de prop el Villa de Santa Brígida canari(65). L'Utebo aragonès ha sumat, al final del curs, els mateixos punts que l'equip egarencs (66). Una estadística que, un altre cop, no significa res, però que, d'entrada, ens fa preveure que el rival dels vallesans haurà tingut una temporada un pèl més plàcida.

D'entre els equips que han tancat el curs en tercer lloc, ens agrada destacar un dels històrics de les promocions d'ascens a Segona B que hi són cada temporada. El Cerceda gallec, que va ser derrotat pel Llagostera el curs 2010/2011 i que el curs passat es quedava a les portes de l'ascens després de caure en l'última ronda contra l'Atlético Sanluqueño (equip al que recordaran els seguidors potablava per ser el rival de l'ascens pratenc a Segona B el curs 2011/2012).

Quarts contra Segons: FC Vilafranca

Va certificar el play-off en la jornada 37, però cedia el tercer lloc la darrera setmana el Vilafranca. L'equip penedesenc tornarà a jugar una promoció d'ascens per segon any consecutiu... i com a quart classificat també per segon curs seguit. Una posició que farà jugar els d'Ivan Moreno amb el factor camp en contra durant tot el play-off (excepte en una hipotètica tercera ronda en què només quedessin amb vida quarts classificats i el sorteig fos purament aleatori). 

El Vilafranca va caure en la seva última experiència de promoció a mans de l'Atlético Malagueño (0-0 | 2-0). Un record amarg pels penedesencs que esperen millorar en aquest segon intent d'ascens.

Aquests són els possibles rivals del Vilafranca en el sorteig d'aquesta tarda



D'entre els equips que han acabat la lliga en segona posició, set han tancat el curs amb els mateixos punts que l'Olot, o més (80). Novament, els grups madrileny (Unión Adarve), canari (UD San Fernando) i aragonès (Tarazona) han estat els que han tancat la segona plaça amb una puntuació més baixa. Això sí, és destacable la diferència de 7 punts entre l'Unión Adarve i l'Atlético B i els 19 que separen el Tarazona del Deportivo Aragón, o els 28 que hi ha entre
el San Fernando i Las Palmas Atlético

D'entre els tercers classificats destaquem, per pur per històric, sense cap altre argument més que aquest, el nom de l'Avilés asturià, que ha estat segon al grup 2, amb 5 punts, set sota l'Sporting B -campió-, 1 sobre el Tuilla, quart, però 10 sobre l'Oviedo B, cinquè.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada