dimecres, 3 de juny del 2015

El Morell és nou equip de Tercera

Diumenge passat es tancava el campionat de lliga a Primera Catalana, i ho feia decidint el grup 2. El CD Morell puntuava al camp del Sant Ildefons i es proclamava campió i nou ascendit a Tercera, categoria en què s'estrenaran l'estiu vinent els homes entrenats per l'exjugador del Reus o del Nàstic, Joan Anton Pallarès. El Morell ha encadenat dos ascensos en dos anys, i és una mostra més de l'excel·lent temporada al futbol tarragoní.

Celebracions del Morell al camp del Sant Ildefons // Anna Freixa - Esports en xarxa

En un frec a frec durant tota la temporada amb el Catllar i el Santboià, els del Baix Llobregat arribaven a l'última jornada amb opcions de fer la guitza als tarragonins, si aquests queien al camp del Sant Ildefons. L'empat final (0-0) donava el punt necessari per assolir el campionat i l'esperat ascens per al Morell.


El projecte del CD Morell aquest curs mesclava alguns dels protagonistes de l'èxit de la temporada anterior, començant pel tècnic, Joan Anton Pallarès, amb reforços vinguts de categories superiors d'equips del camp de Tarragona, com els casos de David Sangrá (ex del Reus), Jordi Roca (capità de la Pobla de Mafumet el curs passat) o Sergi Moreno. El golejador reusenc va jugar amb la Pobla fins al tram final del curs (6 gols), en què signava per l'equip de la localitat veïna.

La periodista de La Xarxa Anna Freixa vivia la matinal històrica de l'ascens amb el CD Morell i en feia aquest postpartit, a l'En joc radiofònic de diumenge passat:


Ara la vila del Tarragonès tindrà equip a Tercera Divisió, i s'hi estrenarà el mes d'agost. És, per ara, l'únic conjunt tarragoní confirmat per al curs vinent, a l'espera de com es resol el play-off per a l'Ascó i la Pobla de Mafumet.




Qui més vindrà?
Els dos segons de grup a Primera Catalana, el Granollers i el Santboià, disputaran ara la promoció d'ascens a Tercera. Qui la superi (és a doble partit) serà nou equip de Tercera. L'anada es disputarà a Granollers aquest diumenge i el partit decisiu serà diumenge vinent, 14 de juny, al Joan Baptista Milà de Sant Boi. 


El Santboià i el Granollers buscaran la tercera plaça d'ascens // David Ferrer - fcsantboia.cat

Si es produïssin dos ascensos de catalans de Tercera a Segona B (Ascó i Pobla haurien de pujar tots dos) ascendirien a Tercera els dos segons, Granollers i Santboià, sigui quin sigui el desenllaç de la promoció.


17 equips confirmats
El grup català de Tercera Divisió 2015/2016 va agafant forma i ja té el 85% de la seva composició definida. Amb 14 equips que continuaran sí o sí a la categoria, un equip descendit de Segona B i dos més ascendits de Primera Catalana, queden tres places per definir. Una serà per a l'ascendit que resulti vencedor de la promoció (Granollers o Santboià). Les altres dues aniran en funció de l'actuació dels dos equips tarragonins que continuen vius al play-off d'ascens a Segona B, Ascó i Pobla de Mafumet. Si puja un dels dos, el Manlleu continuaria a la categoria. Si pugen els dos, també pujaria a la categoria el segon de Primera Catalana perdedor de la promoció. Si no pugen ni Ascó ni Pobla el Manlleu jugaria el curs vinent a Primera Catalana, confirmant el descens compensat.

Aquests són, ara mateix, els 17 equips que saben segur que competiran al grup català de Tercera el curs vinent:

Sant Andreu
Europa
Figueres
Vilafranca
Prat
Terrassa
Rubí
Masnou
Palamós
Cerdanyola
Peralada
Muntanyesa
Gavà
Sabadell B
Santfeliuenc
Júpiter
Morell

Parlem de composició per criteris esportius: recordem que a la roda de premsa posterior al descens del Sant Andreu el president de l'entitat quadribarrada no va descartar l'opció de comprar una plaça (si n'hi ha de disponibles) a Segona B. A més, la situació institucional del Terrassa encara no ha aclarit les opcions de futur del conjunt vallesà. Extrems que, de produir-se, canviarien també l'estructura de la Tercera del curs vinent.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada