divendres, 26 de juny del 2015

[ONZE IDEAL 14/15] Resultats complets

Aquest divendres fem el recull final de totes les votacions per escollir l'onze ideal del curs a tercera.cat. Analitzem a fons els resultats que s'han desprès de les més de 100 propostes que han fet els lectors de la pàgina. És el quart onze ideal que convoquem (i enunciem) al web, i alguns ja són ben habituals.


Aquest és l'onze ideal que heu escollit els lectors de tercera.cat per a aquesta temporada 2014/2015:





Enunciats en una alineació, són els següents onze futbolistes:

Alberto Varo (Pobla de Mafumet); Oriol Dot (Europa), Alex Cano (Europa), Carlos Albarrán (Prat) i Sergi Pastells (Europa); Gerard Puigoriol 'Putxi' (Europa), Javi Lara (Europa), David Batanero (Terrassa); Genís Soldevila (Ascó), Santi Triguero (Vilafranca) i Asier Eizaguirre (Ascó).

Aquest dijous anunciàvem els onze noms (i el de Toni Texeira, cas especial) amb petites entrades i un fotomuntatge dedicat a cadascun d'ells. Els enllacem tot seguit:


Els vots per configurar l'onze ideal, a partir de més de 100 propostes, han deixat aquests onze futbolistes ordenats així (xifres en % d'aparicions sobre les votacions totals).


Santi Triguero ha estat el futbolista més proposat

Taula 1. Aparicions dels 12 jugadors més votats (en %) respecte el total de propostes

Seguint la tradició dels cursos anteriors, si escollíssim una banqueta formada per un porter i dos jugadors més per línia, la formarien els següents homes:


Toni Texeira, porter suplent... i setè futbolista més proposat

Són a la banqueta: Toni Texeira (Prat); Denis Coch (Pobla) i Sergi Pérez (Terrassa); Jaime Fuentes i Víctor Merchán (Terrassa); Manel Sala (Manlleu) i Elhadji Bandeh (Martinenc).

Les votacions

Novament ha estat un any de votacions molt repartides. Si els cursos anteriors els jugadors més proposats apareixien en el 75% o més de les alineacions, enguany s'han anomenat més futbolistes i, per tant, els vots han anat molt més repartits.

Aquests són els 167 futbolistes que heu proposat per formar part dels onze escollits. Sota la taula, més dades!

Taula 2. Futbolistes proposats a l'onze ideal, ordenats (en %) per nombre d'aparicions


Són 167 jugadors de tots els equips participants. Hi ha tres futbolistes proposats que han jugat a dos equips en un mateix curs. Són Albert Vivó (Gavà/Martinenc), Roger Martínez (Rubí/Prat) i Miguel Ramos (Rubí/Vilassar de Mar). Repassem en aquest quadre el nombre de jugadors proposats per equip. L'Europa, amb 16 futbolistes, és el que ha tingut més repeticions, i el Gavà, amb només dos (Civil i Vivó), el que menys jugadors ha tingut representats. Les xifres corresponen al nombre de jugadors que formaven part de les plantilles inicials que apareixen a les propostes. Les xifres petites fan referència als futbolistes que s'han sumat a l'equip a mig curs, o que han marxat (s'han restat) en plena temporada.


Taula 3. Nombre de jugadors proposats a l'onze ideal per cada equip participant al grup català de Tercera

Repassem, equip per equip, quin ha estat el jugador més proposat. Incloem amb un asterisc aquells futbolistes que no van començar o acabar la temporada amb l'equip en qüestió.


Taula 4. Jugador més proposat de cadascun dels 20 equips a l'onze ideal

D'un any a l'altre
(recupereu les dades de fa un any en aquest enllaç)

Molts canvis d'un onze a l'altre, un any després. I això que dels 11 futbolistes que formaven l'onze ideal fa un any, 7 han continuat a la categoria. Només Alex Cano repeteix d'un any a l'altre. 

Hi ha hagut més acord en el jugador més proposat. Santi Triguero ha aparegut al 64% de les propostes, quan l'any passat, el futbolista més repetit, Joel Marín (Cornellà), ho feia en un 50%. Triguero queda lluny de les gairebé unanimitats amb Carlos Martínez (Olot), que era al 78% de les propostes el 2013; i de Dani Planagumà (Manlleu), present al 94% d'onzes que es van enviar per resumir el curs 2011/2012.


Respecte al % de tall, el mínim nombre d'aparicions necessàries per entrar a l'onze, es manté la tendència que indica que, a més participació, més alt és el tant per cent necessari per ser a l'onze. Aquest és, juntament amb el curs 2012/2013, l'any en què hem tingut més vots i, per tant, més noms diferents, cosa que ha repartit molt les repeticions d'alguns futbolistes. És el segon tall més baix dels quatre onzes celebrats fins ara... perquè és el segon any amb més futbolistes proposats. Aquesta ha estat la variació del tant per cent d'aparicions mínim per ser a l'onze i el nombre total de futbolistes proposats per a l'onze ideal. Veurem com hi ha incidència directa entre participació (en forma de jugadors proposats) i percentatge més baix per ser a l'onze:

2011/2012: 31% - 113 jugadors
2012/2013: 20% - 176 jugadors
2013/2014: 25% - 154 jugadors
2014/2015: 23% - 167 jugadors

Hem passat d'un any en què no hi havia cap porter entre els 11 futbolistes més votats (el Tato Burgada era el 15è més proposat) a una edició, la d'enguany, en què dos porters, Alberto Varo i Toni Texeira, apareixien entre els 7 futbolistes més proposats.

Baruc Nsué deixa de ser l'únic futbolista que no ha sortit mai de l'onze ideal, ja que enguany no ha disputat la Tercera (ha acabat el curs amb el Tona, ascendit a Primera Catalana), i ja veu com no és l'únic futbolista que apareix en tres onzes ideals... ho recollirem després.

L'evolució dels futbolistes l'any següent d'aparèixer a l'onze ideal ha anat variant amb els anys. La temporada 2011/2012, van seguir a la categoria (Carlos i Baruc) i van promocionar... un d'ells, a Primera (Christian Alfonso). El 2012/2013, la destinació dels 11 escollits va variar les xifres: van seguir a Tercera i van promocionar a Segona B. Dels del curs passat, futbolistes de l'onze van seguir a Tercera (Ernest Forgas, al Sabadell B, amb alguna aparició al primer equip en lliga, Copa i Copa Catalunya), 3 van promocionar a Segona B (Pep, Joel i Amantini) i Baruc Nsué va deixar de jugar a casa nostra fins que va tornar al Tona. 


A l'onze d'enguany, tenim per ara confirmades 6 continuïtats a la categoria (Dot, Cano, Albarrán, Putxi, Lara i Triguero) i els altres 5 futbolistes encara han de fer públic el seu futur, tenint en compte que un (Varo) encara es troba en competició.


En total, són 35 els futbolistes que han aparegut en els tres onze ideal que hem promogut des de tercera.cat els últims tres cursos. Els repassem en una taula: 


Taula 5 - Jugadors que han format part de l'onze ideal de tercera.cat des del primer curs, 11/12

Són 7 jugadors els que han repetit en algun dels tres onzes. Alex Cano iguala el màxim de presències de Baruc Nsué, tres onzes ideals, i Oriol Dot hi apareix per segon cop, afegint-se a quatre futbolistes amb dues aparicions als onzes (Javi Sánchez, Carlos Martínez, Guillem Cornellà i Joel Marín) hi han aparegut dos cops. S'estrenen en un onze ideal 9 futbolistes, amb mèrit especial per a dos d'ells, Asier Eizaguirre i Carlos Albarrán, que hi entren en la seva primera temporada al grup català de Tercera, l'un amb molta experiència a Segona B i l'altre, a l'inici de la seva carrera.




Podeu repassar els onzes de les temporades anteriors:

Moltes gràcies pel seguiment i la participació!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada