dimecres, 10 de juny del 2015

Fem balanç, capítol 14: Peralada

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 14 repassem el curs del Peralada, que ha completat un gran any de retorn a la categoria, assolint la permanència en unes jornades finals en què lluitava per eludir el descens. Aquesta lluita no esborra l'excel·lent inici dels empordanesos, líders durant diverses jornades als primers tres mesos de competició. Al final, els empordanesos acabaven dotzens, amb 49 punts. Escriu sobre la temporada del Peralada en Roger Arbusà, estudiant de periodista que col·labora en diversos mitjans de l'Alt Empordà, com el setmanari L'Empordà o Ràdo Vilafant, així com amb Radio Marca.


Foto: Àngel Garreta - CEEuropa.cat


La recompensa d’un bloc unit i compromès
Un article de Roger Arbusà / @RogerArbusa

La finalitat d'un equip humil i modest nouvingut a Tercera Divisió mai sol anar més enllà de la permanència. Amb un dels pressupostos més escassos del grup, el Peralada no només ha complert el seu objectiu, sinó que també ha demostrat un alt nivell de competitivitat, sobretot al primer tram de curs. El paper del conjunt empordanès a Tercera –tornava a la categoria set anys després– era realment una incògnita, després d'una temporada immaculada a Primera Catalana.


Els peraladencs s'han acabat beneficiant del bon coixí de punts que van aconseguir a la primera volta, quan es van destapar com l'equip revelació. D'entrada, en el seu debut a la categoria, la campanada dels homes de Nacho Castro va passar per guanyar els tres primers partits, contra el Vilassar de Mar, el Terrassa i el Figueres, aquest últim en el primer derbi empordanès entre la Unió i el Peralada a Tercera Divisió. A la tercera jornada, aquest bon moment de l'equip va fer volar el conjunt verd-i-blanc fins al lideratge, una primera posició engrescadora però que l'acabaria abandonant aviat.



Guillem Cornellà, aterrat aquest curs al Peralada // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com) - UE Castelldefels

De totes maneres, el cas és que la dinàmica guanyadora de l'any anterior, quan l'equip va firmar una temporada impecable a Primera Catalana, es va conservar i es va allargar contra tot pronòstic. Tot i semblar un tòpic, el veritable secret del bon paper del Peralada va respondre a la conservació d'un bloc i un ambient idoni per encarar un repte il·lusionant. Aquesta era la idea fonamental de Nacho Castro, que en el mercat d'estiu només va incorporar cinc fitxatges: Guillem Cornellà, Borja Garcia, Pau Bonmatí, Sergi Romero i Joan Corominas.

El que més bons resultats ha acabat presentant és l'exjugador del Girona B Sergi Romero, un futbolista polivalent i amb molta arribada que aquesta temporada ha actuat tant de central com de pivot i ha marcat cinc gols.


Si bé a la primera volta el bon paper dels empordanesos va ser superior a l'esperat, a la segona el guió va ser diferent, ja que l'equip va arribar més just de forces i va caure en una certa irregularitat. Però a l'hora de la veritat, el Peralada va donar la cara i va reaccionar per evitar un descens que a poc a poc s'anava apropant. La resposta dels de Nacho Castro va esvair tots els dubtes, després de guanyar els dos últims partits en què s'ho jugaven absolutament tot. Els peraladencs van aconseguir la salvació virtual en la penúltima jornada, al camp del Manlleu, on de retruc van trencar una mala ratxa d'una sola victòria en els anteriors onze partits. I finalment, la supervivència definitiva va arribar en l'últim partit del curs, amb la victòria a casa davant el Martinenc, el dia que el Peralada va acabar d'assolir una salvació tan esperada com merescuda posant fi a una excel·lent campanya.



Els partits a casa, clau en la permanència dels empordanesos // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

Un dels arguments de pes que ha tingut el Peralada aquesta temporada, especialment en aquest segon tram de curs, ha estat la part ofensiva, en què el tàndem format per Coro i Aleix Feixas ha anotat un total de 21 gols, la meitat del total de l'equip. I això que Feixas, màxim golejador de l'equip en el curs anterior, va estar lesionat durant pràcticament tres mesos. 

Un cop acabat el curs, amb els deures fets i amb una trajectòria per emmarcar, el tècnic Nacho Castro va deixar la banqueta verd-i-blanca. L'objectiu d'Arnau Sala i Xavi Punsí, el nou tàndem tècnic, per a la pròxima temporada serà mantenir la unió d'un bloc competitiu i equilibrat. De moment, el club ja ha renovat Jaume Duran, Feixas, Cornellà, Pons, Sergio García, Tidiane i Borja, i ha anunciat les dues primeres incorporacions. Es tracta dels exfiguerencs Sergi Murga i Albert Moñino, que es retrobaran amb qui van ser els seus entrenadors a la Unió.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada