dilluns, 15 de juny del 2015

El Granollers és nou equip de Tercera

La promoció d'ascens a Tercera es resolia aquest diumenge amb el triomf del Granollers. Els vallesans tornen a la categoria nou anys després gràcies a dues victòries amb les quals han superat el Santboià, que buscava recuperar la categoria perduda fa 13 mesos. Els gols de Juanlu i Edu Cosme capgiraven la diana inicial de Niko Kata (1-2) i donaven l'ascens als homes de Raúl Matito, per un global de 3 a 6.

El Granollers celebrava l'ascens al Joan Baptista Milà // Jaime Blanco

Ressenya del company Cristian Garcia, que va assistir al partit al Joan Baptista Milà:

El Granollers torna a Tercera Divisió per la porta gran. Després del 4-2 de l'anada al Vallès, els de Raúl Matito van rematar la feina al Joan Baptista Milà en vèncer novament el Santboià per 1-2, marcador que els permetia ascendir de categoria i tornar al grup 5 de Tercera després de nou anys d'absència. No podem dir que els granollerins no van haver de patir pel seu futur, ja que un gol matiner de Niko Kata apropava els santboians a la remuntada amb gairebé tot el partit per davant.

El Santboià s'avançava al marcador // Jaime Blanco

L'esperança dels de Juan Camilo Vázquez, però, va durar el que el desencert al davant i les febleses al darrere van voler. Perquè el Santboià-Granollers d'aquest diumenge va tenir una primera mitja hora intensíssima, amanida amb l'ambient de gala que presentava un Joan Baptista Milà amb gairebé 2.000 espectadors a la graderia. El Santboià va donar continuïtat a l'1-0 (4’) i poc després Jota posava a prova els reflexos de Cañadas, que enviava l'acció del futbolista local a córner (11’). Amb el Santboià bolcat sobre la porteria vallesana, les contres visitants havien de ser l'arma dels de Matito, que gairebé en la primera rematada a porteria aconseguien igualar el partit: refús de Jaume Albert i Juanlu aprofita la situació per enviar la pilota al fons de les malles i marcar, 1-1 (28’).

Al final del partit, eufòria vallesana // Jaime Blanco

El gol deixava el Santboià estabornit; despesa important durant la primera part i els dels Baix precisaven encara de dos gols per pujar a Tercera. A la represa, la sentència: als dos minuts del segon temps Edu Cosme armava la cama dreta i colava l'esfèrica per tot l'escaire de la porteria local per, aleshores sí, deixar l'eliminatòria gairebé morta (47’). Amb 40 minuts per davant, el Santboià necessitava tres gols per forçar la pròrroga i el cert és que tot i els canvis introduïts pel tècnic santboià, els locals mai van transmetre la sensació de poder capgirar la situació. Ans al contrari: tot i els tímids intents de Didi i Jota per part local, ja amb el partit en fase endormiscada Almendros va estar a punt de fer el tercer gol en un contracop, però el xut del davanter del Granollers va marxar massa creuat (82’). Van ser minuts de poca intensitat, amb un Santboià físicament i moral tocat i un Granollers en ple compte enrere per celebrar un esperat retorn, el d'un històric del futbol català a la Tercera Divisió.