dijous, 11 de juny del 2015

Fem balanç, capítol 15: Figueres

Acabada la temporada, a tercera.cat obrim la secció Fem balanç, dedicada a valorar el curs per als 20 equips que han pres part al campionat al grup català de Tercera. En 20 articles, escrits per 20 periodistes o informadors que han seguit de prop els equips, analitzarem si s'han complert les perspectives previstes, quins han estat els moments clau del curs i amb quin nom propi ens podríem quedar per entendre l'any d'aquell conjunt en concret.

Al capítol 15 repassem el curs del Figueres, que tancava la temporada dues setmanes després que 16 equips més, ja que disputava la primera eliminatòria del play-off d'ascens a Segona B, en la qual queia contra el Numància B. En un any clarament ascendent, l'arribada d'Eduardo Vílchez a la banqueta acabava propiciant una ascensió que culminava amb la quarta plaça final. Els empordanesos tancaven la zona noble, amb 59 punts. Escriu sobre la temporada del Figueres el periodista Lluís Ribera, inquiet de l'esport gironí i de l'Alt Empordà en particular. El podeu llegir al setmanari L'Empordà.


Foto: Àngel Garreta - CEEuropa.cat


La Unió ressorgeix
Un article de Lluís Ribera / @llribera

Lluitar per a la promoció d'ascens a Segona B era un objectiu que s'havia proposat l'estiu passat la Unió Esportiva Figueres, a Tercera Divisió des del 2012 després d'una travessia pel desert que el va portar a refundar­-se a Tercera Regional, el 2007. I ho va aconseguir, no sense patiment. Un gol del banyolí Marc Bonaventura quan faltaven deu minuts per acabar la lliga al camp de la Pobla de Mafumet va donar a l'equip d'Edu Vílchez el quart i últim bitllet per al play­-off, un privilegi que només havia tastat durant una jornada.


Marc Serramitja, un dels destacats de la temporada al Figueres // UEFigueres.cat

Sortir de Catalunya per jugar un partit de futbol ja era un premi per a un equip que a la jornada 9 era en zona de descens a Primera Catalana. Ara bé, ser eliminat pel Numància B a la primera eliminatòria pel valor doble dels gols a fora (2­-1 a Vilatenim i 1-­0 a Sòria) va fer caure alguna llàgrima a la comitiva unionista, conscient que havia perdut una bona ocasió per a seguir fent història i per a recuperar la Segona B vuit anys més tard. I és que en feia 18 que la Unió no disputava una promoció d'ascens. No obstant això, el global de la temporada ha acabat sent d'allò més lloable i l'objectiu per a la pròxima serà tornar-­ho a intentar.

Revert es destapa amb 16 gols

Els figuerencs havien remat a contracorrent per desfer­-se del Prat, el Terrassa, el Vilafranca i el Rubí de la pugna per l'última plaça de play-off, després que Ascó, Pobla de Mafumet i Europa s'apropiessin de les seves abans de la darrera jornada. Una victòria en els primers vuit partits van condemnar Francesc Cargol, un entrenador que havia aterrat a Vilatenim al gener en substitució de Xavi Punsí. Fitxar a l'estiu homes com el killer Javi Revert, Marc Serramitja o els sòlids Roger Vidal, Chicho i Toni Cunill era una clara mostra d'intencions del club. A l'hora de la veritat, i després de dos mesos de competició, els resultats eren decebedors.

Javi Revert (esq), 16 gols aquest curs // UEFigueres.cat

L'entrada d'Edu Vílchez va revolucionar els jugadors, alegres, i que van començar a despertar a partir del desembre, gràcies a un gol agònic de Toni Cunill al Prat en el darrer partit de l'any (1-2). Combinar el triomf al Sagnier amb una altra alegria al mes de gener davant el Rubí i empats contra candidats com la Pobla de Mafumet o l'Europa van impulsar el Figueres a la zona mitjana-­alta. No seria, però, fins al 32è partit, amb un altre triomf de prestigi davant l'Ascó, futur campió, que permetria als altempordanesos trepitjar l'anhelada promoció. Era el millor moment de l'equip, sòlid al darrere i amb un Revert endolladíssim que el va portar a marcar 16 gols. L'alegria del play-off durava poc, concretament quatre dies, amb la derrota a Castelldefels, però després de cinc jornades fora, i tot i alguns endarreriments en les nòmines, hi va acabar entrant in ­extremis a la Pobla.

A la promoció, i amb 1.600 espectadors en el partit de casa, la Unió era eliminada pel Numància B per dues jugades a pilota aturada, una estratègia que havia controlat durant la competició domèstica. Ara, amb la missió de conservar el tècnic i el bloc de jugadors, els blanc-­i­-blaus confien a consolidar-­se com un dels equips capdavanters de la Tercera Divisió.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada