dilluns, 8 de juny del 2015

Ascens a Tercera | El Granollers colpeja primer

L'Esport Club Granollers superava aquest diumenge el Santboià (4-2), en l'anada de la promoció d'ascens a Tercera Divisió. Dos gols aconseguits al tram final de partit donen avantatge als de Raúl Matito de cara a la tornada, que es disputarà diumenge vinent (18h) al Joan Baptista Milà de Sant Boi. L'equip que superi aquesta eliminatòria serà el tercer ascendit a Tercera per al curs vinent, unint-se als dos campions de grup de Primera Catalana, ja ascendits, Júpiter i Morell.

El Granollers s'imposava 4-2 al partit d'anada // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

En un partit molt vistós, que s'animava després del descans, el Granollers aprofitava un encertat rush final per endur-se dos gols de marge per a la tornada a domicili. El Santboià, amb molt de suport a la graderia gràcies a la mobilització de la seva afició, aconseguia empatar a dos gols el duel amb la inspiració del seu golejador, Joel Martínez, que igualava els gols d'Alex Gil abans del descans (1-0 al minut 38) i de Ramon Suárez, després que Martínes hagués igualat al primer minut de la represa (2-1 per al Granollers al 63'). L'empat de Joel Martínez al minut 72 precedia uns minuts finals de bogeria personalitzats en un futbolista del conjunt local: David Bauli. L'ex del Martinenc, el Mollet, el Masnou o el Vic anotava dos gols als últims 10 minuts (l'últim, entre ell i Alex Gil). Un 4 a 2 que dóna avantatge de dos gols al Granollers. A la tornada, però, els vallesans toparan amb l'ambient del Joan Baptista Milà, que buscarà empènyer el Santboià a capgirar la promoció: un 2 a 0 valdria als de Juan Camilo Vázquez per recuperar la categoria perduda fa un any. Al Granollers li val amb no perdre, o fins i tot en caure per la mínima.

Podeu veure un extens resum del partit gràcies als companys de Regional Fútbol, que el van seguir en viu:



El 18è
El vencedor d'aquesta promoció d'ascens a Tercera serà el divuitè equip confirmat (esportivament) per al grup català de Tercera Divisió del curs vinent. El perdedor tindria una opció remota de pujar igualment: ascendiria a Tercera sempre que Ascó i Pobla, immersos en el play-off d'ascens a Segona B, consumessin l'ascens a la categoria de bronze, tots dos. L'ascens d'un dels dos implica la permanència del Manlleu, i l'ascens dels dos suposaria un quart ascens des de Primera Catalana, el del perdedor de la promoció entre Granollers i Santboià.

Campió de Catalana
El Morell, campió de Primera Catalana // Alex Gallardo (GallardoPhoto.com)

Els altres dos ascendits, els campions dels grups 1 i 2 de Primera Catalana, disputaven aquest diumenge a Sant Vicenç dels Horts el partit que decidia el títol de la categoria, el Campionat de Catalunya amateur. Se l'enduia el Morell, campió del grup 2, que superava el Júpiter (vencedor a l'1) per 0 gols a 2, amb dianes de Saddick i David Sangrá. 

Resum de la FCF, gravat i editat per FCF TV i penjat al canal de YouTube de l'ens federatiu:



Els dos equips, Júpiter i Morell, seran de Tercera el curs vinent. Els barcelonins tornen a la categoria dos anys després del descens (temporada 12/13) i els tarragonins, que el curs passat ja van pujar de Segona a Primera Catalana, s'estrenaran a la categoria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada