dilluns, 7 de maig del 2012

Idees de la 37a jornada

Cada cop coneixem més coses de les fases d'ascens que s'iniciaran amb el sorteig del dia 14, i de la propera Tercera. Encara queden tres grans lluites col·lectives i un parell de mèrits individuals per decidir-se.

Queden només deu partits pel final de lliga, aquell que deixarà 16 equips disposats a ser jutjats. La penúltima cita del curs em deixa aquestes idees de la jornada:
  • Confirmació. L'Espanyol B assegurava ahir una segona plaça que li dóna el factor camp favorable, si més no, a la primera ronda del play-off a Segona B. El que seria un contratemps si ho veiéssim des del mes d'agost, quan tothom comptava amb els blanc-i-bluas com a campions, és un mal menor per als de Raúl Longhi, que, a més, arriben al tram decisiu en un gran estat de gràcia dels davanters. El tàndem Bakary-Christian Alfonso, amb 34 gols (20+14) és el màxim golejador de la categoria.

  • Mèrit esportiu. La Pobla Mafumet tancava un nou curs meritori amb el premi del play-off. L'any passat una alineació indeguda va avortar qualsevol opció grana d'ascens i aquest, amb el possible descens del Nàstic a l'horitzó, molts dubtes es plantegen a l'entorn poblenc. El que no és un dubte, és una realitat, és l'excel·lent any dels homes de Kiko Ramírez, sòlids en defensa, solvents en atac, i amb molt de talent a les cames.
 
  • Al·licients col·lectius, part 1: la tercera plaça. La Pobla Mafumet, però, no ha assegurat la tercera plaça. Només té un competidor, el Manlleu. Els tarragonins seran tercers si guanyen o, si no ho fan, si el Manlleu tampoc guanya. Per als osonencs l'equació és inversa: han de guanyar i que la Pobla no ho faci.

  • Al·licients col·lectius, part 2: la quarta plaça de play-off. Per a Manlleu i Cornellà l'última jornada serà vital sumar. Als osonencs els val no perdre... a Vic per assegurar-se el play-off. El disputat derbi osonenc arriba amb ganes de revenja i play-off per a uns (el Vic es va imposar 2 a 4 en l'anada a Manlleu) i amb la possibilitat que els vigatans puguin complicar l'accés dels de Francesc Cargol a les fases d'ascens. El Cornellà, de la seva banda, aspira a la quarta plaça (si bé el Manlleu encara podria ser tercer). Per aconseguir-la, i colar-se a la fase d'ascens, només hi ha una possibilitat: derrotar la Pobla Mafumet i esperar una derrota del Manlleu a Vic. El Cornellà no disputa un play-off des del 2000. El Manlleu, des de 1999, quan va ser campió de Tercera.

  • Desfeta. El Terrassa, campió d'hivern el 8 de gener (veure notícia al blog) es quedava ahir fora del play-off, pagant molt cara una segona volta fluixa. L'equip ha sumat només 18 punts a la segona volta (falten, òbviament, 3 per disputar). El més simptomàtic, que a la primera volta l'equip marqués 2 gols per partit... i ara, en 18 jornades, no arriba a una diana per partit. La situació viscuda amb la possible marxa de Miquel Olmo va ser un punt d'inflexió per a un vestidor que no ha pogut confirmar amb la fase d'ascens un bon inici d'any.

  • Mèrit. La segona volta del Santboià, malgrat que no ha acabat amb el somni del play-off, ha estat per emmarcar. L'equip ha passat de la irregularitat i la vulnerabilitat mostrada al primer tram de curs a convertir-se en un dels més temuts, molt ordenat i amb potencial al davant, comandat per un jugador expert, Jordi Martínez, 15 gols, i per encerts als fitxatges del mercat d'hivern, com Cristian del Moral. Ara toca preparar el segon any a Tercera, probablement, pensant en fites majors.

  • Un derbi de futur. El duel entre Europa i Muntanyesa que va tancar la jornada no tenia incidència per a la classificació. Amb els dos equips salvats, es va viure un partit obert, i l'empat final tanca l'any dels graciencs a casa. Amb la continuïtat dels dos conjunts garantida, toca pensar en l'any vinent, després d'un curs difícil: per a la Monta s'ha superat l'any després del curs que gairebé acaba amb ascens a Segona B, i per a l'Europa les expectatives creades a l'entorn del futbol català no s'han confirmat més enllà d'un inici prou esperançador.

  • Al·licients col·lectius, part 3: l'última plaça de descens. Entre Vilanova i Grama es jugaran acompanyar Masnou i Amposta a Primera Catalana. Els colomencs depenen d'ells mateixos. Seguiran a Tercera si guanyen als Canyars. Si no ho fan, han d'esperar que el Vilanova faci igual signe o pitjor. Per als vilanovins, doncs, tot passa perquè la Grama no guanyi a Castelldefels i els d'Alcolea s'imposin al Masnou.

  • Al·licients individuals, part 1: els porters. Dos porters poden acabar sent els menys golejats de la categoria. La lluita està tan ajustada que hem de comprovar fins les centèssimes, el tercer decimal. Lidera la taula Toni Texeira, del Prat, amb 23 gols encaixats en 36 partits, en total, 0'639 gols/partit; però té molt a prop el porter de la Pobla Mafumet, Sergio López, amb 18 gols encaixats en 28 partits, en total, 0'643 gols/partit.

  • Al·licients individuals, part 2: els golejadors. Dos jugadors empaten al capdavant de la taula de màxims realitzadors. Dani Planagumà, del Manlleu, i Bakary, de l'Espanyol B, sumen 20 dianes. A més, tenen Carlos Martínez, del Terrassa, un gol per sota (19). Podeu veure la llista completa de golejadors en aquesta pàgina del blog.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada