dimecres, 2 de maig del 2012

Avui serien de Tercera... (capítol 29)

La jornada 29 a Primera Catalana varia la segona plaça del grup 1, que segueix liderat per un Figueres molt proper a l'ascens. El Vilassar de Mar és ara segon classificat, per davant de Palamós i San Cristóbal. Al grup 2, l'empat de la Rapitenca col·loca l'avantatge ebrenc a 10 punts, els que el separen del Júpiter, que segueix segon després del 9 a 0 contra l'Olesa. Vista Alegre, Martinenc i Tàrrega esgoten les últimes opcions.

Després de vint-i-nou jornades, avui serien de Tercera...

  • Figueres. Un gol al minut 81 de Marc Teixidor, Teixi, donava un importantíssim triomf del líder al camp del Montcada (0-1). El Figueres té 12 punts més que els tres equips que el segueixen a la taula (Vilassar, Palamós i San Cristóbal) quan se n'han de disputar només 15. Per tant, els altempordanesos ja podrien ser campions aquest cap de setmana, i tornar a Tercera, categoria en què no competeixen des del 1983. Podeu veure un resum del Montcada 0-1 Figueres en aquest vídeo del compte de YouTube de Tramuntana TV Esports:

  • Rapitenca. Si fa set dies era notícia la derrota del líder, aquesta setmana els ebrencs empataven contra el Valls (2-2), i refreden per ara l'ascens matemàtic. Els dos gols de Javi Ramos servien per acabar igualant l'1-2 de després del descans. La Rapitenca pot pujar a Tercera aquest diumenge. Serà nou equip de la categoria que ocupa aquest blog si derrota el Martinenc i el segon classificat, el Júpiter, no guanya al camp de la Gimnàstica Iberiana.

  • Vilassar de Mar o Júpiter. Ho deia David Bauli, davanter del Mollet, a l'entrevista que li vaig fer fa un mes (a la 1a part, que es publicava en aquest enllaç del blog de Sergi Vargas): el Vilassar de Mar és, amb el Figueres, l'equip que més agrada al punta del Mollet per com juguen. El premi per als maresmencs ha arribat a quatre jornades del final: se situen segons a la classificació del grup 1 després d'un meritori triomf a Peralada (2-3), on l'equip perdia per 2 a 0 al minut 58. La remuntada, amb gols de Cañadilla, David Gascón i Juan Molina, situa el Vilassar a la segona plaça per l'ensopegada del Palamós (derrota per 1-0 a Can Peixauet),. Un triple empat a 54 punts entre maresmencs, el degà del futbol català i el San Cristóbal afegeix emoció a la lluita per la plaça de promoció d'ascens. Al grup 2, la històrica victòria del Júpiter contra el descendit Olesa (9-0) manté els barcelonins a la segona plaça, amb tres punts més que el Vista Alegre i quatre més que Martinenc i Tàrrega. Xavier Garcia, David Romo, Ramon Fernández i Raúl Cortezón anotaven doblets en un partit farcit de gols a la Verneda, al qual també s'apuntava amb diana Eric Soriano. Podeu veure els nou gols del Júpiter 9-0 Olesa, gràcies als companys de BTV Esports:
     
  • [BONUS] De descensos i ascensos. Confirmada la continuïtat dels sis catalans de Segona B, qualsevol ascens dels equips de Tercera serà premiada a Primera Catalana amb un ascens més i, de retruc, amb un nouvingut més a Primera Catalana provinent de Segona Catalana. Amb tot, encara no tenim ascensos matemàtics a Tercera (Rapitenca i Figueres s'hi van apropant), però ja comptem amb un equip descendit a Segona Catalana, l'Olesa. Júnior i Manresa, del grup 1, el podrien seguir aviat. Dels nouvinguts de Segona Catalana tenim un equip, la Jonquera, del grup 1 de la categoria inferior.

Resultats i classificació. Teniu els resultats i les classificacions a la pàgina de Futbol Catalunya: Grup 1 // Grup 2  

Actes dels partits.
Teniu les actes de la jornada 29 a la pàgina de la Federació Catalana: Grup 1 // Grup 2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada