dilluns, 14 de maig del 2012

Idees de la 38a jornada (i última)

Avui, a les 17h, entrada especial al blog amb el resultat del sorteig del play-off d'ascens a Segona Divisió B, en què hi haurà quatre equips de Tercera: Prat, Espanyol B, Manlleu i Pobla Mafumet. El seguirem en directe per El Prat Ràdio (91.6 FM).

La lliga s'acaba però avui toca analitzar què ha donat de si l'últim capítol parcial de l'aventura que hem arrossegat (i que quatre equips encara arrosseguen) des del mes d'agost. Alegries, confirmacions, decepcions i mèrits individuals compartien espai ahir en quatre camps de resultat decisiu i sis escenaris més que acollien un punt i seguit, per a molts, i un punt i final, per a d'altres.

Hi haurà molt de temps de fer balanç (crec que el balanç definitiu el farem quan avabin els play-off) però la sensació ahir és que s'ha acabat una etapa (la temporada, no em poso trascendent), i per tant, cal repassar què va donar de si l'últim episodi.

Aquestes són les meves Idees de la 38a jornada (i última):

  • El tercer home. El Manlleu acumulava molts anys de situar-se a la part alta i no acabar entrant a play-off pels pèls, en cinquenes o sisenes places. La continuïtat del projecte de Francesc Cargol garantia un nou any de lluita per les places preferents, i un excel·lent final de curs, amb molta determinació del col·lectiu i el millor moment d'homes com Baruc, Criado, Aumatell i, sobretot, el golejador Planagumà, han donat els seus fruits, amb una gran tercera plaça.

  • Lluita fins el final. El Cornellà ha acabat pagant car haver empatat 14 partits. És el tercer equip amb menys derrotes, però tantes igualades el van frenar d'inici i l'han deixat a un sol pas (dos punts, el que separa un empat d'un triomf) de la quarta plaça. L'any començava amb un nou projecte, el de Jordi Roger, que ha donat com a resultat un bloc sòlid, a qui ha costat guanyar (cap equip l'ha derrotat de més d'un gol).

  • El pes dels filials. Espanyol B i Pobla Mafumet, dos candidats abans de començar el curs, disputaran els play-off amb ànims i sensacions, si més no extraesportives, contraposades. Els blanc-i-blaus aniran a totes, amb els jugadors que han passat pel primer equip durant el curs (Gómez, Thievy, Alfonso...) perseguint el retorn a Segona B. El filial grana, per contra, viurà les fases d'ascens amb la incertesa del possible descens del Nàstic a Segona B que impediria, en un principi, l'ascens dels pobletans.

  • Toni Texeira. El porter i segon capità del Prat ha estat el menys golejat de la categoria, en una aferrissada lluita amb Sergio López, de la Pobla Mafumet. Texeira acaba la lliga regular amb 0'64 gols encaixats per partit, superant els 0'66 de López. Tots dos encapçalaran ara els respectius equips a la fase d'ascens.

  • Dani Planagumà. El davanter i capità del Manlleu tanca el curs com el màxim golejador del campionat, amb 21 gols. Planagumà supera dos jugadors, Bakary (Espanyol B) i Carlos Martínez (Terrassa), que acaben amb 20 gols. És el segon curs que Planagumà és màxim golejador. La temporada 2008-2009 el davanter del conjunt osonenc ho va assolir anotant 22 gols. El curs passat, el màxim golejador va ser Melo, del Cornellà (ara al Sant Andreu), amb 20 dianes.

  • Bona cara. La que han mostrat, durant l'any i per diferents motius, equips com el Rubí, el Gavà, el Santboià o el Vilafranca. En un moment o altre han destacat: bon joc, bones dinàmiques, situació a la taula allunyada (en positiu) dels objectius inicials o aprofitament dels recursos, amb resultats òptims per a uns recursos limitats, han fet dels quatre equips notes positives de la temporada, i orgull per als que en tenen bona part del mèrit.

  • Any tranquil. El que han viscut equips com el Castelldefels, el Vic o l'Olot, aquests dos últims, amb algun petit sobresalt pel camí, però confirmant la permanència amb temps per a celebrar-ho i assaborir-ho. Els mariners han estat l'equip tranquil per antonomàsia, sense patir per la part baixa ni apropar-se en excés a les places preferents.

  • Agredolç. L'any de dos equips situats al grup d'aspirants, Terrassa i Europa. Els vallesans, per com van iniciar el curs, amb el liderat assolit, per exemple, la jornada 22. Sí que és cert que no gaire gent apostava pels de Miquel Olmo al mes d'agost, però un cop instal·lats a la part alta el mes de gener, la davallada de l'equip ha estat inesperada. A Gràcia, el quart projecte de Pedro Dólera convidava a l'optimisme. L'equip va arribar a ser colíder (va ser en play-off fins la 7a jornada) però després es desinflava i acabava amb opcions de descens a tres jornades de la conclusió.

  • Decepció. La que s'enduien els jugadors del CF Vilanova en veure que l'1 a 5 al Masnou no impedia el descens. Club establert a Tercera des que hi va pujar per últim cop, el 2002, el curs passat els del Garraf ja van salvar-se a l'últim moment (amb un gol memorable de Carles Valldosera a Cornellà), però aquest cop el frec a frec amb la Grama s'ha acabat resolent a favor dels colomencs. S'acaba un cicle vilanoví a Tercera, molta sort a la nova categoria.

  • Benvinguts! Com si es tractés d'una al·legoria, el cap de setmana en què acomiadem la lliga regular donem la benvinguda a dos nous equips per a la Tercera 2012/2013. Dues Unió Esportiva, el Figueres i la Rapitenca, han assolit l'ascens aquesta jornada, a tres del final de competició a Primera Catalana. Enhorabona a jugadors, tècnics, clubs i afició, l'any que ve seran protagonistes del blog. Falta per decidir (serà en cinc setmanes) el tercer equip que pujarà... o qui sap si seran més gràcies als ascensos compensats.

Recordeu, a les 17h, entrada al blog amb el sorteig del play-off!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada