dijous, 18 d’octubre del 2012

El Llagostera venç en una gran nit de futbol català

Enorme partit de futbol català el que vam viure ahir a la nit al Sagnier. Primer, el vídeo; després, si voleu, teniu la meva crònica i apunts d'una cita de futbol català que no va decebre. Notícia escrita, locutada i editada per a l'Esports en Xarxa (XTVL) i el web XarxaNoticies.cat:



Per entrega, per fidelitat a dos estils, per intensitat i per un ambient increïble al camp del Prat. Una afició entregada als herois pratencs, que no va parar d'animar l'equip local, que tantes alegries ha donat als seus aquest 2012.

I tenien motius per animar-los. El Prat va donar el cop quan el partit tendia a mirar a la porteria de Toni. L'empenta de Pedro (lluitador durant tots els minuts que és sobre el camp) va obrir el camí, i l'aparició de Ferran Vila va fer la resta.

El gol va deixar molt tocat el Llagostera. Tant que, a més de sentir-se incòmodes, els gironins van estar a punt de rebre el segon. A poc a poc, i sobretot a la represa, els d'Oriol Alsina van dominar ostensiblement, i l'aposta final (defensa de tres i entrada dels atacants Planagumà i Nico) va acabar donant resultats.

Planagumà i Fernando / Àngel Garreta - REMImages.com

Dani Planagumà entrava al minut 72. Dani Planagumà marcava al minut 76. Així de senzill, marcar 4 minuts després d'entrar, així de complicat, igualar un duel que el Prat començava a defensar com tan bé fa.

La pròrroga, per aquell component d'èpica que sempre té (tot aquell imaginari: les rotllanes, els jugadors intentant recuperar estirats a terra, les ampolles d'aigua que corren entre uns i altres) començava molt atractiva, però els gols, i la intensitat creixent, li van donar encara més brillantor.

Pitu va anotar un tercer gol de geni / Àngel Garreta - REMImages.com
La pilota aturada donava rèdit al Prat. Gol de Rafa Murillo a la sortida d'una falta. Els pratencs, ordenadíssims al darrere (no és res nou), semblaven tenir la paella pel mànec.

Però llavors va aparèixer Pitu. Primer, convertint un penal dubtós (escric dubtós ja que no he pogut analitzar les imatges, quan ho faci ho editaré, o ho mantindré). I després, parin màquines, convertint una falta en una obra mestra, el millor colofó per al somni fet realitat del Llagostera i el pitjor epíleg per als desitjos del Prat i el públic aplegat al Sagnier.

El final va ser calent, un extrem lògic tenint en compte la proximitat del gran objectiu.

Eufòria al vestidor del Llagostera / Àngel Garreta - REMImages.com

El Llagostera coneixerà en unes hores el seu rival de Primera. L'equip va creure en les seves possibilitats fins i tot quan més tocat estava, i per fe va mantenir-se al partit i se'l va acabar enduent. Enhorabona!

El Prat va fer un partit molt complet, va tenir amb el gol a favor la veu cantant, va veure com el duel s'igualava i encara va seguir treballant buscant un objectiu que al final es va escapar. Enhorabona!

El company Carlos de Frutos, present ahir al Sagnier, ha aprofitat aquest matí per explicar, en una sèrie de tuits (al Twitter @CarlosdeFrutos), la seva visió del duel d'ahir. I hi estic bastant d'acord.

Crec que els dos equips tenen un model marcat, pel qual aposten fort, però que, amb totes les seves diferències, es defineixen per una mateixa essència: són incansables. No abaixen els braços fins que sona el xiulet final. Uns se'n sortien capgirant un partit complicadíssim; i els altres, marxaven eliminats, però conscients, com deia Agustín Vacas en roda de prems, que "s'està escrivint història cada cap de setmana" descobrint la Segona B.


Apunts

Foto: Àngel Garreta - REMImages.com
  • Toni Texeira va estar espectacular. Un fet tan normal que ja no sorprèn, però que no per això s'ha de deixar de destacar. Després de realitzar les habituals aturades, va ser l'últim potablava a retirar-se als vestidors, després de saludar un a un els jugadors del Llagostera. Lliçó de classe.



  • Als córners, a la pilota aturada, un rum-rum acompanyava el públic pratenc i ens guiava la vista cap a un autèntic especialista, Óscar Sierra, que en alguna de les seves incorporacions per als córners se senyava i tot.


  • La intensitat de Marc Sellarès dins... i fora del camp. Es va buidar fent de davanter referència, baixant pilotes i protegint-les. I es va buidar a la banqueta, quan va ser substituït al minut 72...


  • La Tercera va ser protagonista. 3 dels 5 gols, 3 dels 4 golejadors, jugaven l'any passat a Tercera, de Ferran Vila, que esclatava a la Grama i es consagrava al Prat, a Rafa Murillo, habitual a l'eix de la defensa del campió del curs passat, passant per Dani Planagumà, que després de 22 gols l'any passat al Manlleu obria ahir el seu compte realitzador a la Copa del Rei (s'estrenava en aquesta competició, confessava ell mateix).


  • L'ambient del Sagnier mereix una enorme enhorabona a com de bé es fan les coses al Prat. Com aconseguir vincular una ciutat i un equip, i com generar una complicitat que, més enllà del tòpic, empeny els futbolistes


  • A la graderia, i al peu del camp, alguns dels informadors del futbol català. Difícil citar-los a tots, però no deixa de ser una mostra més que de difusió, o de suports, en poden faltar, però de gent disposada a viure'l, a seguir-lo, a parlar-ne, n'hi ha, i molta.


  • Parlar del Prat i del seu seguiment és parlar de José David Muñoz i el seu equip d'El Prat Ràdio. Un element més de la graderia del Sagnier, de la vida dels potablava que avui ja pensen en l'Espanyol B.


Les fotos apareixen citades, són de l'Àngel Garreta (REMImages). En podeu veure una galeria completa al web de la UE Llagostera, en aquest enllaç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada