dimarts, 9 d’octubre del 2012

Ardenes 1-2 Catalunya. Primer pas

9 d'octubre de 2012 - 14 hores
Estadi Dinaz (Liuzith)

El combinat vencedor a la fase belga de la Copa de les Regions s'ha enfrontat al conjunt de Toni Almendros, que es va imposar a la fase espanyola el mes d'abril, superant Astúries a la final.

Un inici amb tempteig per part dels dos conjunts, amb lleuger domini belga, ha precedit la primera gran jugada del duel. Al minut 15, una falta de Proesmans a Carlitos es traduïa en penal favorable a la selecció catalana, i targeta groga al defensor belga. Carlitos ha llançat el penal... alt, errant la primera gran opció catalana per obrir el marcador.

En lloc de fer enrere els catalans després del penal, la selecció ha gaudit de més opcions d'apropar-se a l'àrea belga. En un tram de partit força travat, amb moltes faltes del conjunt belga, el cel s'obria per a Catalunya al primer córner que disposava. Servia Xavi León i anotava Ramon Rovira, al minut 40, per donar avantatge als de Toni Almendros.

Al tram final de la primera part, però, Ramon Rovira tornava a ser protagonista. El jugador de l'Europa cometia un penal que Cornet, poc abans del descans, convertia en l'empat per als belgues.

La segona meitat ha estat més igualada quant a ocasions per a ambdós conjunts. Els canvis, primer, i l'increment de les targetes grogues han predominat davant les opcions clares.

Carlitos, en un moment del duel / FCF
Almendros ha renovat l'atac català, ha donat entrada a Enric i Pol Compte i ha donat descans a Rovira i Pedro del Campo. Catalunya ha disposat d'alguna aproximació al tram final, amb arribades d'Enric, Cano i Vivó, però sense incidència al marcador. Els catalans intentaven fer mal a pilota aturada.

La glòria arribava al minut 93. Enric Gallego anotava el gol del triomf. Una injecció de moral enorme afegida als 3 punts inicials.

Triomf català (1-2), en un duel que s'havia posat de cara per als de Toni Almendros però que, segons hem pogut seguir a les incidències de la UEFA, ha topat amb la intensitat del conjunt belga. Al final, però, l'aparició d'Enric ha estat vital. A l'altre duel del grup, triomf de Nove Zhytya contra Ljubljana (3-0). Per tant, Catalunya se situa colíder, amb 3 punts igual que els amfitrions.

Alineacions

Ardenes: Kevin Debaty; Saccio, Biersard, Proesmans, Lahaque; Ferron, Mena; Boumediene (Amrous, 84'), Manfredi (Mirante, 71') i Lambert (Martin, 59'); Cornet.

Catalunya: Iñigo; Putxi, Vivó, Cano i León; Heredia, Cornellà (Pep Caballé, 57') i Cristino; Pedro (Pol Compte, 75'), Carlitos i Rovira (Enric Gallego, 61').

Gols: 0-1 Ramon Rovira (40'); 1-1 Cornet, de penal (45+2'); 1-2 Enric Gallego (93')

Targetes: Grogues a Proesmans (16' i 94'), Biersard (38'), Cornet (55'), Martin (64') i Boumediene (79'), per les Ardenes; i Guillem Cornellà (35'), Rovira (45+2'), Javi Heredia (53') i Putxi (79'), per a Catalunya. Expulsió del belga Proesmans (94'), per doble amonestació.

Incidències: 10 ºC de temperatura, segons la pàgina de la UEFA, ambient humit al Dinaz de Liuzith.