dimarts, 23 d’octubre del 2012

El salt, capítol 1: Toni Texeira

El salt
Toni Texeira

El pas de Tercera divisió a Segona B és una constant, tan lògica com meritòria, cada estiu. Ja sigui pels equips que aconsegueixen l'ascens, ja sigui per aquells jugadors que destaquen a la categoria de què s'ocupa aquest blog, les restriccions econòmiques han fet apujar la xifra de jugadors que promocionen i, amb ells, les experiències d'uns jugadors que canvien els camps catalans per escenaris valencians, mallorquins o bascos, i que signen a la categoria de bronze un pas més de la seva trajectòria.

Toni Texeira (Barcelona, 1986) va ser, per a molts, el millor porter del grup català de Tercera el curs passat. Va ser el porter menys golejat, i una de les figures mitjançant les quals s'explica el gloriós any del Prat. Una història que, com assenyalava la setmana passada Agustín Vacas, se seguirà escrivint a l'Estadi Balear, o contra els filials de Mallorca i Llevant.
Foto: Àngel Garreta - REMImages.com

Els lectors de tercera.cat el vau situar a l'onze ideal de la temporada, sent el tercer jugador més escollit. El curs després de deixar de ser protagonista directe d'aquesta web (en el seu cas per un motiu molt positiu), Texeira torna a ser peça bàsica a l'esquema de Vacas, destacant a l'inici de lliga i en tres rondes de Copa inoblidables per a l'afició pratenca.

"La veritat és que estic molt content, igual que tota la plantilla, amb el debut a Segona B". Una fita, l'estrena, que era novetat per a molts. "La gran majoria no hi havíem jugat mai, i estàvem amb aquesta il·lusió de debutar i demostrar que l'equip de l'any passat era un bon conjunt i podia competir a Segona B". I així està sent, després de les deu primeres jornades: "Hem començat molt bé i esperem que continuï així i passem un bon any".

Foto: Àngel Garreta - REMImages.com
Menció a part mereix una trajectòria a la Copa que ha donat una nova alegria al Sagnier, després del campionat a Tercera, l'ascens i l'estrena a Segona B. Una alegria culminada amb l'amargor de l'eliminació, però que no esborra l'orgull de Texeira. "Arribar a la tercera ronda ja era un premi i era històric. Va estar molt a prop de ser més encara. Dimecres estàvem fotuts però dijous tocava pensar que diumenge venia l'Espanyol B, que és on havíem d'estar bé, i sumar a casa, on estem forts. La nostra guerra és la lliga".

Texeira i els seus companys del Prat no han trobat excessiu el salt competitiu de Tercera a Segona B. "En aquesta categoria el joc és una mica més semblant al que fèiem l'any passat". I cita com a principal símptoma d'allò a què ja estan acostumats el balanç golejador i una de les grans armes dels pratencs. "Hi juguen equips molt sòlids als quals costa molt fer gols, i en què la pilota aturada és molt important. L'any passat nosaltres érem un equip que jugàvem així, a estar bé al darrere, sortir al contraatac... per això com que l'equip és pràcticament el mateix, ens estem adaptant bé". Amb tot, la principal diferència que el porter i segon capità del conjunt pratenc troba al curs passat és la dificultat de sumar lluny del Sagnier. "Costa més treure punts fora de casa. L'any passat vam estar molt bé a domicili i aquest any està costant. Però hem aconseguit que al Sagnier costi guanyar-nos. Hi estem sumant la majoria de punts, i espero que duri tota la temporada i puguem arribar a assolir la salvació".

Foto: Àngel Garreta - REMImages.com

I la Tercera, ha quedat oblidada? Tot el contrari. "A Tercera queden molts amics. La seguia quan jo no hi era, i ara no hi som però també la seguim, i més categories". Tantes que Texeira agraeix la difusió creixent que es dóna al futbol de casa nostra: "Per sort podem seguir el futbol català gràcies als molts periodistes que fan que aquest esport territorial faci goig".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada