dilluns, 4 de maig del 2015

Resultats J36

"L'Ascó ja és a la Copa, la Pobla no falla i l'Europa confirma accés al play-off"


El 14è gol d'Asier aquest curs donava els tres punts a l'Ascó // Iris Solà - FC Ascó

Aquests són els resultats de la J36:

DISSABTE, 2 DE MAIG

Ascó 1-0 Gavà (Asier Eizaguirre)

DIUMENGE, 3 DE MAIG
Vilafranca 1-2 Castelldefels (Santi Triguero -p- / Jorge Sánchez i Adri Ruiz)
Prat 1-0 Terrassa (Carlos Albarrán)
Pobla de Mafumet 3-0 Vilassar de Mar (Abel Rita, Kike Tortosa i Álvaro Fernández)
Rubí 0-0 Martinenc
Europa 3-0 Manlleu (Roberto Camacho -p-, Nils Puchades i Javi Lara)
Muntanyesa 2-3 Cerdanyola (Pedro García -p- i Rubén Giménez / Francis Infante, Quim Solano i Josu Rodríguez)
Sabadell B 2-1 Masnou (Albert Estellés i Marçal Lladó / Jonathan Ferreira)
Palamós 1-1 Figueres (Jordi Matamala / Marc Serramitja)
Peralada 1-2 Santfeliuenc (Aleix Feixas / Carlos Cano i Iván Peralta)

CLASSIFICACIÓ 
Aquesta és la classificació després de la J36. La 17a plaça passa a ser de possible descens compensat:




Gols: 24
Resultats: 5 victòries locals, 2 empats i 3 victòries visitants
Màxim golejador: Santi Triguero (Vilafranca), 17 // Veure llistat complet


L'anàlisi dels dilluns [per Roger Sánchez]
Dades, curiositats, noms propis... i notes dels partits en què hem estat presents

  • Copa del Rei. El representant del grup català de Tercera a la propera edició de la Copa serà l'Ascó. Sempre hi va el campió de cada grup de la categoria... un títol que ja només poden assolir els asconencs o la Pobla, equip filial que, per tant, queda exclós de la competició.

  • Teva-meva. El que està més obert és el títol de campió. Ascó i Pobla de Mafumet, els dos conjunts de les comarques tarragonines del grup, es jugaran la primera plaça a les dues últimes jornades. Els asconencs tenen un punt més i el goal average a favor, i ja podrien ser campions el cap de setmana vinent: ho seran si guanyen a Cerdanyola i la Pobla no ho fa a Terrassa.

  • Rècords. Passi el que passi, l'Ascó ja sap que serà l'equip que més jornades ha estat líder de la categoria aquest curs. Per ara són 12, quatre més que la Pobla (8), segon equip que ha estat més jornades primer. El conjunt tarragoní serà l'equip que més jornades ha estat en play-off, un total de 32... sobre 37, ja que no comptem la discontínua J24.

  • Tercer passatger. El triomf contra el Manlleu confirmava l'Europa com el tercer equip que jugarà el play-off d'ascens a Segona B. Serà el tercer any seguit dels escapulats a la fase d'ascens; els últims dos cursos hi van accedir com a tercers. Ara poden quedar segons, tercers (posició que ocupen ara) o quarts.
El selfie del triomf. L'Europa torna al play-off per tercer any seguit // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Match ball per al Prat. En el duel directe per la quarta plaça, els potablava superaven el Terrassa i mantenen la posició dins el play-off. Els pratencs tenen tres punts sobre els vallesans (cinquens) i saben segur que seran a la fase d'ascens si guanyen diumenge vinent a Vilatenim. De fet, els de Manolo Márquez són a tres punts d'assegurar-se la promoció.

  • Deures fets. Dos equips de la zona mitjana han quedat amb tot resolt per a les dues últimes jornades: ni podran entrar al play-off ni els pot enganxar cap tipus de descens compensat. Són el Palamós i el Cerdanyola, que tanquen el seu segon curs consecutiu a la categoria (estrena a Tercera en el cas dels vallesans).

  • Candidats a l'últim bitllet. Per entrar al play-off hi ha un candidat clar, el Prat, a tan sols tres punts d'aconseguir-ho. Al Terrassa, cinquè, li caldria sumar quatre punts més que els potablava a les dues jornades que queden. Opcions matemàtiques però complicades per al Rubí (a 4 punts quan en queden 6 en joc) i per a Vilafranca i Figueres (a 5 quan en queden 6). Amb tot, els figuerencs reben el Prat diumenge vinent. Un triomf empordanès els faria arribar a l'última cita del curs a dos punts de la zona noble.

  • Ressorgiment. El triomf del Santfeliuenc a Peralada allunya els blanc-i-blaus del descens directe, i els deixa a la dissetena plaça, ara de possible descens compensat. Els del Baix Llobregat tenen ara 4 punts més que el Castelldefels i el Martinenc, els altres aspirants a eludir l'antepenúltima i la penúltima plaça.

  • Sant Andreu. Els resultats al grup 3 de Segona Divisió B d'aquest diumenge confirmaven el descens matemàtic del Sant Andreu a Tercera. Els quadribarrats tornaran a la categoria set anys després de l'ascens del 2008. 

  • 17è lloc. El descens andreuenc fa que s'activin els possibles descensos compensats. La 17a plaça del grup català de Tercera, el quart per la cua, serà equip descendit si no ascendeix cap català de Tercera a Segona B. Si un dels quatre catalans que facin play-off d'ascens a Segona B puja a la categoria de bronze, s'eliminarà qualsevol opció de descens per al dissetè. Si pugen dos, tres o els quatre equips de Tercera que facin play-off, pujarien més equips des de Primera Catalana (4, 5 o 6, enlloc dels 3 reglamentats). En cap cas s'eludirien més descensos: els tres últims de Tercera baixen a Primera Catalana, sí o sí.

  • Candidats al descens directe. Ocupen les dues places que a final de curs seran de descens directe a Primera Catalana (on ja va baixar el Vilassar de Mar) el Martinenc i el Castelldefels, situats a 4 punts del Santfeliuenc, equip que marca la permanència (fora de les places de descens directe). No han evitat el descens directe matemàticament, a més dels tres equips ja citats, el Manlleu i el Peralada, implicats també en la lluita per evitar la 17a plaça.

  • I el 16è? A Segona B hi ha dos equips més que, matemàticament, no tenen la salvació assolida: curiosament, els dos últims campions del grup català de Tercera, l'Olot i el Cornellà. Els olotins tenen 5 punts de coixí quan en queden 6 en joc, i els verds ocupen ara per ara plaça de promoció de descens. Si un altre català baixa, la 16a plaça de Tercera seria també de possible descens compensat. Un ascens de Tercera a Segona B salvaria primer el 16è, i un segon ascens alliberaria del descens el 17è.

  • Cuer segur. El Vilassar de Mar és el primer equip que té plaça final assegurada aquest curs al grup català de Tercera. Serà, segur, cuer, 20è classificat. 

  • Perfil local. La meitat dels partits d'aquesta J36 s'han resolt amb triomf local. Victòries que han consolidat l'statu quo a la zona noble: guanyaven a casa els quatre primers. El cinquè triomf local del cap de setmana era el del Sabadell B contra el Masnou.

  • 24 gols. La mitjana de gols s'abaixa mínimament en una J36 amb gols en la línia de la dinàmica habitual (són 24 o 25 gols). Balanç golejador de 15-9 per als equips locals. Marcaven 9 dels 10 equips que jugaven a casa; només fallava el Rubí.

  • Factor Ribera d'Ebre. L'Ascó allarga la bona dinàmica com a local, clau per mantenir lideratge. Més d'una volta sense perdre-hi i nou triomf contra el Gavà (1-0). Els de Miguel Rubio són el millor local de la categoria: 13 victòries en 18 partits disputats a Ascó, i tan sols dues derrotes.
Asier manté l'excel·lent temporada // Iris Solà - FC Ascó

  • Asier Eizaguirre. Un golàs poc abans del descans acabava decidint el partit. L'exjugador del Reus manté una temporada excel·lent: ja suma 14 gols i és peça clau en un equip que busca ara ser campió i assolir l'èxit als play-off.
El Gavà queia a Ascó i encara ha de lligar la permanència // Iris Solà - FC Ascó

  • Perill dels compensats. El Gavà no pot caure en descens directe, però encara té possibilitats matemàtiques de ser dissetè i veure's afectat per un possible descens compensat: és tan sols 3 punts per sobre del Santfeliuenc.
Molt bona entrada al Municipal de Vilafranca // Lluís Montaner

  • 4 minuts. El Castelldefels s'enduia els tres punts del camp del Vilafranca amb dos gols... en quatre minuts, i quan en quedaven només deu per al final del duel (1-2). Els mariners guanyen una posició (són ara antepenúltims), però el triomf del Santfeliuenc els manté a quatre punts de sortir dels llocs de descens.
Gol de penal de Santi Triguero // Lluís Montaner

  • Santi Triguero, de nou. El Vilafranca, que havia fet una crida a l'afició per mantenir viu el somni del play-off, s'avançava al tram inicial de partit amb gol de penal del davanter vilanoví, que suma ja 17 gols i se situa com a màxim anotador del grup català de Tercera.
Triguero i Jorge Sánchez, veterans i golejadors // Lluís Montaner

  • Jorge Sánchez. El jugador més veterà del grup català de Tercera (41 anys i 6 mesos, per ser exactes) marcava un golàs per empatar el partit per al Castelldefels. Marcaven al mateix partit, per tant, Triguero i Jorge Sánchez, dos vells rockers de Tercera.
Celebracions al gol de Jorge Sánchez // Alex Gallardo - UE Castelldefels

  • 1-2... de qui? L'esclat d'alegria per al Castelldefels (i la gerra d'aigua freda per al Vilafranca) arribava al minut 83, amb el gol del triomf mariner... una diana d'autoria confusa. L'acta li dóna a Mario Victorio, jugador a qui donaven com a golejador al Marcador Catalunya, de Radio Marca. Però el club mariner, amb el seu cap de premsa Carlos de Frutos al capdavant, assigna el gol a Adri Ruiz. Vistes les imatges, un remata creuat i l'altre envia la pilota al fons de la xarxa gairebé sobre la línia. El Mestre Lluís Montaner, principal informador del Vilafranca, també indica que va ser Ruiz qui va marcar (com De Frutos va veure el gol in situ), tot i que a la crònica que signa a L'Esportiu de Catalunya d'aquest dilluns s'assigna el gol a Mario Victorio. A tercera.cat li donem el gol a Adri Ruiz, a partir del criteri de De Frutos i Montaner.

Celebracions de l'1 a 2 // Alex Gallardo - UE Castelldefels

  • (Pràcticament) Final de somni. El Vilafranca queda a 5 punts de la quarta plaça quan en queden 6 en joc. Com reflectien a Twitter diversos membres del degà penedesenc, o gent de l'entorn, com el citat Lluís Montaner (en aquest tuit), el final del somni no evita que es valori la temporada com a excel·lent per al conjunt quadribarrat, que s'ha conjuntat de meravella i ha aspirat a un objectiu que no es plantejava a principi de curs.
El Vilafranca d'Iván Moreno no es vol rendir encara // Alex Gallardo - UE Castelldefels

  • Comptes. El Castelldefels obtenia un triomf de mèrit, se situava a un punt del Santfeliuenc, però el triomf dels blanc-i-blaus a la tarda allunyava la dissetena plaça, per ara quatre punts per sobre. Als mariners els cal ara esperar que el Santfe punxi la propera jornada, i vèncer, sí o sí, als dos partits que queden, ja que els de Sant Feliu tenen el goal average guanyat contra els mariners.
Esclat d'alegria al Castelldefels amb el xiulet final // Lluís Montaner

  • Decideix un gol matiner. La diana de Carlos Albarrán als 11 minuts de joc decantava la victòria del Prat en la lluita per la quarta plaça contra el Terrassa, que queda tocat en les opcions de repetir el play-off del curs passat.

  • Pole potablava. Ara els pratencs tenen preferència en la confirmació matemàtica del play-off. Amb un triomf en tindran prou per assegurar la promoció, ja que el triomf contra el Terrassa donava als potablava el goal average contra el Terrassa. 

  • Cinquena. Tot i mantenir una bona temporada, i més tenint en compte els problemes extraesportius, el Terrassa s'ha encallat en els darrers desplaçaments. Encadena cinc partits a domicili sense guanyar. Els vallesans són ara cinquens, i per fer play-off haurien de sumar 4 punts més que el Prat en les properes dues jornades.
El Terrassa queia al Sagnier i acomiadava bona part de les opcions de play-off // TerrassaFC.com

  • Sòlid al Sagnier. Ha anat de (molt) menys a més, ja que va obrir el curs amb tres derrotes seguides a casa, però el Prat ja s'ha situat com el segon millor local de la categoria, juntament amb la Pobla de Mafumet. 36 punts de 54 possibles a casa per als pratencs.

  • Segur. El Prat, a més, ha millorat amb Manolo Márquez també el capítol defensiu: ja és el tercer equip menys golejat del grup, amb 31 dianes en contra. És, per exemple, l'equip menys golejat a domicili (14 gols rebuts en 18 partits).

  • Triomf clar. La Pobla de Mafumet encarava aviat el triomf contra el Vilassar de Mar (3-0), tot i que el cuer, ja descendit, inquietava la porteria pobletana amb l'1 a 0, sobretot. Els granes continuen segons, només un punt per sota de l'Ascó. Com que hi tenen el goal average perdut, necessiten sumar dos punts més que els asconencs per ser campions.
Homenatge a Alfons Serra pels 150 partits // CFPobladeMafumet.cat

  • Alfons Serra. Abans del partit s'homenatjava el migcampista de la Pobla, que arribava la setmana passada als 150 partits amb el conjunt del Tarragonès. Es repassava la fita en un article de Francesc Fàbregas a El Vallenc la setmana passada. Ho compartia la Pobla de Mafumet, en aquest tuit.

  • Álvaro Fernández. El 9 es manté com el màxim golejador de la Pobla després del 3 a 0, que marcava aprofitant el refús d'un penal fallat per ell mateix. Fernández suma ja 9 gols quest curs. 

  • Albert Ribera. El porter habitual de la Pobla, Alberto Varo, el menys golejat del grup català de Tercera, descansava per molèsties físiques. Tercer partit que juga sota pals amb la Pobla el segon porter... i curiosament, tots tres han acabat amb 3 a 0 per als tarragonins.
Abans del partit, ànims a Roger Bonet, de la Pobla, lesionat de gravetat // Isidre Fabra

  • Marc Blasi. El partit servia perquè el tècnic Martín Posse fes debutar amb la Pobla de Mafumet a Marc Blasi, que disputava els últims 21 minuts de partit. 

  • Sense gols. L'empat entre Rubí i Martinenc (0-0) no deixava cap dels dos equips satisfets, ja que els respectius objectius, el play-off i eludir el descens, s'allunyen.
Duel sense gols a Can Rosés // Jaime Blanco

  • 2 de 15. La mala ratxa del Martinenc ha arribat al pitjor moment: cinc partits seguits sense guanyar i tan sols dos punts sumats en aquest període.

  • 4 de 12. El Rubí presenta números millors, però un sol triomf als últims quatre partits ha estancat els vallesans. El play-off es complica molt però té una sola fórmula per als rubinencs: guanyar els dos partits i que el Prat sumi, com a molt, 1 punt dels 6 que queden en joc.

  • Comptes per al Martinenc. La permanència és molt complicada... i passa, sí o sí, per guanyar els dos partits que queden. Llavors cal esperar que el Santfeliuenc sumi, com a molt, un punt; i que el Castelldefels en sumi, com a molt, quatre.
Celebracions de l'Europa a la gespa... // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Triomf de play-off. L'Europa superava el Manlleu (3-0) i repeteix play-off per tercer any seguit. Novament, el partit s'acabava amb celebracions sobre la gespa, i als vestidors, per la nova fita. Els escapulats buscaran ara la posició final: ser segon és possible però remot, i el quart encara podria atrapar els graciencs.
...celebracions al vestidor... // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Plantava cara. Tot i caure, el Manlleu inquietava la porteria escapulada en diverses fases del duel. Al final, cap premi per als osonencs, que encara han de lligar la permanència.
...i a la dutxa // Àngel Garreta - CEEuropa.cat

  • Lesió de Poves. Al minut 26 el davanter de l'Europa, màxim golejador de l'equip aquest curs, es retirava lesionat. La seva evolució pot ser clau per als partits finals de lliga... o per a la preparació del play-off.

  • 6-5-4. Sisè gol del curs per a Roberto Camacho, que marcava l'1-0 de penal. Javi Lara, que tancava el triomf amb un bon gol, en suma 5; i Nils Puchades, autor del 2 a 0, arriba a les quatre dianes aquesta temporada en lliga.

  • Comptes per al Manlleu. Cinc punts sobre el descens directe quan en queden sis, amb el goal average guanyat contra el Martinenc i empatat amb el Castelldefels. La situació fa que els manlleuencs semblin eludir el descens directe... però podrien caure al 17è lloc, el de possible descens compensat, que té tan sols 1 punt per sota. Un triomf contra el Peralada, equip que té just per sobre a la taula, podria donar l'aire necessari (i definitiu) als manlleuencs el cap de setmana vinent.

  • Segona seguida. Va estar 15 mesos la Muntanyesa sense perdre a casa i ara encadena dues derrotes, 0 a 1 contra el Gavà i, en aquesta J36, 2 a 3 contra el Cerdanyola. Els barcelonins són en zona mitjana, sis punts per sobre del 16è lloc, i tenen la tranquil·litat virtualment assolida.

  • Tranquil·litat. Sí que ho té ja tot fet el Cerdanyola, que després del triomf a Nou Barris sap segur que quedarà, com a molt, quinzè, fora de tot perill. 

  • Pedro García. El tete marcava, de penal, el seu 16è gol del curs, i es col·loca com el segon màxim golejador del grup català de Tercera.

  • Quim Solano. Excel·lent gol de cap del davanter del conjunt vallesà, que en una temporada marcada pels problemes físics sumava el 6è gol del curs per fer pujar l'1 a 2 per als de Toni Carrillo.
Josu arriba als dobles dígits // Cerdanyola FC

  • Josu Rodríguez. El davanter gracienc, de 25 anys, continua ampliant les dades en el seu millor curs com a futbolista amateur. Suma ja 10 gols aquesta temporada, i es manté com el màxim golejador del conjunt vallesà.

  • Carlos Avilés. El porter suplent del Cerdanyola sortia de titular i començava de la millor manera el partit, aturant un penal a Andrés Borges... però es lesionava poc després i havia de ser substituït pel porter del filial, ex del Barceloneta, Adrià.
Mala sort per a Carlos Avilés // Cerdanyola FC

  • In extremis. Un gol a l'últim minut, de Marçal Lladó, donava al Sabadell B tres punts que l'apropen, i molt, a la continuïtat a la categoria. 
El Sabadell B s'enduia el triomf al final // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

  • Deures (gairebé) fets. El Masnou, de la seva banda, pot matemàticament acabar 16è (seria possible descens compensat si baixa un segon català des de Segona B) però és molt difícil que els maresmencs s'hi trobin implicats.
Igualtat a la gespa de Castellar del Vallès // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

  • Quart triomf. És tot just la quarta victòria del filial arlequinat a Castellar del Vallès. En les últimes jornades, els de Toni Rodríguez han millorat les seves dades a casa. Són ara 20 punts de 54 possibles.
El tècnic del Masnou, Miguel López, acabava expulsat // Félix Sancho - clubdeportiumasnou.com

  • Empat de doble sabor. El duel empordanès entre Palamós i Figueres acabava amb igualtat al marcador (1-1) però amb dues lectures diferents: deures del tot fets per als palamosins... i complicacions per als figuerencs per ser al play-off. Si haguessin guanyat haurien depès de si mateixos per ser a la promoció.

  • Comptes del Figueres. La setmana vinent reben el Prat, quart. Un triomf empordanès els col·locaria a dos punts del play-off quan s'iniciés l'última jornada... és l'opció a la qual s'agafen els d'Eduardo Vílchez.
Repartiment de punts de balanç desigual // UEFigueres.cat

  • Marc Serramitja. Setè gol del curs per al migcampista/mitjapunta gironí, que avançava el Figueres. Al final, però, el gol palamosí (de David Cano, segons l'acta, de Jordi Matamala segons altres informacions, ja que rematava la pilota a gol a tocar de la línia de gol) trencava la majoria d'opcions figuerenques.

  • Triomf d'or. La victòria del Santfeliuenc a Peralada és un primer pas dels blanc-i-blaus per eludir el descens directe. Per ara, els d'Andrés González són a la plaça de possible descens compensat, però tenen el Manlleu tan sols un punt per sobre... i el Peralada, dos, amb el goal average guanyat contra els empordanesos.

  • Cano i Peralta. Com si es tractés d'un retorn als primers partits del curs, marcaven els dos principals davanters. Carlos Cano arriba als 9 gols, i encadena dos partits marcant; i Iván Peralta en suma 6 per ara.

  • Reacció insuficient. El desè gol de la temporada d'Aleix Feixas només servia per ajustar el tram final de partit, però no evitava la derrota del Peralada. Feixas iguala a gols amb el seu company de davantera, Joan Corominas 'Coro', amb dobles dígits.

  • Moviments als Golejadors. Líder en solitari al llistat de Golejadors, tres jornades després. S'alça amb 17 gols Santi Triguero (Vilafranca). Se situa un esglaó per sota, igualant Arimany i Manel Sala, Pedro García (Muntanyesa), que continua amb el seu millor registre com a amateur, elevat ara als 16 gols. Asier Eizaguirre (Ascó) arriba als 14 i es col·loca al grup de sisens màxims golejadors. Dos futbolistes entren al club dels dobles dígits, en el qual hi ha 15 futbolistes. Són Aleix Feixas (Peralada) i Josu Rodríguez (Cerdanyola). Feixas iguala els 10 gols del seu company d'equip Joan Corominas 'Coro'. Sumen ja 9 gols Álvaro Fernández (Pobla de Mafumet) i Carlos Cano (Santfeliuenc), els dos màxims anotadors dels seus respectius equips.
Santi Triguero ja en suma 17, líder en solitari // Lluís Montaner

  • Gols destacats. Ens quedem amb aquests: Asier Eizaguirre (Ascó), Jorge Sánchez (Castelldefels), Javi Lara (Europa), Quim Solano (Cerdanyola) i Marc Serramitja (Figueres). No hem vist imatges del Sabadell B-Masnou.

  • 875 gols. La jornada manté la mitjana (l'abaixa molt lleugerament, a les centèssimes). Són ara 24'31 gols per jornada, 2'43 per partit. Respecte el curs passat són dades lleugerament inferiors, un -0'91% de variació.

  • Victòries locals 43% | Empats 28% | Victòries visitants 29%

  • Respecte el curs passat, els triomfs locals augmenten (+6'85%), augmenten els empats (+2'06%); i baixen els triomfs visitants (-10'26%).

  • Millor local. Guanyava, mantenia lideratge i assolia plaça a la Copa, i es manté com el millor local l'Ascó, amb 42 punts de 54 possibles.

  • Millor visitant. No han jugat a domicili en aquesta J36, però Europa i Pobla de Mafumet es mantenen com els millors fora dels seus camps, amb 32 punts de 54 possibles.

  • Camp on es veuen més gols. El Municipal del Guinardó barceloní continua com el camp on més gols s'han vist aquest curs, 56 en 18 partits, 3'11 gols per partit de mitjana. El Xevi Ramon de Vilassar de Mar és el camp on menys dianes s'han vist aquest curs. Són 33 en 18 partits, 1'83 gols per partit de mitjana.

  • Menys golejador: Vilassar de Mar (26) | Més golejat: Martinenc (64)

  • Rendibilitat. Ara és al capdavant del registre l'Europa, que amb 47 gols ha sumat 62 punts. Són 1'32 punts per gol marcat de mitjana, registre per sobre del de la Pobla (1'31).

  • Màxim golejador: Ascó (57) | Menys golejat: Pobla de Mafumet (27)


2 comentaris:

  1. El Masnou queda al marge de possibles descensos no compensats i SI està matemàticament salvat perque la setmana que ve juguen Manlleu - Peralada i els dos no poden arrivar a 47 punts, al igual que el Santfelienc no pot arrivar a 48

    ResponElimina
    Respostes
    1. Des de Segona B poden baixar, matemàticament, dos equips més (Olot i Cornellà) i per tant el quinzè i el setzè lloc poden ser encara places de possible descens compensat. L'Olot té altíssimes opcions de salvar-se, amb la qual cosa s'alliberaria el quinzè lloc. Salut!

      Elimina