divendres, 7 d’octubre del 2011

#diaTriguero


És divendres, 7 d'octubre de 2011, és #diaTriguero. Amb aquesta etiqueta aniré comentant les evolucions d'un dia de futbol català. Podreu seguir-ho al meu compte de twitter.


Avui el meu company de la redacció d'esports de l'XTVL, Roger March i jo ens desplaçarem fins a Vilanova i Gavà per gravar un reportatge en profunditat a Santi Triguero, que dimarts complia 35 anys. En ell volem conèixer els aspectes personals d'un dels jugadors que és història viva del futbol català: la petjada inesborrable que ha deixat al CF Vilanova -del qual és màxim golejador històric-, la seva marxa del club vilanoví apostant pel CF Gavà, la convocatòia amb la selecció catalana absoluta, les breus experiències en altres equips, com Cornellà o l'Hospitalet, el pas pel Sant Andreu... Aquests seran alguns dels temes que volem abordar en la conversa amb Santi Triguero, per finalitzar la gravació a La Bòbila, a la sessió d'entrenament vespertina del Gavà.

Comença el #diaTriguero però la seva preparació va iniciar-se fa uns dies. La tasca de documentació ha estat tan extensiva com emocionant: he revisat centenars de cròniques de partits que tenim arxivats a l'XTVL (de Canal Blau, Gavà TV o altres televisions que cobrien els camps que Triguero ha visitat), vaig comptar amb la col·laboració de BTV Esports, que em va aconseguir imatges de Triguero amb el Sant Andreu a Primera Catalana (temporada 1999/2000), he fet recerca en hemeroteques (Mundo Deportivo i el Diari de Vilanova han estat de gran utilitat), he consultat l'últim Anuari del futbol català (09/10) de Sergi Mas, en què Triguero apareix diversos cops entre els màxims golejadors del curs i, sobretot, he comptat amb la col·laboració de diverses persones que tracten el futbol català. Periodistes i futbolistes que han compartit equip o han estat rivals de Triguero han aportat -o estan aportant- informació per al reportatge.

La informació dels periodistes o informadors del futbol català Lluís Montaner (de La Prèvia FCV), Havok CF Gavà (El blog del CF Gavà), Cristian Garcia (El blog de l'Hospi), Gerard Romero (RAC1), Xavi Fernández (Canal Blau), Gerard Muñoz (Diari de Vilanova), així com les vivències de companys o rivals com Mario León (Vilanova), Sergio Alburquerque (Martinenc), Marc Masip (Santboià), Gerard Boira (Gavà), Guillem Prieto (Vic) o Alberto Edjogo-Owono (que debutava amb el Blanes un dels dies que Triguero "mullava") han estat vitals i quedaran recollides a l'entrada. A més, el cartell que veieu l'ha dissenyat el meu bon amic i dissenyador gràfic Benja Villegas (alter ego del líder de la banda Anicet Lavodrama).

La data d'emissió prevista és el dilluns 10 d'octubre a l'Esports en Xarxa, informatiu d'esports de l'XTVL. Podeu consultar aquí a quines televisions locals s'emet. Al blog difondre l'enllaç, així com entrades en profunditat per conèixer més un jugador que és tot un mite del nostre futbol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada