dilluns, 24 d’octubre del 2011

Idees de l'11a jornada

L'onzena jornada ha servit per començar a visualitzar grups a la part alta: un líder consolidat, un grup d'aspirants (entre el 2n i e 6è només hi ha un punt), i dos equips que encara poden lluitar per enganxar-s'hi (Cornellà i Europa). La part baixa està més igualada, malgrat que compta amb dos equips en un estat d'ànim molt baix per a poder recuperar posicions (Amposta i Vilanova).

Aquestes són les meves idees de l'onzena jornada:

  • Un líder sòlid. El triomf de l'Espanyol B contra el Terrassa ens mostra un líder convincent, amb una força atacant per sobre dels demés i ordenat al darrere. El filial blanc-i-blau segueix invicte, té quatre punts sobre els perseguidors i segueix confirmant les bones sensacions que ha despertat l'equip des de l'estiu. L'aparició de Thievy va ser vital, però també l'estat d'un ascendent Cristian Alfonso, un dels homes cridats a ser clau en aquest campionat.

  • Prat i Pobla, els vencedors de la jornada. Les incontestables victòries dels dos conjunts els rellancen a la taula. Els pratencs ja són segons, gràcies a la diferència de gols, mentre que el filial grana torna a entrar a la zxona de play-off i manté un excel·lent balanç defensiu. 5 gols encaixats en 11 partits i 598 minuts sense encaixar un gol.

  • El Manlleu s'enganxa al tren. El Manlleu-Europa era clau per a l'equip que s'endués els tres punts, ja que l'enganxava al grup capdavanter. El riomf osonenc -patit, amb els dos gols de Cebri al tram final- deixa els de Francesc Cargol sisens, a un sol punt del grup de quatre equips (del 2n al 6è) que persegueixen el líder. Les places de play-off són setmana rere setmana més a prop. L'Europa, en canvi, continua en una línia descendent, en comparació amb l'inici de curs, però conserva opcions de tornar a enganxar-se a les places privilegiades.

  • No ha dit l'última paraula. En una situació similar a la de l'Europa (quant als punts) es troba el Cornellà, si bé els del Baix Llobregat tenen una trajectòria ascendent. Un triomf contra el Vilafranca apropa els de Jordi Roger a la part capdavantera, i confirma el bon moment de joc de l'equip. Victòria contra qui pot ser rival directe, que deixa els penedesencs al quartet de perseguidors, però sisè per la diferència de gols.

  • No supera la revàlida. Després del 0 a 4 contra el Manlleu, el Gavà buscava a Sant Boi un resultat positiu que millorés el bagatge de l'equip a domicili i, de retruc, l'estat d'ànim gavanenc. Al final, la derrota contra el Santboià, en un partit igualat, és la tercera consecutiva per als d'Albert Poch, que se situen tres punts per sobre del descens.

  • Eficàcia balaguerina. L'equip de Jordi Cortés sumava a Santa Coloma el tercer triomf a domicili i, sense fer soroll, va allunyant-se de les places de descens sense pressa però sense pausa. Amb un bloc molt conjuntat, el triomf (clau, en un camp difícil en aquesta arrencada) manté la bona línia dels de la Noguera, i deixa la Grama un sol punt per sobre de les places de descens.

  • La força dels Canyars. A Castelldefels només han guanyat Espanyol B i Balaguer. Els altres quatre partits que s'hi han disputat han acabat amb victòria local. Ahir el Castelldefels derrotava amb solvència un Amposta deprimit, i gràcies als punts sumats a casa l'equip es manté amb marge sobre el descens.

  • Bona línia vigatana. El Vic aconseguia un meritori empat al Masnou, amb un home menys, i segueix sumant a domicili i mantenint la línia positiva iniciada des que l'equip va trobar-se amb el gol. Els osonencs, a més, se sobreposaven al doblet de Diego en només dos minuts, abans del descans, que donava la victòria provisional als maresmencs.

  • La 'Monta' i el Santboià respiren. Les victòries del Santboià (1-0 al Gavà) i el Muntanyesa (0-2 a Vilanova), alleugen els dos equips, els allunyen de la zona de descens i deixen entreveure una recuperació que en el cas dels del Baix Llobregat ja s'havia iniciat. Els homes de Miki Carrillo sumaven tres punts necessaris per recuperar l'autoestima.

  • 5 punts de 33 possibles. Una setmana més, el Vilanova no troba la victòria. La salvació és a 6 punts. En queden molts per disputar, però els ànims al Garraf estan enfonsats, i la reacció cada cop ha de ser més propera.
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada