dilluns, 3 d’octubre del 2011

Idees de la 7a jornada

La lliga segueix igual, però diferent. Els 4 primers són els mateixos per tercera jornada consecutiva i Espanyol B i Terrassa segueixen intercanviant-se el liderat. Fins ara només aquests dos equips han estat a dalt de tot (5 jornades els blanc-i-blaus i dues els egarencs). Les distàncies comencen a ser sòlides. Aquestes són les idees que extrec de la setena jornada:

  • L'Espanyol B segueix marcant el ritme. Si contra la Pobla Bakary apareixia després d'un penal fallat per Cristian Alfonso, ahir, en absència del davanter riberenc -que debutava amb el RCD Espanyol a Primera- el davanter maresmenc liderava el triomf contra el Manlleu amb dos gols -un de penal-. El filial blanc-i-blau és l'únic equip invicte de la categoria, i amb el Terrassa, ha estat les 7 jornades en places de playoff. A més, ja és l'equip menys golejat (cinc gols en set partits) i el segon més golejador.

  • La solvència del Terrassa. Malgrat cedir el liderat (anecdòtic en una jornada 7) el Terrassa segueix amb la bona feina feta fins ara. Empatar a camp del Cornellà no és un pas enrere i molt menys a aquestes alçades del curs. Els homes de Miquel Olmo es mantenen com l'equip més golejador del grup V.Ara rebran el cuer, però a l'horitzó ja s'entreveu un duel d'alçada: l'Espanyol B-Terrassa, en tres setmanes.

  • Segueix la ratxa. El Vilafranca sumava a Rubí (que no és poc) una victòria de rècord. Cinc triomfs seguits situen el degà penedesenc a la quarta plaça, amb dos punts de marge per davant del cinquè. Dani Delgado tornava a ser l'home del partit. Amb el gol no només donava tres punts als de Puchi, sinó que també anotava la tercera diana consecutiva amb el Vilafranca. Tres gols que han donat sis punts als penedesencs. Si derroten la setmana que ve el Vic, els de Puchi batran el seu registre a Tercera i amb el preparador actual, com recorden a El blog de la prèvia FCV.

  • L'Europa furga a la ferida. El conjunt gracienc segueix amb el seu espectacular inici (només ha cedit 5 punts) i derrotava, en un partit treballat, un Vilanova que no aixeca cap. Els d'Ángel Alcolea acumulen tres jornades com a cuer, són l'únic equip que encara no ha guanyat i tenen serioses dificultats per marcar. De fet, han marcat només en tres dels set partits disputats. Ara visitaran el Terrassa, tot un repte si volen acabar amb la mala ratxa.

  • Torna la Pobla. El filial tarragoní s'ha refet de la derrota contra el Manlleu a la cinquena jornada amb dos triomfs seguits (a Sant Boi i ahir, contra el Gavà) que el rellancen a la taula i l'apropen als llocs de playoff. Dues victòries en què l'equip ha rendibilitzat els gols anotats: dos han valgut sis punts. Ara visitaran el Nou Sardenya, escenari clau per dirimir si l'assalt al playoff és factible.

  • Nouvinguts fora de perill. Aquesta és la primera jornada (si exceptuem la inaugural, de la qual poques conclusions s'extreien) en què Vic, Olot i Rubí, els nouvinguts d'enguany, se situen tots tres fora de les places de descens. La força d'olotins i vallesans a casa (malgrat la derrota d'ahir del Rubí contra el Vilafranca) i els dos últims triomfs del Vic al Municipal vigatà han empès tots tres equips a una zona més còmoda.

  • Balaguer i Grama es reivindiquen. Els de la Noguera aconseguien a Castelldefels el primer triomf com a visitants, després de l'ensopegada a casa contra el Prat, i s'allunyen de la zona perillosa. El Balaguer sumava així els primers punts a domicili; també aquesta jornada ha servit per veure el segon triomf de la Grama davant la seva afició. Raventós i Miralles, amb un gran gol en jugada col·lectiva, donaven tranquilitat als colomencs, després d'un inici complicat, sobretot, pel calendari.

  • Pas enrere del Muntanyesa. Els homes de Miki Carrillo segueixen sent irregulars en aquesta arrencada. Els de Nou Barris han sumat 1 punt de 9 possibles després de la victòria a Amposta. Dissabte perdien a Vic, sumen 8 punts, són el quart equip més golejat i no guanyen a casa des de la jornada inaugural.

  • La primera destiució, a Sant Boi. L'ensopegada del Santboià al camp de la Grama (2-0) provocava la destitució del tècnic Paco Clos. El lloc del tècnic -que havia substituït, al seu torn, Quim Ayats quan l'equip era a Segona B, fa un any- l'ocuparà Miguel López, que torna al club. El tècnic va ocupar-ne la banqueta durant 6 temporades, fins que va marxar a la finalització del curs 2007-2008. López va entrenar l'any passat l'AE Prat. La temporada 2009-2010 es va fer càrrec de l'AEC Manlleu durant la baixa per malaltia de l'actual tècni, Francesc Cargol, però va ser destituït a la jornada 35 (16 d'abril de 2010). .

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada