dilluns, 31 d’octubre del 2011

Idees de la 12a jornada

La dotzena jornada ha tornat a obrir, encara més, les possibilitats al capdavant. Si fa set dies parlàvem de sextet capdavanter, a les places de play-off de la propera jornada hi aspiren fins a nou equips. El líder ha reduït la velocitat, alguns aspirants han pitjat l'accelerador i d'altres han avançat més lentament provocant que el grup capdavanter s'apropi. Per sota, el primer triomf del Vilanova l'allunya de la cua i també retalla la distància dels vilanovins respecte la salvació.

Aquestes són les meves idees de la dotzena jornada:

  • L'Espanyol B sap patir. A Balaguer el líder va topar amb un rival que va plantar cara, que va dur la iniciativa i, fins i tot, que va merèixer guanyar. El líder va resistir, va treure aquella versió dels equips capdavanters que saben patir i ara segueix al capdavant, però més pressionat. Diumenge que ve arriba l'Olot a Sant Adrià, en un partit que retransmetré per a l'XTVL.
 
  • La força de Prat i Terrassa aquí i allà. Un és l'equip més fort a domicili, el Prat, que n'ha sumat 15 de 18 lluny del Sagnier; l'altre, el millor local, juntament amb l'Olot, 16 de 18. Terrassa i Prat són els grans triomfadors de la jornada. Aconseguien triomfs vitals i retallen dos punts al líder. Són els únics conjunts que la setmana que ve podrien robar el primer lloc al filial blanc-i-blau.

  • 688 minuts. Aquest és el temps (més de set partits i mig) que fa que la Pobla de Mafumet no encaixa un gol. El filial del Nàstic es manté en places de play-off i amb unes xifres de gols en contra irrisòries: 5 en 12 partits. La solvència de la que fan gala els tarragonins els mantenen com a clars candidats a conservar aquestes places fins al final.

  • Pas enrere. Vilafranca i Manlleu, amb ambdues derrotes, fan un pas enrere en les aspiracions per ser a play-off però, tenint en compte els altres resultats, s'hi mantenen a prop. El degà penedesenc perdia el segon partit del curs a casa mentre que els osonencs protagonitzaven un excel·lent duel contra el Terrassa, que s'acabava imposant. Les places preferents són a un (Vilafranca) i dos punts (Manlleu). Res complicat d'assolir en les properes cites.

  • Ressorgiments. Ho avisàvem a la primera meta volant i fa set dies. Ningú podia donar per morts ni a Europa ni a Cornellà. Dues victòries reenganxen els equips al sextet inicial, el converteixen en octet, i els situen a només dos punts del pplay-off. El bon moment dels de Jordi Roger, i el retorn al triomf de l'Europa amplien de nou el grup de perseguidors.
 
  • El novè en discòrdia. A l'octet s'hi ha d'afegir l'Olot. És a 3 punts del play-off i les seves xifres a casa són espectaculars. Cinc victòries i un empat, i quatre gols encaixats. Lluny del Municipal els de Nitus Santos només han arrencat tres empats, però l'excel·lent bagatge a casa li està donant un coixó suficient per no pensar en la zona baixa i alegrar-se amb les vistes que ofereixen les posicions de la part meitat-alta. Fites superiors, per ara, no estan previstes.

  • Rubí i Gavà recuperen la confiança. I ho fan imposant-se davant el seu públic, on tan bé havien començat el curs. Els de Can Rosés vencien sense pal·liatius una Grama poc intensa, mentre que els blaugrana s'imposaven en un partit discret al Masnou. Tres punts que es queden a les respectives cases, i que ajudaran a recuperar la moral del col·lectiu.

  • Arriba la victòria! A la dotzena ha anat la vençuda. El Vilanova s'imposava a Vilafranca, trencava amb la malestrugança i surt de l'última plaça. Ara arriba l'autèntica prova de foc per als d'Alcolea, com apuntàvem a la primera meta volant. El partit després de la primera victòria medirà la consistència d'un bloc que veu la salvació molt més a prop.

  • Un nou cuer. L'Amposta és el nou equip que tanca la taula. L'equip no millora, ésl'equip que més gols encaixa, el que més en rep a casa, i la sagnia de punts va en augment. La salvació és 5 punts per sobre, res difícil de solucionar a la dotzena jornada, però els símptomes comencen a preocupar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada