dissabte, 15 d’octubre del 2011

Prèvia de la jornada (10a)

Arriba la primera meta volant de la temporada
Diumenge es disputa íntegrament la desena jornada a la Tercera Divisió. Com dèiem dijous, un cop superada la data serem a la primera meta volant. Aquest és el terme amb el qual em referiré a tres moments clau del curs (jornades 10, 19 i 28) que ens ajudaran a revisar, "en fred", l'evolució del campionat fins a cadascuna de les metes.

Per ara dos equips han estat sempre en play-off. Un d'ells, l'Espanyol B, hi seguirà sent. Per sota, el Vilanova suma cinc jornades seguides com a cuer, i Amposta i Masnou ja fa dues setmanes que l'acompanyen a la zona perillosa.

Aquests són els horaris de la desena jornada:

DIUMENGE, 16 D'OCTUBRE
12h Santboià-Masnou
12h Europa-Espanyol B
12h Muntanyesa-Cornellà
12h Rubí-Vic
17h Gavà-Manlleu
17h Terrassa-Gramenet
17h Balaguer-Pobla Mafumet
17h Olot-Vilanova
17h Vilafranca-Castelldefels
17h Amposta-Prat

El partit més destacat, a priori, es disputa al Nou Sardenya. L'Europa, cinquè i a un sol punt del play-off, rep el líder, l'Espanyol B, que té marge suficient per mantenir-se una setmana més entre els quatre primers, però que vol mantenir la imbatibilitat després de deu jornades. El conjunt gracienc ha perdut els dos últims partits. Una reacció davant el primer classificat seria tota una injecció de moral. Pels blanc-i-blaus, a més, plantejaria certs dubtes una setmana abans de rebre el fins ara segon classificat, el Terrassa.

Terrassa i Vilafranca voldran posar pressió al primer amb victòries. Els dos són a tres punts de l'Espanyol B, són segon i tercer, i ambdós juguen a casa. Els egarencs reben la Grama, que espera sumar a domicili (només n'ha arrencat un empat, de Cornellà). Pels de Miquel Olmo els partits a casa han suposat 10 punts de 12 possibles. El Terrassa podria ser líder remotament: ha de guanyar, que l'Espanyol B perdi, i que entre la diferència del triomf dels vallesans i la de la derrota dels blanc-i-blaus sumin 4 gols.

El degà penedesenc, en canvi, rebrà un Castelldefels pels núvols després d'haver protagonitzat la golejada del que portem de curs (el 5 a 0 al Muntanyesa). Tot i l'ensopegada al Prat, el Vilafranca segueix tercer, i podria ser líder remotament. Hauria de perdre l'Espanyol B, no guanyar el Terrassa, i que entre la diferència en contra de l'Espanyol i la favorable dels penedesencs sumessin 12 gols. Altament complicat.

La Pobla Mafumet, instal·lat al play-off les últimes dues jornades, defensarà la posició de privilegi davant un Balaguer que busca la revàlida al Municipal. Fins ara els de Jordi Cortés han alternat triomfs lluny de la Noguera amb derrotes a casa. Ara venen de guanyar a Vilanova, i el repte de batre el filial del Nàstic és de pes.

Serà setmana de confirmacions per a Prat, Rubí i Olot. Els pratencs sumaven el primer triomf a casa dimecres i ara visiten un dels equips que pitjor ha arrencat, l'Amposta, amb la voluntat de sumar tres punts per apropar-se (o instal·lar-se) als quatre primers. Els del Montsià volen capgirar un inici molt negatiu sumant a casa.

El Rubí, després de dos triomfs a domicili -tots dos, per zero a dos- torna a Can Rosés amb la visita d'un altre nouvingut, el Vic. Els osonencs esperen sumar el primer punt fora de casa. Una victòria vallesana els aproparia moltíssim al play-off tota una sorpresa -molt simptomàtica, però- de l'inici del club a Tercera.

L'Olot no guanyava dimecres, però arrencava un punt de Cornellà. Ara torna al seu escenari preferit, el Municipal. Els homes de Nitus Santos rebran el cuer, el Vilanova. Els dos equips busquen fites contràries. Un vol allargr el ple de victòries a casa (fins ara, 4 de 4). I l'altre vol sumar el primer triomf de la temporada per sortir de l'última plaça de la taula.

En el repte de mantenir el ple a casa l'Olot no està sol. El Gavà també presenta un excel·lent balnç 4-0-0 a la Bòbila i espera mantenir-lo en una cita de nivell. El Manlleu buscarà recuperar els punts perduts a casa contra el Santboià a Gavà. Serà un duel d'11 mítics del futbol català, com em recordava a twitter Rai Roma. El dorsal 11 gavanenc, Santi Triguero, 146 gols a Tercera, contra l'11 osonenc, Dani Planagumà. Els qui són, probablement, els màxims golejadors en actiu de Tercera, cara a cara, si Planagumà no té molèsties físiques.

El Santboià voldrà mantenir el bon nivell mostrat amb el nou tècnic, si més no quant a resultats. 4 punts dels últims 6 en joc. Ara arriba al Joan Baptista Milà l'equip més golejat del grup, el Masnou, que no guanya des del mes d'agost.

A Nou Barris el Muntanyesa no passa pel seu millor moment. Se li suma el 5 a 0 encaixat als Canyars, un inici irregular, i la marxa de jugadors. A la baixa coneguda fa unes setmanes d'Edu San José s'hi sumaven ahir Péramos i Fran Rubio, per decisió del tècnic, i Albert Comas, per incompatibilitat laboral, segons explica al seu web BTV Esports (aquí). Ara reben el Cornellà, un equip que "suma en silenci": és desè, té el play-off a quatre punts però és el menys golejat de la categoria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada