dilluns, 19 de març del 2012

Idees de la 29a jornada

Intensa jornada la que hem viscut aquest cap de setmana. De desenvolupament intens, però també d'assimilació per als vint equips, sigui quina sigui la seva dinàmica. Avui toca valorar els resultats del cap de setmana, però demà ja torna a serla prèvia d'una altra cita.

Aquestes són les meves idees de la 29a jornada:

  • Res de pressió. El líder tenia una cita més difícil del que semblava, ja que l'Amposta arribava al Sagnier amb la urgència i l'obligació de buscar els tres punts. El Prat va matar el partit amb dues dianes a la primera part, i malgrat la intensitat dels de Jordi Fabregat, allarga l'excel·lent situació amb què es troba al capdavant: set punts de marge sobre els perseguidors, quan queden nou jornades. La conclusió s'apropa i els pratencs segueixen sent els principals favorits.

  • Tornen els triomfs a casa... amb l'artilleria. L'Espanyol B allarga la recuperació ara també guanyant a casa. El tromf contra l'Europa arribava amb el retorn a l'equip de Thievy Bifouma, habitual del primer equip, i que va tancar el triomf. Gairebé quatre mesos després els blanc-i-blaus guanyaven a casa i es queden sols com a principal perseguidor del líder.

  • Pas endavant. Els dos equips que tanquen les places de play-off escrivien un nou capítol del seu bon moment de forma. La Pobla Mafumet s'havia de sobreposar al gol inicial de Gabernet, però tancava la jornada amb el tercer triomf consecutiu i puja un esglaó fins a la tercera plaça. El Manlleu segueix marcant de tres en tres. L'equip osonenc manté un moment de forma pletòric que l'ha retornat a play-off (quart cop que hi és), guiat per un Dani Planagumà completament enratxat: ha marcat 7 gols als últims 5 partits.

  • S'allarga la mala ratxa. Preocupa la situació del Terrassa. Surt dels primers llocs per primer cop aquest curs, després d'un fluix partit a Santa Coloma. L'eficàcia de Carlos va conduir notablement el duel a la primera part, però a la segona els vallesans no van saber contenir l'empenta d'una Grama que va anar de menys a més. Si l'últimàtum a Miquel Olmo es manté com es va dir fa una setmana (es parlava de dos partits de marge), el duel contra el segon classificat, l'Espanyol B, de dimecres, serà a cara o creu per a l'entrenador, i una cita determinant per a les aspiracions de l'equip.

  • Van de debò. Plantar-se al Municipal de Vic i guanyar per un gol a cinc. Aquesta és l'última (o la penúltima) declaració d'intencions del Rubí. Els vallesans arriben al tram final pletòrics, amb diverses proves de foc (Prat, Pobla Mafumet, Cornellà...) que determinaran el seu sostre. Sigui com sigui, l'any dels d'Alberto Fernández no admet més que elogis.

  • Pel bon camí. Dos nous triomfs de Castelldefels i Santboià els deixen a la part mitjana alta de la taula, en una zona molt tranquil·la, gens allunyats dels principals favorits. Dues victòries convincents (contra el Vilafranca i al Masnou) mantenen una bona segona volta dels dos equips, que esperen certificar lapermanència ben aviat.

  • Retornen a la lluita. Vic i Vilanova es veuen de nou immersos a la disputa per evitar el descens. Les derrotes a casa dels dos conjunts els deixa un punt per sobre de la zona perillosa, que ara marca la Grama amb 32 punts.

  • 105 dies després. L'Olot recuperava el camí dels triomfs tres mesos i mig després, en un duel directíssim contra el Vilanova, enduent-se el goal average contra els del Garraf. Es dóna la circumstància que els de la Garrotxa només han guanyat dos partits a domicili: l'últim triomf fins ara (al Nou Sardenya) i el d'ahir, que trencava la mala ratxa. Estrena positiva del tècnic Àlex Terma. L'equip és ara dos punts per sobre del descens.

  • Can Peixauet, un fortí. La força de la Grama és un intangible. Evidentment, hi ha futbol, hi ha tàctica, hi ha gols. Però l'equip comptava ahir amb un extra, un plus de motivació, una empenta que va ajudar l'equip, en comunió amb el públic, a derrotar el Terrassa en un triomf vital per als colomencs. L'equip només ha perdut dos partits a casa.

  • Més complicat encara. Amposta i Masnou perdien i l'aferrissada lluita per esquivar la tercera plaça de descens els enfonsa encara més a la cua. Els maresmencs ja necessiten, mínim, cinc jornades per a la salvació quan en queden nou... Els 13 punts de distància per als masnovins, i els 9 per a l'Amposta apropen els dos conjunts a l'abisme.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada