divendres, 9 de març del 2012

Prèvia de la jornada (28a)

La tercera meta volant ja és aquí. Dissabte, a les sis de la tarda, a Balaguer s'inicia una jornada que quan finalitzi diumenge, a les set del vespre a Terrassa ens deixarà per davant les últimes deu cites de la temporada regular.

La setmana que ve tocarà analitzar com encaren els vint equips les deu últimes jornades de la temporada, però ara arriba una jornada carregada, novament d'al·licients.

Quatre dels cinc primers s'enfronten entre ells. L'equip més ascendent rep el sisè classificat, que tanca el grup d'aspirants. I a la part baixa es viuen duels directes.

El líder i els dos últims tenen plaça assegurada per a la tercera meta volant, però... com hi arribaran?

Així podria acabar la jornada:

Aquesta jornada podrien acabar líders...
  • Prat, té el liderat assegurat. Serà la novena jornada dels pratencs al capdavant, sisena de consecutiva.

Aquesta jornada podrien acabar en play-off...
  • Prat i Terrassa tenen plaça assegurada. 28a jornada consecutiva dels vallesans als quatre primers.
  • Espanyol B, Vilafranca, Pobla Mafumet i Manlleu es disputen dues places. L'Espanyol B se l'assegura sumant un punt a Gavà; els pendesencs, quarts, han de guanyar contra el Prat si no volen dependre dels resultats dels altres dos aspirants.
Aquesta jornada podrien sortir del descens...
  • Gramenet. Hi queia la setmana passada, i té la salvació, que marca el Vic, un punt per sobre. Els colomencs tenen pitjor diferència de gols que els vigatans (-9 contra -2) a l'espera que es resolgui el goal average (J36, 28-29 d'abril). A l'anada, 2 a 0 per la Grama.
Aquesta jornada podrien acabar en descens...
  • Olot, Vic i Gramenet. Per primer cop aquest curs l'Olot pot caure a les tres últimes places, després d'una ratxa de més de tres mesos sense guanyar. La Grama necessita guanyar i esperar l'ensopegada d'algun dels altres dos equips. En el cas del Vic, li caldria guanyar, mentre que l'Olot evitaria el descens amb un empat.
  • Amposta i Masnou, hi seran segur. Els ebrencs tenen la salvació sis punts per sobre, mentre que els maresmencs són a deu punts de la permanència.
Aquests són els horaris de la vint-i-vuitena jornada:

DISSABTE, 10 DE MARÇ
18h Balaguer-Vilanova
19h Amposta-Vic

DIUMENGE, 11 DE MARÇ
12h Santboià-Manlleu
12h Gavà-Espanyol B
12h Europa-Gramenet
12h Muntanyesa-Castelldefels
12h Vilafranca-Prat
12h Rubí-Masnou
16'30h Olot-Cornellà
17h Terrassa-Pobla Mafumet

El partit de la jornada es viurà diumenge a Vilafranca. El conjunt local, quart i que acumula un punt als últims tres partits rep el líder, el Prat, que espera allargar les seves excel·lents xifres a domicili. Els potablava, que acabaran, passi el que passi, la jornada líders, busquen la desena victòria a domicili en 15 partits disputats, mentre que el degà penedesenc necessita els tres punts per assegurar-se la continuïtat en places de play-off. Uri, sancionat, és baixa per als vilafranquins. El partit, que podreu veure diumenge a l'XS Esports de l'XTVL, significarà el duel número 100 de Puchi, tal com explica Lluís Montaner en aquesta completa prèvia del duel. Al programa El Prat Esports entrevistaven dilluns el capità de l'equip, Jaime Fuentes. A la conversa, Fuentes repassava el bon moment de l'equip a la lliga i les seves sensacions. Jaime Fuentes és el jugador amb més partits amb el Prat a Tercera. Ho podeu escoltar aquí:


Un altre enfrontament entre els cinc primers classificats es viurà a Terrassa. El segon classificat, l'equip que no ha sortit del play-off després de 27 jornades, rep la Pobla Mafumet, que arriba al duel després de la primera victòria de 2012, i que té el play-off només un punt per sobre. Després de la mala dinàmica a domicili (4 derrotes consecutives), els vallesans esperen sumar a l'Olímpic per allargar la situació en places de privilegi. La Pobla tindrà la baixa d'Aleix Coch, sancionat, mentre que amb el Terrassa no jugarà Miguel Ángel, sancionat amb dos partits.

L'Espanyol B no té assegurat seguir en play-off i després de perdre a casa contra el Santboià necessita sumar en una plaça molt difícil. El Gavà, segon equip que més punts suma a casa (30) rep els blanc-i-blaus sent, també, l'equip que menys partits ha perdut en aquesta segona volta i el 2012 (una derrota, a Vilanova). A la prèvia del duel, en aquest article del web de l'Espanyol, Longhi parla meravelles del sistema tàctic del Gavà i de la seva força a la Bòbila, però espera que el seu equip allargui el bon moment a domicili, on ha sumat 7 dels últims 9 punts disputats. Els blanc-i-blaus tindran la baixa de Bakary, per sanció, i d'aquells jugadors que convoqui Mauricio Pochettino per al primer equip, que juga exactament a la mateixa hora.

Un altre dels duels més interessants que ens presenta la jornada es viurà al Joan Baptista Milà. El Santboià, millor equip a Tercera aquest 2012, i que ha sumat 16 dels últims 18 punts busca allargar la ratxa i apuntar al play-off. al davant, però, un sisè classificat amb opcions de retornar entre els quatre primers. El Manlleu, a dos punts del quart, necessita millorar com a visitant. Els de Francesc Cargol -sancionat amb dos partits- acumulen quatre sortides sense guanyar, duels en els quals han sumat només 2 punts de 12. Criado, sancionat, serà baixa per als osonencs. Un triomf dels de Miguel López els faria arribar a les últimes deu jornades amb una empenta molt gran.

Es viurà un duel de contrastos a Olot. Els garrotxins, que ja acumulen deu partits, més de tres mesos, sense guanyar, reben un Cornellà amb opcions d'entrar al grup d'aspirants al tram decisiu. Els de Jordi Roger són a cinc punts del quart, però tindran al davant un Olot només dos punts per sobre del descens. Nitus Santos ja explicava dimecres (ho recollia a l'article d'ahir) que si l'equip no venç i convenç a casa es reunirà amb el president de l'entitat per analitzar la incerta situació. Albert Serra (Olot) serà baixa per sanció.

Els protagonistes de la golejada de la temporada (fins ara) es troben en circumstàncies diferents. A la jornada 9, el Castelldefels 5-0 Muntanyesa es convertia en el màxim registre del curs (l'únic 5 a 0 o 0 a 5 d'aquest curs). Ara els mariners arriben a Nou Barris per enfrontar-se a un conjunt molt recuperat d'aquell que queia el 12 d'octubre. Els barcelonins tenen només 3 punts menys que els d'Escudero, que tindrà la baixa per sanció de Javi Sánchez.

Busca mantenir l'empenta que l'està acompanyant cap a la permanència el Vilanova. Els d'Angel Alcolea visiten l'imprevisible Balaguer, un equip que aquesta setmana anunciava problemes econòmics, però que vol seguir mantenint-se  la zona còmoda de la taula. Pels de la Noguera no jugarà Gerard Domingo, sancionat. Serà baixa, pel mateix motiu, el vilanoví Patri. Els companys de Garraf Esports preguntaven en una enquesta al seu web quin està sent el jugador més determinant per al conjunt del Garraf. Els resultats els expliquen en aquesta entrada al blog.

El Rubí de Can Rosés espera fer un pas més cap a la permanència rebent el cuer, el Masnou. Els vallesans, que són el quart millor local de la categoria, repeteixen a casa contra un conjunt maresmenc que busca apropar-se a la permanència, ara mateix deu punts per sobre. El tècnic dels vallesans, Alberto Fernández, explicava en aquesta entrevista a Jordi Mestres, de lajornada.cat, la fam del conjunt vallesà per seguir sumant i sorprenent tot el grup cinquè.

A la part baixa, dos duels propers. Un d'ells, molt directe. L'Amposta té una oportunitat d'or de reenganxar-se al camí de la salvació. Els ebrencs, a sis punts dela permanència, reben el Vic, equip que precisament marca la salvació. Un triomf dels de Jordi Fabregat els ajudaria a retallar entre 1 i 3 punts la distància amb la permanència. L'Amposta vol retrobar-se amb el seu bon moment a casa (victòries contra Espanyol B, Terrassa, Vilafranca i Santboià), mentre que el Vic espera mantenir la bona línia mostrada en el triomf contra el Vilafranca.

Estarà pendent d'aquest duel la Grama. Els colomencs, que queien al descens fa sis dies, s'enfronten a un nouvingut a la part baixa, l'Europa. Els de Dólera esperen retorbar-se amb les victòries al Nou Sardenya per no patir un contratemps majúscul. A hores d'ara els graciencs són a 4 punts del descens, marcat per la Grama. El duel, per tant, té connotaciosn directes, i posarà a prova, també, l'estat d'ànim dels dos conjunts. Roberto Morales, a la Grama, i Cano i Ivan Álvarez, al bloc escapulat, són baixa per sanció.

A gaudir de la jornada! A partir de dilluns, l'Anàlisi de la tercera meta volant, com sempre dividit en entregues!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada