dilluns, 5 de març del 2012

Idees de la 27a jornada

Només el líder guanya d'entre els cinc primers, un dels candidats es reenganxa a la lluita, la part mitjana bull amb equips que reclamen pas al grup d'aspirants i a la part baixa les lluites per no ser el tercer home es mesclen amb equips decaiguts i d'altres que cada cop tenen més complicada la salvació.

Aquestes són les meves idees de la 27a jornada:

  • Matamala. El vuitè gol de Roger Matamala a la lliga era decisiu per a l'AE Prat per mantenir el liderat... i ampliar a quatre punts la distància amb el segon. El Prat s'assegura així una jornada més al capdavant, passi el que passi en l'intens duel de diumenge que ve a Vilafranca.

  • Lluny de l'Olímpic... Al Terrassa li està costant treure els partits a domicili endavant. Hi acumula quatre derrotes consecutives (Amposta, Vic, Castelldefels i Vilanova) i li ha costat allunyar-se del líder (4 punts per sobre) i veure com els perseguidors s'apropen (l'Espanyol B és a 3 punts).

  • A Sant Adrià... L'Espanyol B es mostra encallat a casa. No hi guanya des del 19 de novembre (3-0 al Vilafranca). Des de llavors, quatre empats (Prat, Rubí, Vilanova i Grama) i dues derrotes (Castelldefels i Santboià) van treure l'equip del play-off, primer, i l'allunyen del liderat, ara que l'equip ha tornat entre els quatre primers gràcies als triomfs a domicili. Diumenge que ve visiten la Bòbila.

  • Crema. La quarta plaça sembla, per ara, la més incerta. El Vilafranca se la garantia després que el Manlleu no guanyés al Masnou. La Pobla Mafumet torna a situar-se a la lluita, i tres equips més poden estar més a prop del que semblava fa unes setmanes...

  • S'estrenen. El primer triomf de la Pobla Mafumet de 2012 es converteix en balsàmic... alhora que enfonsa un Europa a la deriva: quatre partits sense marcar, cinc sense guanyar. Els tarragonins tornen a entrar en la lluita per les fases d'ascens: són a dos punts del quart.

  • Golejada balsàmica. El 4 a 0 del Cornellà contra un deprimit Balaguer serveix per situar els del Baix Llobregat a 5 punts del quart, com ja estava a la jorada 23. Els de Jordi Roger s'apropen a la lluita per les places preferents. El calendari encara l'ha de fer passar per Vilafranca i el Prat de Llobregat.

  • Agafen velocitat. Sis partits sense perdre, amb cinc victòries, encadena un Santboià que en aquestes sis setmanes ha passat de ser 15è, a 3 punts del descens i a 14 del quart a ser 9è, a 8 punts del descens i a 7 del quart. La força dels de Miguel López (amb triomfs a Sant Adrià i Cornellà) no els descarta pel play-off tot i que necessiten mantenir un alt nombre de punts sumats en les onze jornades que falten.

  • Consolidats cap a la salvació. El Vilanova sumava el quart triomf consecutiu a casa, i s'allunya convincentment del descens. Des de l'arribada de Santi Triguero i els dos excompanys del Gavà, l'equip ha sumat 17 punts dels 27 possibles. Són més dels que ja tenia. Triguero suma quatre gols amb els vilanovins, i ahir Roberto Camacho, amb el doblet, se situava com el màxim golejador de l'equip amb set dianes.

  • La lluita Vic-Grama té un altre convidat? Els dos equips que semblava que podien disputar-se la tercera plaça de descens tenen ara un altre conjunt a prop. L'Olot suma més de tres mesos sense guanyar i és a dos punts del conjunt colomenc, que marca la zona de descens. El Vic té un punt més que la Grama, i del goal average entre els dos (2-0 per als colomencs a l'anada) dependrà bona part de les seves opcions. El mal moment de l'Olot i de l'Europa (ara a 4 punts del descens) ha de ser controlat si no volen entrar en una crua lluita.

  • Refredats. Després dels 13 punts de 15 a casa i d'apropar-se al descens, dues derrotes consecutives, l'última de ben dolorosa (4 a 0 a Rubí) deixen l'Amposta, de nou, a sis punts de la salvació. El Masnou, amb deu punts de distància, veu com l'objectiu es converteix en miracle, però per als ebrencs caldrà lluitar també molt aferrissadament contra les complicades xfres que mostra la taula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada