dilluns, 26 de març del 2012

Idees de la 31a jornada

Queden set jornades i les tesis són, més o menys, les mateixes: un líder convincent que camina amb pas ferm; uns perseguidors que es troben immersos en una aferrissada lluita pel play-off; i una part baixa amb molts afectats per eludir, sobretot, la tercera plaça de descens. Enmig, rodes de premsa per emmarcar, golejades i dos equips que veuen com el descens s'apropa.

Aquestes són les meves idees de la 31a jornada:
  • Un líder de cap a peus. El Prat igualarà la setmana que ve l'Espanyol B com l'equip amb més setmanes al liderat (13) i, passi el que passi, el superarà d'aquí quinze dies. Els potablava són líders amb un equip sòlid, que destaca des de la porteria pròpia fins a la contrària. El capità Toni Texeira acumula ja 454 minuts sense encaixar gol, i al davant, Roger Matamala segueix en plena forma: ha marcat 8 gols als últims 6 partits. A 10 punts del segon i 14 del cinquè, els d'Agustín Vacas segueixen directes cap al campionat.

  • Golejada. L'Espanyol B aconseguia a Sant Adrià la golejada del curs, superant el cinc a zero del Castelldefels al Muntanyesa, fins ara, el màxim registre quant a diferència de gols. Els de Raúl Longhi es refeien així de la derrota de dimecres a Terrassa, i mantenen la segona plaça, ara en solitari. Els perseguidors, però, són a prop. Els blanc-i-blaus s'asseguren una setmana més de play-off.

  • Tres per dos. Pobla Mafumet, Terrassa i Manlleu es mouen en marges molt mínims, que donen dues places de privilegi als que estiguin més inspirats. Ahir els vallesans empataven a Manlleu, i li guanyaven així el goal average al conjunt osonenc. Setmana 30 del Terrassa en play-off, superant el millor registre del curs passat (Llagostera i Muntanyesa, amb 29). La Pobla té el goal average guanyat amb el Terrassa i el Manlleu, amb la Pobla. No val a badar.

  • De 600, Ford i Mercedes. La roda de premsa d'Agustín Pujibert, 'Puchi', a l'Alumnes Obrers va ser sublim. El tècnic va reivindicar la feina dels seus homes, als quals, diu, mai se'ls podrà retreure que no es buidin sobre la gespa durant els 90 minuts. L'entrenador del Vilafranca va dividir les forces dels 20 equips de Tercera amb una curiosa metàfora automobilística: hi ha 600, Ford i Mercedes. Segons Puchi, el seu equip és un 600 que està rendint ja com un Ford, i hi ha Mercedes que estan competint al ritme de 600. Tot, sota el llenguatge directe i planer de l'entrenador barceloní, que va lloar els seus jugadors.

  • No hi renuncien. L'altra golejada del cap de setmana es vivia a la Via Fèrria. El 6 a 1 del Cornellà a l'Amposta deixa els del Baix Llobregat a cinc punts del quart, i al seu davanter Enric Gallego en plena lluita pel títol de màxim realitzador amb Carlos Martínez i Dani Planagumà. El Rubí, de la seva banda, s'hagués pogut endur millor premi dels Canyars, però el punt sumat, si bé el deixa a sis del quart, no el descarta encara de la lluita a la part alta.

  • Pel bon camí. Manté un excel·lent bagatge en aquesta segona meitat de curs el Santboià. Parlar de possibilitat de play-off és més que temerari, però el cert és que els de Miguel López són més aprop del quart (a 8 punts) que del descens (a 10-12 punts). Victòria contra l'Europa, mantenint bon nivell a casa, i refent-se de l'últim precedent (0-3 contra el Manlleu).
La concentració d'equips a la part baixa ocupa les últimes quatre idees:
  • Perill barceloní. Tant Europa com Muntanyesa patien derrotes a domicili i, amb 37 punts, el marge amb el descens (3-5 punts, depenent del Balaguer-Grama suspès) convida a la màxima concentració si la temporada no vol acabar amb ensurt. Els dos equips, que han basat bona part dels seus punts aquest curs a casa, necessiten sumar en les 7 jornades que queden, implicats de ple en una lluita a molts bàndols per la permanència.

  • Golejats. Balaguer i, en menor mesura, Vic, sortien clarament derrotats a domicili, i el descens és ben a prop de nou. Amb trajectòries acordiòniques, els dos equips veuen com la salvació passa per sumar el màxim de punts possibles als set partits que queden. El Vic és a 2-4 punts de la zona perillosa, i el Balaguer, a 3-8 punts (marge ample perquè depèn del partit suspès que l'ha d'enfrontar amb la Grama).

  • Afectats de ple. El triomf de l'Olot a Can Peixauet certifica una recuperació total dels garrotxins: 3 victòries en 3 partits, 9 de 9, havent encaixat un sol gol als últims tres partits, i de penal. Els de la Garrotxa són a 6-8 punts del descens. Els equips que marquen aquesta forquilla són els principals implicats en la lluita per la salvació. La Grama segueix en descens a l'espera del duel endarrerit a Balaguer, i el Vilanova, després de perdre a casa i acumular quatre partits sense guanyar és només dos punts per sobre. Els d'Alcolea caurien en descens si la Grama guanyés el partit de la Noguera. L'avantatge per als vilanovins és que tenen guanyat el goal average amb els colomencs.

  • Al límit. L'estrepitosa derrota de l'Amposta a Cornellà i el fet que el Masnou, cuer, només pogués sumar un punt contra el Gavà deixa els dos equips, penúltim i últim, amb escasses opcions de salvació. Els maresmencs són a 13-14 punts de la salvació quan se n'han de disputar només 21, i els ebrencs, a més del cop moral pel sextet encaixat a la Via Fèrria, són a 7-8 de la permanència. Objectius molt complicats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada