dimecres, 21 de març del 2012

Resultats jornada 30

Quan la pressió pot fer efecte, el Prat demostra que és el màxim candidat al campionat amb triomfs d'autoritat. El líder s'imposava a Rubí (0-1) amb gol del killer Roger Matamala, autor de 6 gols als últims 5 partits. Els vallesans van posar a prova el sistema defensiu potablava, que va funcionar a ple rendiment, destacant, segons els cronistes, l'actuació de Toni Texeira. El meta acumula unes dades excel·lents: 19 gols encaixats en 30 partits (0'63 gols per partit) ben a prop de Sergio López, porter de la Pobla amb el registre més baix (0'62). Onzena setmana (vuitena de consecutiva) del Prat al liderat. Els d'Agustín Vacas s'han assegurat superar l'Espanyol B com a equip més setmanes líder. En van fer 13, i el Prat ja se n'ha assegurat, mínim, 14. [Partit seguit via El Prat Esports i Jordi Mestres, que ha escrit aquesta crònica per lajornada.cat].

Un filial blanc-i-blau que veu com el líder s'escapa, amb 10 punts de marge. Derrota de l'Espanyol B contra un rival directe, el Terrassa, que torna a igualar amb els de Longhi, i se situa tercer (1-0). Un gol de Carlos Martínez, el 17è del curs, servia per tombar els blanc-i-blaus i per tornar a entrar a play-off. Els vallesans se situen tercers, ja que malgrat empatar a punts, l'Espanyol B s'endú el goal average. Una victòria que hauria de calmar la situació de Miquel Olmo, ja que deixa els egarencs immersos de nou en la lluita per la segona plaça. [Partit seguit via 95 punt 2 esports].

La quarta plaça es resol, també, per goal average. La Pobla Mafumet perdia al camp del recuperat Olot (2-1). Segona victòria en dos partits d'Alex Terma a la banqueta, que ajuden els de la Garrotxa a allunyar els perills (5 punts de marge, tot i que amb un partit més, sobre el descens) i que deixen el filial tarragoní empatat a punts amb el Manlleu. [Partit seguit via UE Olot i CF Pobla Mafumet].

Un punt manté al Manlleu en les places preferents. Empat dels osonencs al Nou Sardenya, contra un Europa que va buscar el gol del triomf a la represa (2-2). Vaig poder assistir al partit. Un duel obert de principi a final, amb els graciencs avançant-se gràcies a Parres, però veient com un polèmic penal permetia a Baruc igualar. A la represa, Dani Planagumà marcava un golàs, el 17è del curs, però a la sortida d'un córner, Alex Cano igualava de nou. Al tram final les ocasions van decantar-se pel cantó escapulat, però el Manlleu es va apropar a la meta de Rafa Leva a la contra. El porter va ser un dels jugadors més encertats. El punt manté el Manlleu quart (té guanyat el goal average contra la Pobla Mafumet) i situa els graciencs cinc punts per sobre del descens (tot i que la Grama, que marca la zona perillosa, té un partit menys).

El partit entre candidats que volien seguir a la lluita va ser, segons explica Lluís Montaner en aquesta entrada al blog de La Prèvia, un partidàs. El Vilafranca va arribar al tram final dominant per dos gols, però el Cornellà aconseguia igualar al final (3-3). És la 14a igualada dels del Baix Llobregat aquest curs. L'empat no allunya del tot els equips de l'objectiu del play-off. El degà penedesenc se situa a 4 punts, i el Cornellà, a 5. [Partit seguit via Lluís Montaner i UE Cornellà].

El Santboià acabava empatant a la Bòbila en un partit que passava per tres fases. Els de Miguel López s'avançaven, el Gavà donava la volta al marcador, i al final, Del Moral anotava l'empat definitiu (2-2). Un punt que manté una bona segona volta del Santboià i una correcta segona volta dels gavanencs. Els dos equips se situen a la zona mitjana de la taula. [Partit seguit via Havok, que n'ha fet aquesta crònica al blog, i FC Santboià].

La part baixa ha embogit com, en part, és d'esperar al tram final del campionat.

Golejada d'escàndol a Vic. Els osonencs aconseguien quelcom que cap equip havia fet encara aquest curs: marcar 6 gols. Golejada contra el Masnou en un partit que els vigatans dominaven per 2-0 al minut 10, però que els maresmencs aconseguien igualar. Al tram final, els de Pere Vila marcaven quatre gols que milloren els registres golejadors de l'equip (ahir marcaven el 19% dels gols que havien sumat fins llavors). El partit iguala els registres de duels amb més gols del curs, 8 dianes. Fins ara era un registre exclusiu per a l'Olímpic de Terrassa (els 5-3 contra Manlleu i Amposta). El Masnou se situa a 14 punts de la salvació. [Partit seguit via Marc Verdaguer, Jordi de Planell i lamallaesports].

El partit a Balaguer, contra la Gramenet, se suspenia per la pluja i les condicions de llum al Municipal de la Noguera. Ho explicava en aquest tuit el periodista Àlvar Llobet. La suspensió, a més de deixar coixa la jornada, fa que el descens se situiï als 32 punts que té la Grama, però amb un partit menys, i amb opcions de sortir-ne si guanyessin aquest duel.

De fet, la Grama esperava un triomf per superar el Vilanova a la taula. Els del Garraf sumaven un punt gairebé miraculós al primer partit de la jornada, un dels més moguts, i dels que més cronistes vaig trobar. El Muntanyesa dominava a la primera part, amb dos gols de marge, però el Vilanova igualava en una represa caòtica, que permetia després als de Nou Barris fer el 3 a 2, veure com Marc Ramírez aturava un penal i rebre la igualada final al minut 94 (3-3). Al final, amb molta polèmica, els dos equips sumen un punt, que els deixa al grup d'equips que encara o s'han salvat del descens, però amb els de Miki Carrillo en millor situació. [Partit seguit via Laura Muriel, Marcos Arizmendi, i els jugadors Xavi Valls i Santi Triguero].

L'Amposta es manté a la lluita per la permanència després de derrotar el Castelldefels, en un partit en què sobresortia Óscar García, amb un doblet (3-1). El triomf, decidit a l'últim moment amb el tercer gol ebrenc, deixa els de Jordi Fabregat a 7 punts de la salvació, i trenca la ratxa sense perdre dels mariners, que malgrat la derrota segueixen desens, amb marge sobre el descens i distància de 8 punts fins al quart. [Partit seguit via Pau Folqué i UE Castelldefels].

Aquests són els resultats de la trentena jornada:

DIMECRES, 21 DE MARÇ
Muntanyesa 3-3 Vilanova (Villegas, Gerard Creus i Padilla / Barriendos -pp-, Roberto Camacho i Cristian Fernández)
Rubí 0-1 Prat (Roger Matamala)
Gavà 2-2 Santboià (Vivó i Bioko / Jordi Martínez -p- i Cristian del Moral)
Olot 2-1 Pobla Mafumet (Àlex Granell i Albert Serra / Ñoño Vélez)
Vic 6-2 Masnou (Poves -2-, Albert Soler -2-, Guillem Prieto i Aleix Trulls / Diego i Manel)
Amposta 3-1 Castelldefels (Óscar -2- i Domínguez / Sascha Andreu)
Terrassa 1-0 Espanyol B (Carlos Martínez)
Europa 2-2 Manlleu (Parres i Alex Cano / Baruc Nsué -p- i Dani Planagumà)
Vilafranca 3-3 Cornellà (Moha, Valerio i Puchi -p- / Lucas, Boris i Raúl Capó)
(SUSPÈS) Balaguer-Gramenet

CLASSIFICACIÓ
Aixi queda la classificació despres de la trentena jornada, sense la disputa del Balaguer-Gramenet:

Font: tercera.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada