divendres, 2 de març del 2012

Prèvia de la jornada (27a)

Queden 12 jornades, 36 punts. Som a una setmana de la tercera meta volant (jornada 28, quan quedaran 10 partits per al final) i es perfilen candidats i lluites que prometen ser tan llargues com trepidants.

La part alta jugarà contra equips que busquen la permanència, amb més o menys marge, mentre que les posicions més compromeses tenen duels contra sorpreses agradables del campionat, o contra altres equips que busquen consolidar una de les places de privilegi.

Així podria acabar la jornada:

Aquesta jornada podrien acabar líders...
  • Prat, si guanya o, si no ho fa, si suma igual o més que el Terrassa.
  • Terrassa, si guanya i el Prat no ho fa o si empata i el Prat perd contra el Muntanyesa.

Aquesta jornada podrien acabar en play-off...
  • Prat, Terrassa i Espanyol B tenen plaça assegurada. 27a jornada consecutiva dels vallesans als quatre primers.
  • Vilafranca i Manlleu. Els pendesencs, quarts, en tenen prou puntuant a Vic per mantenir la quara plaça; els osonencs seran quarts si guanyen i el Vilafranca perd a Vic.
Aquesta jornada podrien sortir del descens...
  • Vic. Recent caigut la setmana passada, els osonencs tenen la Grama, equip que marca la salvació, a un punt, i el Vilanova a tres. Cap dels goal average amb els vigatans està resolt, i els de Pere Vila tenen, per ara, millor diferència de gols (Vic -4, Vilanova -7, Grama -9).
Aquesta jornada podrien acabar en descens...
  • Vilanova, Gramenet i Vic, com dèiem al paràgraf anterior, opten a acabar el cap de setmana a la divuitena plaça. El Vilanova ho té millor per no ser-hi. Simplement sumant se'n salvaria. La Grama necessita fer quelcom millor del que faci el Vic, i els vigatans necessiten, doncs, millorar el resultat dels colomencs per sortir-ne.
  • Amposta i Masnou, hi seran segur. Els ebrencs tenen la salvació quatre punts per sobre, mentre que els maresmencs són a nou punts de la permanència.
 Aquests són els horaris de la vint-i-setena jornada:

DISSABTE, 3 DE MARÇ
16h Vic-Vilafranca

DIUMENGE, 4 DE MARÇ
11'45h Gramenet-Gavà
12h Masnou-Manlleu
12h Espanyol B-Santboià
12h Pobla Mafumet-Europa
12h Cornellà-Balaguer
12h Castelldefels-Olot
12h Prat-Muntanyesa
12h Rubí-Amposta 
18h Vilanova-Terrassa

El partit de la jornada podria situar-se, perfectament a terres tarragonines. Seria un duel de reivindicació. La Pobla Mafumet necessita sumar la primera victòria de 2012 (acumula 8 cites sense guanyar) per mantenir-se en la lluita dels sis primers per acabar entrant a play-off, i al davant tindrà un Europa que, després de perdre contra el Vilanova, ha de reaccionar si no vol que l'any pugui acabar complicant-se més del compte.

El liderat es decidirà diumenge al matí al Sagnier... o a la tarda a Vilanova.

El Prat rep el millor equip de la segona volta, el Muntanyesa. Els de Nou Barris, amb una bona trajectòria a casa, busquen a domicili trencar un liderat que busca la cinquena setmana consecutiva al liderat. Jose Villegas, dels visitants, i Víctor Duran, del Prat, seran baixa per sanció. Els potablava arriben al duel després de la contundent victòria a Olot, amb triplet de gols de Roger Matamala. El davanter en parlava dilluns a El Prat Esports, d'El Prat Ràdio, ho podeu escoltar aquí:


Tancarà la jornada a Vilanova el Terrassa. Desplaçament complicat per al segon classificat. Visita un equip que ha aconseguit sortir del descens després d'un meritori triomf al Nou Sardenya, i que ha guanyat quatre dels últims sis partits. Els vallesans, que contra el Cornellà trencaven una ratxa de tres partits sense guanyar, esperen sumar tres punts, conscients que a l'Alumnes Obrers tots dos equips busquen mantenir la bona situació (dins de les circumstàncies) que ocupen a la taula. A més, si el Prat no ha guanyat al matí, pot servir d'incentiu per als d'Olmo el possible assalt al liderat. El tècnic parla del partit responent les preguntes de Joan Gutiérrez, del Canal Terrassa Vallès:


L'Espanyol B no sembla tenir-ho fàcil per allargar la bona dinàmica (dues victòries seguides). Rep el millor equip de 2012, el Santboià, que espera, també, donar continuïtat a les quatre victòries consecutives. De fet, el president del club del Baix Llobregat, Ramon Andreu, explicava a El 9 Esportiu (ho recollia dijous en un article Jaume Rollán) que l'equip no descarta un hipotètic assalt al play-off. Evidentment, tot pas a pas. Pau Senent és la principal baixa per a Raúl Lognhi, a més d'aquells jugadors que siguin convocats amb el primer equip.

La jornada s'obrirà a Vic. Els osonencs necessiten sumar per sortir del descens. Reben un Vilafranca uqe es manté en zona de play-off, però que també necessita no perdre si no vol veure perillar la plaça en favor del Manlleu. El Vic vol mantenir la bona línia a casa (només tres derrotes, segon equip que menys gols encaixa a camp propi) contra un equip que, després de tres partits bojos (4-3 a favor, 4-2 en contra i empat a 3) vol assegurar el lloc de privilegi. El Municipal de Vic és, juntament amb el Sagnier del Prat, el camp on menys gols s'han vist enguany, 20. El partit serà emès diumenge al programa 'XS Esports' de l'XTVL, que s'emet en aquestes televisions locals. He fet una prèvia per a l'Esports en xarxa, aprofitant també les dades que dóna sempre el company Lluís Montaner, del Blog de La Prèvia FCV, aquí la teniu:

Buscarà la quarta plaça a camp del cuer el Manlleu. Els osonencs esperen refer-se de la derrota a camp de l'Espanyol B i tornar al play-off tres setmanes després. Al davant, un Masnou que després de la victòria a Amposta s'ha apropat dos punts a la salvació (ara 9 punts per sobre) i vol mantenir-se amb opcions de reflotar. Els de Francesc Cargol acumulen 3 sortides sense guanyar. No vencen a domicili des del 18 de desembre (J18, a Rubí).

A la Via Férria el Cornellà, després de la derrota a Terrassa, buscarà tres punts que no el descartin definitivament de la lluita per acabar entre els equips capdavanters. Al capdavant, el sempre imprevisible Balaguer, capaç de vèncer a camp del líder en l'última sortida. Els de la Noguera han sumat 7 punts dels últims 9 possibles. El Cornellà, en canvi, ha refredat un bon inici d'any, i suma cinc jornades sense guanyar, havent conquerit només 3 punts dels últims 15. Els del Baix Llobregat tenen moltes baixes. Estan sancionats dues de les principals referències atacants, Miguel i Enric, a més de Valentín i Raúl Capó.

Diumenge farà, exactament, tres mesos que l'Olot no guanya. Els de Nitus Santos jugaran als Canyars contra el Castelldefels, situat tres punts per sobre a la classificació. Amb les baixes per sanció d'Amantini (Castelldefels) i Marc Francolí (Olot), els visitants jugaran amb la pressió de tenir el descens quatre punts per sota, immersos en la dinàmica negativa. Els mariners enllcen quatre partits sense perdre.

La part baixa s'enfrontarà amb dues sorpreses agradables del curs. La Grama necessita sumar per evitar que el Vic el pugui superar a la taula. Els colomencs rebran el Gavà sabent el resultat dels osonencs però, amb el descens a un punt, la màxima dels de Toni Romero és sumar i més a casa, contra un conjunt gavanenc en plena dinàmica positiva i que s'apropa a passes agegantades a la permanència matemàtica, amb moltes jornades de marge.

L'Amposta, després de caure a casa cinc partits després, visita Can Rosés. Els de Jordi Fabregat buscaran retallar els 4 punts que els separen de la salvació en una plaça molt complicada. El Rubí només ha cedit tres derrotes a casa (Manlleu, Vic i Vilafranca). De fet, és on ha sumat la gran majoria dels punts aconseguits fins ara, que el situen vuitè a la taula.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada