dijous, 22 de març del 2012

Idees de la 30a jornada

Queden vuit jornades (i un partit) per acabar, i la situació segueix igual de trepidant a la part alta i a la part baixa. Igual? No. El líder encara ho és més i camina fermament cap a la consecució del campionat, i el cuer veu com les equacions per assolir la salvació passen pels múltiples de tres. Amb tot, vuit equips persegueixen el play-off i vuit més busquen evitar la tercera plaça de descens, si bé el penúltim encara no ha dit l'última paraula, o exhalat l'últim alé.

Aquestes són les meves idees de la 30a jornada.

  • Escenaris on es guanya una lliga. La victòria a Rubí, com la de Vilafranca fa dues setmanes, és d'aquelles que marquen com de convincent és un líder, i més quan al campionat li queden només vuit cites. La inspiració de Roger Matamala, en plena forma al tram decisiu, va donar 3 punts vitals per al líder, que ja té 10 punts més que els perseguidors. El campionat no està decidit, però és molt més a prop.

  • Recuperació a temps. La victòria del Terrassa contra un rival directíssim val per calmar l'ambient dels egarencs i, sobretot, per aprofitar les desfetes dels rivals i tornar en zona de play-off després d'una sola jornada apartat. Un gol del màxim realitzador del campionat, Carlos, va servir als de Miquel Olmo per recuperar la tercera plaça, empatats amb el rival d'ahir, un Espanyol B que és segon gràcies al 4 a 0 de l'anada.

  • Es mantenen. L'empat del Manlleu al Nou Sardenya manté els osonencs a la quarta plaça gràcies, també, al goal average guanyat contra la Pobla Mafumet. Els de Francesc Cargol van veure com l'Europa disposava opcions per guanyar el partit, però el punt sumat a Gràcia els manté a la zona privilegiada, mantenint també un Dani Planagumà enratxat: 8 gols als últims 6 partits.

  • 6 de 6. L'arribada d'Alex Terma a la banqueta de l'Olot ha suposat la reactivació de l'equip, amb dos triomfs meritoris, a Vilanova, i ahir al Municipal contra la Pobla Mafumet. Els de la Garrotxa no guanyaven a casa des del novembre, i ahir derrotaven el tercer classificat. Àlex Granell, amb gols als dos partits, ha estat peça fonamental per a què els garrotxins s'allunyin del descens.

  • Elogis. Malgrat no guanyar ahir, una reflexió és invariable d'aquí a final de curs: l'any que han completat Vilafranca i Rubí és excel·lent. Si després obtenen premis majors, seran comentats i també valorats, però després de la derrota dels vallesans contra el Prat i del trepidant empat penedesenc contra el Cornellà cal elogiar la trajectòria de dos equips que no entraven a les travesses del mes d'agost però que han donat (i estan donant) molta guerra als altres 19 equips de la categoria.

  • Segueix l'octet. La llista de candidats al play-off segueix sent de vuit. El fet que Espanyol B, Pobla i Manlleu no guanyessin manté Vilafranca, Rubí i Cornellà a la llista de candidats, situats a 4 (els dos primers) i a 5 punts (el Cornellà) de la quarta plaça. Pel Cornellà el problema segueixen sent els punts perduts de dos en dos: l'equip ha sumat ja 14 empats (10 d'ells, 1-1, el resultat més repetit durant tota la temporada a Tercera).

  • Infranquejable. Està sent complicat batre el Santboià aquest 2012. De fet, ho han aconseguit tres equips (Vic, Prat i Manlleu), però els de Miguel López només han perdut un partit dels últims nou. Ahir, empat a Gavà després de veure com li capgiraven el gol inicial. L'equip s'ha acomodat a la part mitjana de la taula, a punt d'assolir la permanència matemàtica.

  • Amb vuit és suficient. A Vic s'igualaven el màxim de gols vistos en un partit a Tercera. El 6 a 2 final dóna força i moral als vigatans, que es trobaven a només un punt del descens. Després de no destacar per les xifres golejadores, els de Pere Vila es converteixen en l'únic equip que ha marcat sis gols aquesta temporada.

  • Empats amb diverses lectures. L'Europa segueix sense respirar tranquil després d'un empat estrany. El Manlleu va marcar després d'un penal polèmic, i amb un golàs de Planagumà, però els graciencs, per empenta i ocasions, van merèixer quelcom més. Els escapulats no s'acaben d'allunyar del descens. A Nou Barris també es vivia un empat amb polèmica. Els jugadors locals es queixaven de l'arbitratge d'un partit que manté el Muntanyesa amb un mínim coixí sobre el descens i que deixa el Vilanova al caire de l'abisme.

  • Esperança i matemàtiques. La victòria de l'Amposta deixa els ebrencs a set punts de la salvació ara per ara. Complicat, però amb opcions. També té opcions matemàtiques de salvació el Masnou, però cada cop són més remotes: els maresmencs són a 14 punts del quart per la cua quan s'han de disputar només 24 punts.


*SOBRE EL DESCENS: Amb la suspensió del Balaguer-Gramenet he comptat, en tots els escrits, amb el descens com a 32 punts, els que té la Grama, si bé el llindar del descens, depenent dels resultats, és entre 32 i 34 punts (si la Grama guanya el Vilanova marcaria el descens)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada