dissabte, 24 de març del 2012

Prèvia de la jornada (31a)

El duel entre el tercer i el quart pot ser, a priori, el més enlluernador d'una jornada que presenta molts més aspectes a seguir. Queden només vuit cites, i tant la part alta com el descens tenen molts candidats amb opcions a jugar. Derbis supracomarcals, duels fratricides o porters en grans moments de forma són alguns dels protagonistes dels 10 partits d'aquest diumenge. Toca gaudir-los!

Així podria acabar la 31a jornada:

Aquesta jornada podrien acabar líders...
  • Prat, té el liderat assegurat. Serà la dotzena jornada dels pratencs al capdavant, novena de consecutiva.

Aquesta jornada podrien acabar en play-off...
  • Prat, té plaça assegurada. Els pratencs mantindran el liderat i la plaça de play-off, ja que compten amb 10 punts de marge sobre el segon i 12 sobre el cinquè classificat.
  • Espanyol B, Terrassa, Manlleu i Pobla Mafumet. Els quatre es disputen tres places de play-off, ja que es troben separats per només 2 punts. A més, dos d'ells (Manlleu i Terrassa) juguen entre ells.
Aquesta jornada podrien sortir del descens...
  • Gramenet. Els colomencs, amb un partit menys, sortirien del descens si guanyen l'Olot, en un duel gairebé directe, i el Vilanova perd a casa contra el Vilafranca. Tot i això, el partit suspès de dimecres a Balaguer fa que la línia de descens (ara als 32 punts) sigui difusa depenent de què passi al duel endarrerit.
Aquesta jornada podrien acabar en descens...
  • Vilanova i Gramenet. Són els dos candidats a la tercera plaça de descens, amb els colomencs amb un partit menys. Si el Vilanova puntua, no caurà en descens aquesta jornada, tenint sempre en compte el Balaguer-Gramenet endarrerit.
  • Amposta i Masnou, hi seran segur. Els ebrencs tenen la salvació set punts per sobre, mentre que els maresmencs són a catorze punts de la permanència.

Aquests són els horaris de la trenta-unena jornada:

DIUMENGE, 25 DE MARÇ
11'45h Gramenet-Olot
12h Masnou-Gavà
12h Santboià-Europa
12h Espanyol B-Balaguer
12h Pobla Mafumet-Muntanyesa
12h Cornellà-Amposta
12h Castelldefels-Rubí
12h Prat-Vic
16'30h Manlleu-Terrassa
17h Vilanova-Vilafranca

El partit de la jornada es viurà, mirant la classificació, a Osona.

Un Manlleu en línia positiva (8 punts dels últims 12), situat a la quarta plaça, rep l'equip que el precedeix a la taula, un Terrassa que després de derrotar el segon classificat espera confirmar la recuperació derrotant l'equip que té tot just per sota. Als vallesans puntuar els mantindria en zona de play-off (entre segons i quarts, depenent dels resultats), mentre que els de Francesc Cargol, amb la Pobla Mafumet amb els mateixos punts, hand e guanyar si volen dependre d'ells mateixos. Tots dos conjunts jugaran sabent què han fet els altres aspirants.

El líder rep un equip que persegueix assegurar la permanència. El Vic arriba al Sagnier amb la dificultat d'intentar puntuar contra un Prat en un excel·lent moment de forma, just ara que es decideix la temporada. Els pratencs encadenen cinc victòries consecutives, mentre que els osonencs arriben al duel després de marcar sis gols al Masnou dimecres. Pels d'Agustín Vacas destaca, individualment, el porter i capità Toni Texeira. Acumula 364 minuts sense encaixar un gol, i, amb 0'63 gols per partit, es troba en un frec a frec amb Sergio López, porter de la Pobla Mafumet (0'62 gols per partit) per al títol de porter menys golejat.

El segon classificat espera refer-se de l'última derrota contra l'equip que més dies ha descansat respecte l'últim partit. El Balaguer arribarà a Sant Adrià vuit dies després de l'últim partit, per la suspensió del duel amb la Grama de dimecres. L'Espanyol B, després d'haver sumat el primer triomf a casa del 2012 contra l'Europa, espera guanyar per mantenir la segona plaça, tenint en compte que tres equips busquen arrabassar-li.

Un d'ells és la Pobla Mafumet. El filial tarragoní també perdia entre setmana després de tres victòries serguides, i el goal average en contra amb el Manlleu l'apartava dels quatre primers. Ara els de Kiko Ramírez reben el Muntanyesa, plenament immers a certificar una permanència que enguany està molt cara. Els barcelonins, molt sòlids a casa, tenen més problemes per resoldre a domicili. Fa més de dos mesos que no guanyen lluny de Nou Barris.

Tres equips busquen enllaçar de nou amb unes primeres places que no se situen gaire lluny. Els tres tenen duels de diferent perspectiva.

El Vilafranca viurà la segona part de l'anomenat derbi del Gran Penedès. Els de Puchi visiten el Vilanova en un partit d'aspiracions oposades. Els penedesencs intentaran apropar-se al quart, i obtenir un triomf després de sis partits sense guanyar, mentre que els vilanovins necessiten, com a mínim, sumar per no caure en descens (depenent de la Grama), però a poder ser guanyar, després de veure's immersos en la lluita per la permanència per culpa de tres jornades en què només ha sumat un punt. Demà seré a Vilanova, veient el partit, el podreu seguir via Twitter o per aquí mateix.

Dos equips derrotats entre setmana es trobaran als Canyars. La bona dinàmica del Castelldefels es veia interrompuda a Amposta, i el Rubí cedia una derrota a Can Rosés contra el líder. Ara, els mariners busquen el pas definitiu cap a la permanència i, de retruc, retornar al bon camí, i els vallesans persegueixen una victòria que els permeti no haver dit encara l'última paraula.


Després d'obtenir un punt al tram final del duel de Vilafranca, el Cornellà rep un dels equips més necessitats de punts de tota la categoria, l'Amposta. Els ebrencs, a set punts de la salvació, necessiten guanyar la majoria dels vuit partits que queden per aspirar a mantenir-se. Els de Jordi Roger, però, tenen el quart a cinc punts, distància justa per iniciar l'empenta final si l'equip vol ser als play-off. Es preveu un partit molt disputat.

Al Joan Baptista Milà també es viuran necessitats oposades. El Santboià, en molt bona dinàmica els últims 9 partits (20 punts de 27 possibles), espera fer el pas definitiu cap a la permanència i, per què no, apropar-se a acabar l'any en places d'un sol dígit. Al davant, un Europa que no està sumant els punts que necessita i que busca un triomf per asserenar qualsevol proximitat amb la zona perillosa. Ahir analitzàvem el duel amb dos protagonistes molt familiars, els germans Cano, que s'enfrontaran demà. La primera part del reportatge Cano vs Cano la podeu veure aquí

A la part baixa, un duel directe. La Grama, que dimecres no jugava per la suspensió del duel a Balaguer, rebrà l'Olot, situat cinc punts per sobre (amb els colomencs amb un partit menys). Amb Alex Terma, els de la Garrotxa han reaccionat (2 victòries en 2 partits), però una ensopegada a Can Peixauet els tornaria a situar de ple en la lluita, i podria treure els de Toni Romero de les tres últimes places. L'equip colomenc apel·la al factor Can Peixauet, amb el qual només han cedit dues derrotes a casa.

El cuer rep el Gavà amb la urgència clara de guanyar. El Masnou té la salvació a 14 punts (que poden ser 16 si la Grama guanyés el partit pendent) i faltant-ne 24 per disputar, als maresmencs només els queda guanyar i esperar retallar la distància. Els de Claudio Festa reben un Gavà que, si bé no ha tingut problemes pràcticament en tot l'any, té el descens entre 4 i 6 punts per sota (depenent del partit suspès de la Grama) i, per tant, no li convé relaxar-se.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada