dilluns, 12 de març del 2012

Idees de la 28a jornada

Ja som a la tercera meta volant, però abans de repassar com arriben els 20 equips a les 10 últimes jornades, toca fer balanç d'una 28a jornada de la qual surten molt reforçats diversos equips de la part alta. El Prat, més líder, els filials s'acomoden de nou en play-off i Manlleu i Rubí demostren que, si algú es despista, hi ha equips preparats per reemplaçar-los. A la part baixa les derrotes dels quatre últims fa preveure una lluita per la tercera plaça de descens entre Grama i Olot, si bé Vic i Vilanova no poden donar-se encara per salvats. A tots aquests ingredients s'hi suma una estranya destitució, la de Miquel Olmo. Amb el Terrassa tercer, i sense haver baixat de la quarta plaça aquest curs, l'acomiadament del tècnic -encara sense confirmació oficial- deixa moltes incògnites obertes.

Aquestes són les meves idees de la 28a jornada:

  • Van de debò. Deu victòries fora de casa en quinze partits disputats. La principal virtut d'aquest Prat líder és la seva eficàcia fora de casa, però també unes xifres defensives envejables, també a casa (és l'equip menys golejat al seu camp, amb 7 dianes en contra). El triomf a Vilafranca és simptomàtic i marca la voluntat dels pratencs d'haver arribat al liderat per quedar-se. De moment, tenen 7 punts de marge sobre els perseguidors.

  • Tornen els filials.Vuit jornades després, Espanyol B i Pobla Mafumet coincideixen a la zona de play-off. Tots dos, després de victòries en places complicades, com són Gavà (0-1 pel filial blanc-i-blau) i Terrassa (0-3 pels tarragonins). Els dos equips sembla que han trencat amb la mala dinàmica: els de Longhi reforcen les seves opcions a domicili (tres victòries consecutives), mentre que la Pobla suma dos triomfs consecutius sense encaixar gol i se situa a tres punts de la segona plaça.

  • Una destitució sobtada. La possible marxa de Miquel Olmo del Terrassa és la gran sorpresa d'aquesta segona volta més enllà dels terrenys de joc. La temporada dels vallesans està sent molt destacada, si bé als últims duels a domicili i ahir (0-3 contra la Pobla Mafumet) no han estat positius per l'equip. La decisió sorprèn pel moment en què arriba i per les formes en què era coneguda: informacions difuses i al final no confirmades del tot. Esperarem a veure com avancen avui els fets.

  • Victòria clau. El triomf del Manlleu al camp del Santboià, malgrat no implicar directament el premi de la quarta plaça per als de Francesc Cargol, suposa una injecció de moral tan intangible com necessària a deu cites d'acabar la temporada. Els osonencs acumulaven un seguit de sortides sense guanyar i fer-ho al camp d'un dels equips que més en forma estaven aquest 2012 dóna idea de la voluntat dels manlleuencs d'acabar colant-se entre els quatre millors.

  • Sense fre. La temporada del Rubí l'any de l'ascens de l'equip a Tercera, i el del centenari de l'entitat, està sent pràcticament immillorable. La força dels d'Alberto Fernández, i la contundència dels seus triomfs a Can Rosés, li ha donatla possibilitat de fer història (encara més) i se situa a prop del play-off.

  • De sextet... a octet? Els sis primers classificats han estat, durant setmanes, els que s'han anat alternant les places de privilegi. Ara, dos equips (Rubí i Cornellà) són a només quatre punts del quart i per tant, podrien enllaçar amb la zona decisiva. La lluita per obtenir plaça a les fases d'ascens està ara més oberta que mai.

  • Al mal temps bona cara. El Balaguer es reivindicava després d'una setmana convulsa pels problemes econòmics de l'entitat i derrotava un dels equips que millor segona volta estan fent, el Vilanova. Apel·lant a la unió, el joc col·lectiu i els gols decisius d'Ermengol, els de Jordi Cortés van demostrar el compromís de la plantilla, que es manté a la zona còmoda de la taula.

  • Ressorgiment en una cita clau. L'Europa aconseguia el triomf quan més ho necessitava, després de cinc partits sense fer-ho i més de 400 minuts sense guanyar. en un partseriós i ordenat, el capità Delmàs donava els tres punts davant la Grama. Una victòria que allunya els graciencs de la zona de perill però que manté els colomencs tercers per la cua, immersos en la lluita per la salvació.

  • Segueix la crisi. Una nova ensopegada de l'Olot allarga la crisi dels de la Garrotxa a 11 partits sense guanyar. Des del 4 de desembre passat, els de Nitus Santos han patit 6 derrotes i 5 empats, i tenen el descens dos punts per sota. Ara visiten Vilanova, i en dues setmanes, Can Peixauet, en un duel que podria ser decisiu...

  • Pas enrere. Els tres equips en zona de descens perdien i es compliquen el camí a la salvació. La Grama és a dos punts, però pitjor ho tenen Amposta i Masnou. Els ebrencs són a set punts de l'objectiu, i els maresmencs, a onze. Per als dos últims el camí a la salvació, a les últimes deu jornades, farà encara més pendent vertical.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada