dimecres, 14 de març del 2012

Tercera meta volant (2): 1x1

Anteriorment, a l'anàlisi de la tercera meta volant:


Avui toca repassar, un a un, l'evolució dels vint equips a les portes de les deu últimes jornades:

  • Prat. 8 - Convincent. La seva trajectòria fora de casa i l'ordre defensiu han acabat situant-lo en un liderat prou controlat -7 punts-, que ha pogut tapar l'ensopegada a casa contra el Balaguer o el fet d'haver perdut el goal average amb el Terrassa. Inicien les deu últimes jornades com a màxim favorit al títol de campió.

  • Espanyol B. 6'5 - Recuperat. Tres victòries a domicili han maquillat un fluix inici de 2012 i han rellançat l'equip, moralment i esportivament, situant-lo segon. Amb el Prat set punts per sobre, no depèn d'ell mateix per ser campió, l'autèntica aspiració de l'equip a principis de curs.

  • Terrassa. 6 - Tocat. La mala ratxa a domicili (quatre derrotes consecutives) s'ha estès també a casa (empats amb Vilafranca i Prat, derrota amb la Pobla Mafumet) i l'estranya situació viscuda amb la situació de Miquel Olmo no són les millors condicions per encarar el tram decisiu. A favor de l'equip, una trajectòria sòlida i regular, i un equip compensat amb ganes de destacar.

  • Pobla Mafumet. 6'5 - Ascendent. Com l'altre filial de la categoria va començar l'any malament, però dos triomfs seguits, units a la recuperació d'un bon entramat defensiu (equip menys golejat, amb el porter que menys encaixa, Sergio López, 0'53 gols per partit) deixen els tarragonins amb la segona plaça només dos punts per sobre i els ànims renovats per consolidar la plaça de play-off.

  • Manlleu. 7 - Esperançador. Després d'actuacions irregulars, els importants triomfs contra Prat, Pobla Mafumet i Santboià situen els de Francesc Cargol com la principal alternativa al quartet d'equips de la zona noble. Un equip consolidat, amb peces clau que destaquen entre les més destacades de la categoria, és el principal argument per als osonencs, que busquen asssegurar els punts a casa i augmentar els triomfs a domicili.

  • Vilafranca. 6'5 - Lluitador. Malgrat haver tastat les places de play-off i haver-ne sortit, l'any dels de Puchi està sent més que correcte. L'equip paga l'esforç fet fins ara travessant una mala ratxa de resultats, però ningú s'atreviria a descartar-los per donar una sorpresa que ampliaria encara més l'excel·lent curs del degà penedesenc.

  • Rubí. 7 - Inspirat. El dolç moment dels vallesans no té aturador. La força dels d'Alberto Fernández com a locals, i el seu desvergonyiment, amb multitud de recursos atacants, els situa més enllà dels equips que aspiren a la permanència. Quin serà el sostre de l'equip?

  • Cornellà. 6'5 - Lluitador. Els del Baix Llobregat no es resisteixen a ser descartats per, si més no, tenir opcions de ser inclòs als candidats per disputar la fase d'ascens. Dues victòries sense encaixar gol deixen els de Jordi Roger encarats, 4 punts per sota, del quart.

  • Castelldefels. 6'5 - Tranquil. La temporada dels mariners està sent còmoda, s'han establert a la zona mitjana i difícilment patiran en les properes deu jornades. Victòries de mèrit (a Sant Adrià, al Prat o contra el Terrassa) han deixat els d'Escudero en una calma que ajudarà a completar l'any sense urgències.

  • Gavà. 7 - Treballador. Les condicions, esportives i econòmiques, no eren les millors, però l'equip ha fet una bona arrencada d'any i ha assegurat bona part dels punts que es necessiten per assegurar la permanència, principal objectiu dels gavanencs enguany. L'aposta pel futbol de club està sortint bé, ja que els blaugrana s'han sobreposat a marxes d'homes de pes, com Edgar o Triguero.

  • Santboià. 7 - Frenat. L'ascens gairebé imparable dels de Miguel López quedava aturat pel triomf del Manlleu al Joan Baptista Milà. Els 16 punts de 18 possibles sumats just abans han ajudat els del Baix Llobregat a oblidar-se de complicacions de la partbaixa i a pensar en fites majors, aquelles per les quals buscarà lluitar l'any que ve, ja que per enguany hauria de completar un ple històric.

  • Balaguer. 6 - Crític. L'estat de l'economia del club és molt dèbil però els jugadors no semblen ressentir-se'n. Els triomfs són treballats, però l'equip acumula punts que fan coixí per a l'autèntic objectiu delsde la Noguera: mantenir l'entitat a Tercera. L'aportació d'homes de la casa o de la zona, com Nogués, Gabernet, Ermengol o Xavi Gràcia donen aquest plus d'entrega que tant requeria l'equip.

  • Europa. 5 - Decaigut. La dinàmica negativa en què havia entrat el club gracienc ha pogut ser frenada amb un vital triomf contra la Grama. Abans, massa ensopegades i contratemps per a una de les grans plantilles de la categoria. Tret l'orgull de plantilla i tècnic, queda ara acabar l'any amb bon sabor de boca i evitar ensurts inesperats. 

  • Muntanyesa. 6 - Constant. L'esforç dels de Nou Barris té recompensa, i l'equip va sumant, sense pressa, però sense pausa. El bloc sembla més sòlid i cada cop és més difícil veure's sorpresos, sobretot a casa. Per analitzar la temporada dels de Carrillo, però, és convenient fer un exercici senzill: evitar comparar amb un any passat extraordinari, i entrendre que l'equip ha canviat notablement i els seus objectius, en conseqüència, també.

  • Vic. 6 - Esforçat. El descens s'ha anat apropant i allunyant, però els vigatans han tret l'orgull i han pogut escapar-se a poc a poc dels tres últims amb victòries de molt mèrit, ja sigui contra equips de la part alta, com el Terrassa, o bé contra rivals directes, com l'Amposta.

  • Vilanova. 6 - Ressorgit. La força dels vilanovins a l'Alumnes Obrers els ha donat empenta per canviar una situació que, en diversos moments de la temporada, semblava irreversible. La creença del club en el projecte del tècnic, i l'aportació de jugadors que coneixen bé la casa els està ajudant, per ara, a mantenir el descens mínimament lluny.

  • Olot. 4 - Deprimit. El canvi dels de la Garrotxa ha estat total. L'equip no reacciona, no treu els partits endavant, i ja no té la capacitat per sorprendre els rivals, com va fer anteriorment contra l'Europa o l'Espanyol B. La dimissió de Nitus Santos hauria de venir acompanyada d'una reacció immediata del col·lectiu, ja que l'equip juga amb foc.

  • Gramenet. 4'5 - Desafortunat. Diversos contratemps i derrotes per la mínima han complicat la vida als colomencs, que són en zona de descens i afrontaran ara diversos duels directes decisius per a la resolució final. L'entrega del grup no admet retrets.

  • Amposta. 4'5 - Afeblit. Després d'una bona ratxa, sobretot a casa, tres derrotes han deixat els ebrencs molt tocats per poder aconseguir una salvació que va estar a prop fa un mes. La situació institucional, amb canvi a la presidència i cobrament de part de les nòmines, hauria de tranquil·litzar un equip que té les últimes opcions de mantenir-se a Tercera.

  • Masnou. 4 - Enfonsat. No guanya a casa des del 28 d'agost de 2011. Si bé ha aconseguit victòries directes a domicili (a Vilanova o Amposta), els de Claudio Festa es dessagnen i no sumen pràcticament punts. Així és complicat poder retallar onze punts cap a la permanència. Per esforç (i matemàtiques) que no quedi.

 Al proper capítol, Noms propis

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada