dissabte, 31 de març del 2012

Prèvia de la jornada (32a)

Així podria acabar la trenta-dosena jornada:

Aquesta jornada podrien acabar líders...
  • Prat, té el liderat assegurat. Serà la tretzena jornada dels pratencs al capdavant, desena de consecutiva. Els d'Agustín Vacas igualaran així l'Espanyol B com l'equip amb més setmanes al liderat (13). En set dies, el superarà.

Aquesta jornada podrien acabar en play-off...
  • Prat i Espanyol B, tenen plaça assegurada. Els pratencs mantindran el liderat i la plaça de play-off, ja que compten amb 10 punts de marge sobre el segon, un conjunt blanc-i-blau que, a més, té 4 punts de marge sobre el cinquè. Serà la 28a jornada dels de Longhi en zona de play-off.
  • Pobla Mafumet, Terrassa i Manlleu. Els tres equips es disputaran dues places. Només el Terrassa juga a casa. Els tres equips es troben separats per dos punts, i amb els goal average creuats.
Aquesta jornada podrien sortir del descens...
  • Gramenet. Els colomencs, amb un partit menys, sortirien del descens si guanyen a Nou Barris i el Vilanova perd en la seva visita a Amposta. Com vinc dient des de la suspensió de Balaguer, el partit pendent entre els de la Noguera i els de Toni Romero fa que, ara per ara, la línia del descens se situiï entre els 32 (Grama) i els 34 punts (Vilanova), depenent de com quedi el partit suspès (es disputarà el 6 d'abril).
Aquesta jornada podrien acabar en descens...
  • Vilanova i Gramenet. Són els dos candidats a la tercera plaça de descens, amb els colomencs amb un partit menys. Si el Vilanova puntua, no caurà en descens aquesta jornada, tenint sempre en compte el Balaguer-Gramenet endarrerit.
  • Amposta i Masnou, hi seran segur. Els ebrencs tenen la salvació set-vuit punts per sobre, mentre que els maresmencs són a tretze-catorze punts de la permanència.

Aquests són els horaris de la trenta-dosena jornada:

DISSABTE, 31 DE MARÇ
16h Vic-Castelldefels
19h Amposta-Vilanova 

DIUMENGE, 1 D'ABRIL
12h Europa-Gavà
12h Muntanyesa-Gramenet
12h Rubí-Cornellà
12h Prat-Masnou
17h Terrassa-Santboià
17h Balaguer-Manlleu
17h Olot-Espanyol B
17h Vilafranca-Pobla Mafumet

El partit de la jornada es viurà al Penedès. Un recuperat Vilafranca, sisè després del triomf a l'Alumnes Obrers de diumenge passat, rep la Pobla Mafumet, tercer classificat i plenament immers en la lluita per consolidar plaça de play-off. Els tarragonins visiten un rival que tenen només 4 punts per sota, i que aquesta setmana, amb la renovació de Puchi com a tècnic, s'ha proposat aspirar al somni dels quatre primers fins que les matemàtiques ho diguin.

A la mateixa hora es disputarà un partit amb molts al·licients. El Terrassa, després d'una irregular segona volta, rebrà un dles millors equips d'aquest segon tram de curs, un Santboià que encara no ha renunciat a fer una proesa en les set jornades que queden. Els de Miquel Olmo, retornats al play-off fa dues setmanes després d'una mínima absència (han estat 30 de les 31 jornades disputades) necessiten sumar per evitar l'avançament del Manlleu, o que s'allunyi la segona plaça, ara 2 punts per sobre. A Sant Boi, després del triomf de l'Europa, l'equip és plenament optimista.

Al Sagnier, amb mosaic inclòs dedicat al líder, el Prat rebrà el cuer, un Masnou que té molt complicades les opcions de salvació. Els d'Agustín Vacas busquen mantenir, o qui sap si ampliar, el coixí de deu punts sobre el segon, i els de Claudio Festa han de guanyar sí o sí si volen restar als 13-14 punts de distància cap a la salvació.

L'objectiu invers, retallar els 10 punts de marge, persegueix aquesta setmana l'Espanyol B. El filial blanc-i-blau té tota una prova de foc: visita l'Olot, i posarà a prova la fiabilitat dels de la Garrotxa des de l'arribada d'Alex Terma a la banqueta, amb 3 partits guanyats. A l'anada, el quadre llavors dirigit per Nitus Santos va sorprendre els de Longhi amb bon joc i arrencant un empat de la Ciutat Esportiva (1-1).

Persegueix tornar a zona de play-off el Manlleu. Els osonencs visiten un equip que s'hi juga molt. El Balaguer no vol ensurts al tram final i, amb un partit menys, necessita un triomf per allunyar fantasmes. Després de l'empat contra el Terrassa, però, els manlleuencs són conscients que la lluita amb els vallesans, la Pobla i potser un convidat inesperat poden complicar les opcions d'acabar al capdavant.

Duel d'aspirants, gairebé al tot o res a Can Rosés. El Rubí i el Cornellà, els dos equips a 6 i 5 punts del quart, respectivament, es troben per decidir si encara hi ha opcions per somiar en ambdós bàndols. Els vallesans s'han vist frenats per dos partits sense guanyar, però són conscients que, amb els duels directes, un triomf els poden apropar de nou a la zona noble. El Cornellà, de la seva banda, acumula cinc jornades sense perdre.

La part baixa és ampla i implica diversos partits.

El Vic vol recuperar-se a casa de la desfeta al Sagnier, i seguir caminant ferm cap a la permanència. Després del triomf (6-2) contra el Masnou de fa dues setmanes, els de Pere Vila reben ara un Castelldefels correctament establert a la taula, però que vol certificar la permanència al més aviat possible. Els osonencs tenen el descens a 2-4 punts i no s'hi val a badar.

Al Nou Sardenya l'Europa torna a tenir una cita gairebé a cara o creu. Després de la derrota a Sant Boi els escapulats reben el Gavà, que amb cinc partits sense guanyar no té la salvació assegurada. Els blaugrana tenen dos punts més que els graciencs, que esperen mantenir la correcta línia de resultats mostrada fins ara davant el seu públic.

Duel directe a la part baixa el que es viurà al Montsià. L'Amposta, penúltim, a 7-8 punts de la salvació, rep el Vilanova, que ve de perdre contra el Vilafranca. Un triomf ebrenc deixaria els de Jordi Fabregat a 4-5 punts de la salvació, i podria situar el Vilanova en places de descens. Última oportunitat per a uns, moment de la reivindicació per als altres.

Buscarà sortir del descens, pendent de què hagi passat a Amposta, la Grama. Els colomencs tenen una complicada sortida. Visiten el camp del Muntanyesa, que tampoc es vol complicar la vida tenint en compte que només suma 5 punts més que els de Toni Romero. La salvació de la Grama passa per sumar punts fora de casa, quelcom que no ha fet encara: només ha sumat 5 dels 42 punts possibles, amb un sol triomf a domicili (al Masnou).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada