dissabte, 17 de març del 2012

Prèvia de la jornada (29a)

Tres jornades en només nou dies. L'inici de les deu últimes jornades serà elèctric. En una setmana i dos dies ja només en quedaran set, i molts objectius es veuran més o menys definits en l'evolució dels propers compromisos.

El liderat, els equips en play-off, la possibilitat d'enganxar-se al grup d'aspirants, assolir la zona tranquil·la, la permanència o el descens tenen cites clau molt seguides.

El pimer assalt dels úlims deu s'inicia amb quatre partits avançats a dissabte. Cap de setmana complet de Tercera, a gaudir-lo amb intensitat.

Així podria acabar la jornada:

Aquesta jornada podrien acabar líders...
  • Prat, té el liderat assegurat. Serà la desena jornada dels pratencs al capdavant, setena de consecutiva.

Aquesta jornada podrien acabar en play-off...
  • Prat i Espanyol B, tenen plaça assegurada. Els pratencs mantindran el liderat, mentre que els blanc-i-blaus, al tenir el goal average guanyat amb el Manlleu, cinquè a 3 punts, s'asseguren estar per sobre els osonencs passi el que passi.
  • Terrassa, Pobla Mafumet, Manlleu i Vilafranca es disputen dues places. El Terrassa l'aconseguirà si no perd a Can Peixauet, i la Pobla si guanya el Balaguer. Perquè hi puguin ser Manlleu o Vilafranca necessitaran guanyar i esperar la relliscada del tercer i/o el quart.
Aquesta jornada podrien sortir del descens...
  • Gramenet. Els colomencs tenen la salvació, que marca l'Olot, dos punts per sobre. Els colomencs necessiten guanyar i esperar que l'Olot no ho faci. Si els garrotxins empaten, s'hauria de mirar l'evolució de les diferències de gols. Ara la Grama té -10 i l'Olot, -6.
Aquesta jornada podrien acabar en descens...
  • Olot i Gramenet. Com deia a l'anterior apartat, la Grama necessita guanyar i esperar l'ensopegada de l'Olot, que evitaria el descens amb un triomf, egur, i amb un empat, molt probablement, per la diferència de gols.
  • Amposta i Masnou, hi seran segur. Els ebrencs tenen la salvació set punts per sobre, mentre que els maresmencs són a onze punts de la permanència.

Aquests són els horaris de la vint-i-novena jornada:

DISSABTE, 17 DE MARÇ
16h Vic-Rubí
16'30h Pobla Mafumet-Balaguer
17h Manlleu-Gavà
18h Espanyol B-Europa

DIUMENGE, 18 DE MARÇ
11'45h Gramenet-Terrassa
12h Masnou-Santboià
12h Cornellà-Muntanyesa
12h Castelldefels-Vilafranca
12h Prat-Amposta
17h Vilanova-Olot

El partit de la jornada és complicat de trobar. Es viuen duels o de contrastos o força igualats. Potser un dels més destacats és el que es viurà diumenge a Can Peixauet. La Grama vol sortir del descens, o mantenir opcions de salvació en una setmana en què es creuarà amb l'Olot, equip que el precedeix a la taula. Al davant, un Terrassa incert. Els darrers mals resultats (4 punts dels últims 18 possibles) i els dubtes generats el cap e setmana passat amb la pessumpta destitució de Miquel Olmo plantegen la incògnita de quin Terrassa es veurà a Santa Coloma.

Els vallesans busquen, en primer lloc, mantenir plaça de play-off, i recuperar llocs, començant pel desempat amb l'Espanyol B. El filial blanc-i-blau rep l'Europa. El conjunt gracienc arriba a Sant Adrià després del balsàmic triomf contra la Grama. Ara buscaran puntuar contra un filial recuperat a la taula (ja és segon) però en plena crisi a casa. Els de Longhi no guanyen a casa des del 19 de novembre. El tècnic analitza el duel en aquesta prèvia al web de l'Espanyol.

El líder rebrà el penúltim. Un partit marcat pels set punts. El Prat busca mantenir el sòlid avantatge al capdavant però sap que al Sagnier es trobarà amb un Amposta necessitadíssim. Els ebrencs són a la mateixa distància de la salvació, i no poden permetre's més ensopegades. El Prat acumula tres victòries consecutives, mentre que l'Amposta suma tres errotes seguides. Un duel de contrastos.

La Pobla Mafumet busca la tercera victòria consecutiva i el tercer partit sense encaixar gols aquest dissabte. Visita la població tarragonina el Balaguer, que tenia una alegria el cap de setmana passat contra el Vilanova després dels patiments econòmics de l'entitat. Els de la Noguera busquen assegurar la permanència, i els grana mantenir una quarta plaça que compta amb quatre pretendents més.

El primer d'ells és un Manlleu que arriba al tram final en un gran estat de forma. Els osonencs reben el Gavà, un equip que sense pressa ni pausa i fent poc soroll ha anat sumant punts clau per a no patir. El Manlleu busca retornar als bons resultats de casa, després d'un últim precedent insatisfactori (l'1 a 2 contra l'Espanyol B).Al davant, un Gavà que només ha guanyat un partit a domicili (contra el Terrassa). Seran baixa pels gavanencs, Gerard Boira i Dani Iglesias.

El Vilafranca buscarà mantenir-se a prop dels favorits i, de retruc, trencar amb una malaratxa de tres partits sense guanyar. L'objectiu serà complicat per l'escenari en què s'haurà d'assolir, els Canyars. El Castelldefels encadena sis partits sense perdre. Els mariners tenen més a prop el quart que el descens, i busquen mantenir el bon moment per tancar el curs de la millor manera. Teniu, com sempre, una completa prèvia del duel al Blog de La Prèvia, del company Lluís Montaner.

Una setmana més es planteja l'oportunitat a dos equips per enganxar-se al sextet d'equips que lluiten per disputar les fases d'ascens. Dues victòries seguides empenyen el Cornellà a buscar la victòria a la Via Fèrria contra el Muntanyesa, que es manté sòlid en aquest segon tram de curs, i que no posarà les coses fàcils. Serà el duel entre dos dels equips que més empaten, el Cornellà (12) i el Muntanyesa (11).

El Rubí, en canvi, juga a domicili. Després dels últims resultats, els vallesans visiten Vic buscant, primer, el pas definitiu a la permanència i, en conseqüència, presentar candidatura a fer quelcom gran en les últimes nou cites. Els osonencs, després de dos triomfs, necessiten mantenir el bon moment a casa per seguir allunyant-se del descens. Els vigatans són, de fet, el segon equip que menys gols encaixa a casa (9).

Els implicats en la lluita pel descens compten amb un duel directe. Als Alumnes Obrers el Vilanova, que amb la derrota a Balaguer refredava una permanència més propera, rep l'Olot, que estrena tècnic (Àlex Terma, després de la dimissió de Nitus Santos) i que necessita sumar. Els de la Garrotxa tenen dos punts de marge sobre el descens, i la ratxa sense guanyar ja dura tres mesos i mig.

El cuer rebrà un altre equip frenat en la seva escalada. El Santboià perdia a casa contra el Manlleu, però manté una dolça posició a la zona mitjana de la taula. Ara visita el Masnou, cuer de la categoria. Els maresmencs no tenen més remei que guanyar si no volen allunyar-se del tot de les possibilitats de salvar-se, mentre que els de Miguel López volen recuperar el camí del triomf per acabar el curs amb bon sabor de boca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada